استاندار گیلان: هویت اقوام گیلانی با نرخ رشد هشت صدم درصد در خطر است
رشت – ایرنا – استاندار گیلان با بیان اینکه نرخ رشد جمعیت گیلان هشت صدم درصد و میانگین نرخ رشد جمعیت کشور تقریبا هشت برابر بیشتر از استان است بنابراین بی توجهی به افزایش نرخ رشد جمعیت در گیلان سه قوم گیلک، تالش و گالش را به خطر میاندازد. به گزارش خبرنگار ایرنا، هادی حق شناس
رشت – ایرنا – استاندار گیلان با بیان اینکه نرخ رشد جمعیت گیلان هشت صدم درصد و میانگین نرخ رشد جمعیت کشور تقریبا هشت برابر بیشتر از استان است بنابراین بی توجهی به افزایش نرخ رشد جمعیت در گیلان سه قوم گیلک، تالش و گالش را به خطر میاندازد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، هادی حق شناس عصر روز شنبه در جلسه ستاد خانواده و جمعیت گیلان اظهار کرد: با این روند و نرخ رشد عملا جمعیت جایگزین برای گیلان نداریم، برای برون رفت از این مشکل نرخ رشد جمعیت استان باید به ۲.۱ درصد برسد.
وی با بیان اینکه گیلان با برخورداری از آب و هوای مناسب در معرض مهاجرت دیگر اقوام است، افزود: اقوام گیلک، تالش و گالش قوم غالب در استان هستند، اما اگر نرخ رشد جمعیت استان با همین منوال پیش رود، ظرف چند دهه آینده جمعیت بقیه اقوام در گیلان غالب خواهد شد.
وی تصریح کرد: طرح این مباحث به هیچ وجه به مفهوم قوم ستیزی نیست بلکه برای تشریح وضعیت نامناسب زادآوری در این استان و اقوام بومی این خطه است.
وی با بیان اینکه تاثیر اقتصاد بر جوانی و افزایش نرخ رشد جمعیت بیشتر از سایر مباحث و حوزه ها اعم از فرهنگی و صنعتی و غیره است، ابراز امیدواری کرد: با اقدات موثر در این حوزه و حل مسایل معیشتی شاهد افزایش نرخ رشد جمعیت استان باشیم.
نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به تولد کمتر و سالمندی بیشتر در گیلان اظهار کرد: جمعیت سالمند در گیلان ۱۶.۳۵ درصد یعنی چهار درصد بیشتر از میانگین کشوری است و این خطه از استان های پیر کشور محسوب می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان گیلان نیز در این نشست گفت: گیلان کمترین نرخ باروری را در کشور دارد، امروز ترغیب مادران دهه ۶۰ و ۷۰ به فرزندآوری، ارتقاء آگاهی های آنان و فرهنگ سازی در این حوزه بیش از پیش ضرورت دارد.
دکتر محمدتقی آشوبی با تشریح اقدامات دانشگاه علوم پزشکی گیلان در اجرای قانون جوانی جمعیت و خانواده بیان کرد: پنج هزار و ۲۴۳ متر زمین شهریورماه گذشته از اداره کل مسکن و شهرسازی برای احداث خوابگاه افراد متاهل تحویل دانشگاه شد که اقدامات لازم برای احداث خوابگاه در حال انجام است.
وی افزود: افزایش درصد سهمیه جذب و استخدام افراد دارای سه فرزند و بالاتر، تخصیص مرخصی زایمان کارکنان، تکریم و حفظ حقوق مادر و کودک، طراحی و احداث فضای مادر و کودک و مانند آن از جم. له اقدامات دانشگاه علوم پزشکی گیلان در اجرای قانون جوانی جمعیت و خانواده است.
آشوبی با بیان اینکه تجهیز و راهاندازی حداقل یک مرکز تخصصی درمان ناباروری سطح ۲ از الزامات قانونی است، گفت: هماینک مرکز درمان ناباروری سطح سه در رشت و مرکز درمان ناباروری سطح ۲ در شهرستان تالش در حال فعالیت است.
مدیرکل ثبت احوال گیلان هم با اشاره به کاهش تولد در استان طی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته گفت: بیش از ۷۳ درصد جمعیت گیلان در سن کار و فعالیت هستند و هنوز پنجره جمعیتی استان باز است.
در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از ابتدای امسال تا پایان آذرماه یک هزار و ۱۹۶ واقعه ولادت فرزند سوم و بیشتر در گیلان ثبت شدهاست.
بیشتر بخوانید:
هزار و ۱۹۶ واقعه ولادت فرزند سوم و بیشتر در گیلان ثبت شد
امیر حسن زاد اظهار کرد: جمعیت زنان بارور ۱۵ تا ۴۹ سال گیلان در سال ۹۷، ۷۰۷ هزار نفر بود اما در سال ۱۴۰۲ به ۶۸۶ هزار نفر رسیده است.
وی بیان کرد: بیشترین ولادت در گیلان در مادران گروه سنی ۳۰ تا ۳۴ سال است؛ افزایش سن باروری موجب کاهش فرزندآوری و نرخ باروری در استان شده است.
در این نشست مصوب شد تا اداره کل ثبت احوال گیلان اتاق رصد جمعیتی را راهاندازی کند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0