استاندار: تهران ۱۴ هزار هکتار بافت ناکارآمد دارد
تهران بزرگ – ایرنا – استاندار تهران با اشاره به اینکه بازآفرینی شهری باید از اولویتهای شهرداریها باشد، گفت: استان تهران در حالی که هشت دهم درصد از مساحت کشور را دارد، دارای ۱۴ هزار هکتار بافت ناکارآمد است و در این زمینه رتبه اول را در کشور به خود اختصاص داده است. به گزارش
تهران بزرگ – ایرنا – استاندار تهران با اشاره به اینکه بازآفرینی شهری باید از اولویتهای شهرداریها باشد، گفت: استان تهران در حالی که هشت دهم درصد از مساحت کشور را دارد، دارای ۱۴ هزار هکتار بافت ناکارآمد است و در این زمینه رتبه اول را در کشور به خود اختصاص داده است.
به گزارش ایرنا از استانداری تهران، محمدصادق معتمدیان روز یکشنبه در نشست با شهرداران استان تهران اظهار کرد: منشا بسیاری از آسیبهای اجتماعی، نارضایتیهای حوزههای صنفی و بحرانهای امنیتی است که همگی به عدم وجود زیرساختها، بافتهای ناکارآمد و سکونتگاههای غیررسمی باز میگردد و در این باره باید تغییراتی ایجاد و برنامههای مدون اجرایی داشته باشیم و ساماندهیهای لازم را انجام دهیم.
وی با تاکید بر اینکه نباید اجازه ساخت و سازهای غیرمجاز از ابتدا صادر شود، گفت: باید در طرحهای گذشته بازنگری انجام شود و هویتبخشی و ریلگذاری قانونی فراهم و مشکلات به صورت زنجیرهوار حل شوند.
معتمدیان بر ضرورت تدوین برشهای استانی تاکید کرد و افزود: یکی از وظایف شهرداریها صیانت از منابع و عدم بارگذاریهای جدید است که باید نسبت به آن توجه ویژه ای وجود داشته باشد. همچنین محرومیتزدایی از دیگر اولویتهای شهرداران استان است و باید ملاک ارزیابی شهرداریهای استان تکمیل پروژههای نیمهتمام باشد.
وی با بیان اینکه یکی از ملاکهای ارزیابی شهرداران تمرکز و توجه آنها به تکمیل پروژههای استان تهران است، مدیریت زمان در انجام پروژهها را بسیار با اهمیت دانست و گفت: باید توجه داشته باشیم که افزایش هزینه اتمام پروژهها رابطه مستقیمی با طولانی شدن مدت اجرای آنها دارد. شهرداران باید نهایت دقت و توجه را برای انتخاب پیمانکاران توانمند داشته باشند، این موضوع سبب میشود که اقدامات اجرایی و تامین منابع به موقع آغاز و در زمان مناسب انجام شود.
رضایتمندی مردم هدف نهایی اجرای پروژهها است
استاندار تهران با تاکید بر انجام مطالعات دقیق برای تعریف پروژهها، اضافه کرد: زمانی که این رکن به خوبی بکارگیری شود، رضایتمندی مردم که هدف نهایی اجرای پروژهها است به خوبی محقق میشود.
وی، آموزش شهرداران و برگزاری کارگاههای آموزشی برای آنان را توسط استانداری بسیار مهم دانست و افزود: انتقال تجارب در مباحث مدیریت پروژهها و زمان اجرای آنها و تامین منابع مالی دارای اهمیت است، باید آموزش و تامین منابع به صورت چندلایه پیشبینی و در این راستا از ظرفیت مولدسازیها استفاده و در نهایت رضایت مردم حاصل شود.
معتمدیان ارائه برنامه براساس اولویتهای شهری توسط شهرداران را ضروری دانست و اظهار کرد: این اعلام برنامه سبب میشود پروژهها بر مبنای نیازها و اولویتهای مردم در شهر، در زمان مناسب آغاز و در زمانبندی مشخص به پایان برسد.
استاندار تهران با بیان اینکه شهرداران در حوزههای اجتماعی، فرهنگی و ورزشی دارای ماموریت هستند، افزود: به همین واسطه، با ایجاد زیرساختها، شاخص سرانههای شهری افزایش مییابد و توصیه میشود در این خصوص با مطالعات میدانی، علمی و دقیق، نظرات مردم اخذ شود. منابع محدود هستند اما با توجه به اولویتها میتوان این منابع را تخصیص داد و در این خصوص مردم بهترین محل برای رجوع و تعیین اولویتها هستند.
عالیترین مقام دولت در استان تهران، محرومیتزدایی را از اولویتهای شهرداران استان اعلام کرد و یادآور شد: باید با توجه به مهمترین رسالت جمهوری اسلامی، مبنی بر عدالتمحوری و پاسخگویی به مردم، توجه به مناطق محروم و محرومیتزدایی، به دور از فشارهای سیاسی و توجه به کانونهای قدرت صورت گیرد و بیعدالتیها در حوزه زیرساختها رفع شود و این وظیفه مهم برعهده شهرداران است.
معتمدیان برخورداری شهرداران از رویکرد تحولی در حوزه زیرساختها را نیز دارای اهمیت بیان کرد و گفت: با توجه به اینکه استان تهران پایتخت جمهوری اسلامی است و به عنوان الگو محسوب میشود، ضرورت دارد که در ساختار مدیریتهای شهری به زیرساختهای الکترونیکی توجه و به سمت ایجاد شهرهای هوشمند حرکت شود.
نیروهای ناکارآمد شهرداریها تعدیل شوند
استاندار تهران، با تاکید بر ارتقای کیفی منابع انسانی در استان گفت: نیروی انسانی به عنوان مهمترین سرمایه شهرداران است بنابراین باید برای بهرهوری و کارآیی پرسنل تلاش شود. معضل مهم شهرداریها، انباشت بیش از اندازه نیرو است که براساس نیاز جذب نشده که باید برای جلوگیری از تحمیل هزینهها، با جسارت و شجاعت تعدیل نیروهای ناکارآمدی انجام شود و نیروهای کارآمد و توانمند با آموزش در راستای چابکسازی بکار گیرند و مبنای انتخاب نیروها باید شایستهسالاری، پاکدستی و کارآمدی باشد. براساس نیاز جذب شده باشند که باید استانداری و شوراها به این موضوع ورود کنند.
معتمدیان ارتقای شاخصهای اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، فضای سبز و حمل و نقل را از مطالبات مهم مردم و ابرچالشهای استان اعلام کرد و افزود: استان تهران از متراکمترین استانهای کشور است و توصیه میشود که شهرداران در چند ماه پایانی سال برای تحقق و افزایش درآمدها تلاش کنند تا بخشی از مشکلات حوزه عمرانی حل و در سیاستهای دولت به موضوع نهضت مسکن توجه شود.
استاندار تهران درباره درآمدهای پایدار شهرداریها نیز اظهار کرد: میزان وابستگی شهرداریها به منابع دولتی باید کاهش یابد زیرا شهرداریهای موفق درآمدهای پایدار دارند، تحقق در آمدها از محل ماده ۱۰۰ نوعی چشمپوشی از تخلفات محسوب میشود در صورتی که رسالت شهرداریها جلوگیری از تخلفات است.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه ۴۰ درصد از ظرفیتهای اقتصادی کشور در استان تهران وجود دارد و زمینههای سرمایهگذاری برای شهرداریهای فراهم است، این آمادگی وجود دارد که براساس اولویتها و توجیه اقتصادی سرمایهگذاریهایی ایجاد شود که شهرداریها به واسطه آنها منتفع و درآمدزا شوند، بنابراین این موضوع یکی از موارد مهم برای سال آینده در برنامههای شهرداران خواهد بود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0