اصفهان نیازمند ایجاد پایانه صادرات صنایع دستی است
اصفهان -ایرنا – مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان گفت: این استان با قرارگرفتن در مرکز ایران و داشتن بیشترین شمار هنرمندان صنایع دستی کشور، نیازمند ایجاد پایانه برای صادرات محصولات این رشته است. امیر کرمزاده روز چهارشنبه در آیین پاسداشت ثبت نشان بینالمللی جغرافیای قلمزنی در اتاق بازرگانی اصفهان افزود: این خطه ۶۸ هزار
اصفهان -ایرنا – مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان گفت: این استان با قرارگرفتن در مرکز ایران و داشتن بیشترین شمار هنرمندان صنایع دستی کشور، نیازمند ایجاد پایانه برای صادرات محصولات این رشته است.
امیر کرمزاده روز چهارشنبه در آیین پاسداشت ثبت نشان بینالمللی جغرافیای قلمزنی در اتاق بازرگانی اصفهان افزود: این خطه ۶۸ هزار هنرمند فعال و چهار هزار و ۶۰۰ کارگاه فعال صنایع دستی دارد و از سوی دیگر با دربرگیری ۱۹۶ رشته از کل ۶۰۰ رشته صنایع دستی دنیا، جایگاه معتبری را در میان کشورهای دنیا به خود اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: یک سوم کل صنایع دستی دنیا متعلق به اصفهان است و جایگاه نخست کشور را در این حوزه دارد.
کرمزاده گفت: اصفهان ۱۳۲ مهر اصالت یونسکو دارد که از نظر تعداد کمنظیر محسوب میشود با این وجود بازهم از قابلیت ارتقاء بیشتر برخوردار است.
وی اظهار داشت: صادرات صنایع دستی اصفهان در سال ۱۴۰۲ معادل ۱۵ میلیون دلار بود و چنین درآمدی برای این خطه بسیار اندک است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان افزود: گرچه این میزان نسبت به سال ۱۴۰۱ که درآمد صنایع دستی اصفهان هفت میلیون دلار بود، رشد داشته است اما همچنان برای شهری که برند صنایع دستی محسوب میشود، بسیار ناچیز است.
کرمزاده همچنین ابراز امیدواری کرد که با وجود گستردگی صنایع دستی و آثار ملموس میراث فرهنگی اصفهان، با حمایت استاندار جدید و نمایندگان مجلس در حوزه جذب اعتبارات، اتفاقات خوبی رقم بخورد چرا که هر دوی این حوزهها دو بال گردشگری نصف جهان محسوب میشوند.
وی تصریح کرد: اعتبار سال گذشته اصفهان در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تنها ۲۳۰ میلیارد ریال بود که برای این حجم از آثار ملموس و ناملموس اصفهان رقم پایینی است و زیبنده نام آن نیست.
کرمزاده گفت: انتظار داریم با جذب یکسری اعتبارات در حوزه مسوولیتهای اجتماعی برخی نهادها، بناهایی مثل مساجدِ ثبت جهانی اصفهان مرمت و نماد آبروی کشور شوند.
نماینده مردم خمینی شهر نیز در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: صادرات فرش دستباف ایران که زمانی رقم آن بیش از سه میلیارد دلار بود، امروز به ۵۰ میلیون دلار رسیده است.
حجتالاسلام محمدتقی نقدعلی افزود: از معاون صنایع دستی کشور میخواهیم تا نسبت به اصلاح مقرراتی که کار را به اینجا رسانده است، اقدام عاجل کند.
وی اضافه کرد: ما در زمینه واردات گوشی آیفون تحریم نیستیم اما نسبت به فرش دستباف تحریم هستیم چرا که دشمن میداند نقطه قوت ما کجاست و آنجا را هدف میگیرد.
نقدعلی با گریز به بحران فرونشست زمین و عوارض آن بر پیکر آثار تاریخی استان گفت: مشکل اصفهان امروز مسأله آب است و این مشکل کار را به جایی رسانده است که «سی و سه پل» و «مُنارجُنبان» نیز دچار چالش جدی فرونشست هستند.
وی افزود: از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تقاضا داریم تا پیگیر مسائل فرونشست که آثار تاریخی شهر را تهدید کرده است، باشد و در این باره اقدامات عاجل انجام دهد.
نقدعلی گفت: وزیر میراث فرهنگی گفته است که تومار شیخ بهایی یک سند میراثی، تاریخی و قانونی است و هیچکس نمیتواند آن را مورد شبهه قرار دهد از این رو تقاضا داریم که این وزارتخانه در بحث فرونشست و این سند تاریخی، به جد ورود کند.
تومار شیخ بهایی، آخرین نسخه از تقسیمنامه آب زایندهرود است که آن را بهاءالدین محمدبن حسین بن عبدالصمد عاملی معروف به شیخ بهایی نوشته است.
به گزارش ایرنا، هنر سنتی قلمزنی اصفهان اخیرا به ثبت جهانی رسید و امروز با حضور معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آیین پاسداشت آن در اتاق بازرگانی این شهر برگزار شد.
این دستاورد نه تنها به اعتبار این رشته در سطح بینالمللی میافزاید بلکه حقوق هنرمندان اصفهانی را نیز در برابر ادعای سایر کشورها محفوظ میدارد.
قلمزنی یکی از زیباترین و قدیمیترین رشتههای صنایع دستی ایران است که در اصفهان بعنوان مرکز اصلی آن با شیوههای خاص خود جلوهگری میکند؛ این هنر با دقت و ظرافت در خلق آثار بینظیر بر روی فلزات، تاریخچهای دیرینه دارد که به دوران باستان بازمیگردد، حال با ثبت جهانی این هنر، اصفهان میتواند بعنوان نگین صنایع دستی ایران، آثار چشمنوازش را به دنیا معرفی کند.
ثبت جهانی قلمزنی به نام اصفهان از ادعاهای کشورهای دیگر در این زمینه جلوگیری خواهد کرد، کشورهایی مانند اندونزی و هند نیز مدعی هنر قلمزنی هستند و کشور ما با این ثبت میتواند از حقوق خود دفاع کند.
تاکنون ۲۰ رشته صنایع دستی اصفهان ثبت جغرافیایی و ملی شده که از این میان چهار رشته میناکاری، قلمکاری، کاشی هفترنگ و قلمزنی نشان بینالمللی جغرافیایی دریافت کرده و به ثبت جهانی رسیده است.
۶۰۲ رشته صنایع دستی در دنیا شناسایی شده که ۲۹۹ مورد مربوط به ایران و از این تعداد ۲۰۰ رسته متعلق به استان تاریخی و هنرپرور اصفهان است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0