بازتاب مذاکرات رم در رسانه‌های جهان؛ فاصله فاحش مواضع ویتکاف با هیاهوی ترامپ/ ترامپ و احیای توافقی که از آن متنفر بود

تهران-ایرنا- دومین دور گفت‌وگوهای غیرمستقیم میان ایران و ایالات متحده که روز شنبه ۳۰ فروردین در رم پایتخت ایتالیا برگزار شد به ورود تهران و واشنگتن در مرحله جدیدی از مذاکرات منتهی شد که جزئیات آن بازتاب قابل توجهی در رسانه های بین‌المللی یافت. به گزارش گروه سیاست خارجی ایرنا، دور دوم مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و

کد خبر : 15007
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰:۳۸

فاصله فاحش مواضع ویتکاف با هیاهوی ترامپ/ ترامپ و احیای توافقی که از آن متنفر بود

تهران-ایرنا- دومین دور گفت‌وگوهای غیرمستقیم میان ایران و ایالات متحده که روز شنبه ۳۰ فروردین در رم پایتخت ایتالیا برگزار شد به ورود تهران و واشنگتن در مرحله جدیدی از مذاکرات منتهی شد که جزئیات آن بازتاب قابل توجهی در رسانه های بین‌المللی یافت.

به گزارش گروه سیاست خارجی ایرنا، دور دوم مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا روز شنبه ۳۰ فروردین در شهر «رم» پایتخت ایتالیا برگزار شد. نمایندگان دو کشور پس از نشست اولیه که در عمان برگزار شد، به بررسی چارچوبی برای رسیدن به توافق بر سر برنامه هسته‌ای ایران پرداختند که هدف آن توسعهٔ نقشه راهی برای مذاکرات آینده بود. در ادامه بازتاب رسانه‌های خارجی درباره مذاکرات روز شنبه در رم، آمده است:

روزنامه نیویرک تایمز: «آرون دیوید میلر» از بنیاد «کارنگی» به شباهت مذاکرات جاری در رم و عمان با توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ که رئیس‌جمهور وقت، باراک اوباما، آن را تصویب کرد و دونالد ترامپ آن را رد کرد اشاره می‌کند و می‌گوید: «آنچه در رم و عمان در حال رخ دادن است، با کمال تعجب، احیای همان چیزی است که بسیار شبیه به توافقی است که اوباما آن را تصویب کرد و ترامپ آن را تحقیر کرد؛ البته این ممکن است بهترین چیزی باشد که ترامپ می‌تواند به دست آورد.»‌

شبکه الجزیره: در قلب اختلاف میان ایران و آمریکا، این پرسش باقی مانده است که آیا ایران می‌تواند برنامهٔ هسته‌ای غیرنظامی خود را حفظ کند یا اینکه، همان‌طور که تندروها در واشنگتن اصرار دارند، باید به‌طور کامل برنامهٔ هسته‌ای خود را برچیند. تمام گفت‌وگوهایی که در مسقط و در رم انجام شده، دربارهٔ چارچوب مذاکرات و اهدافی است که می‌خواهند به آن دست یابند که به نظر می رسد هنوز وارد جزئیات آن نشده‌اند.

روزنامه نیویورک تایمز: «علی واعظ»، مدیر پروژه ایران در «گروه بحران بین‌المللی»، معتقد است که پیشرفت مذاکرات به مرحله فنی نشان‌ دهنده سطحی از عمل‌گرایی است و حاکی از آن است که بحث درباره برچیدن برنامه هسته‌ای ایران بیشتر جنبه نمایشی عمومی داشته است.

پایگاه آکسیوس: سه منبع مطلع اسرائیلی گفتند «ران درمر» وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی و «دیوید بارنیه» رئیس موساد روز جمعه در پاریس در یک دیدار غیرعلنی با «استیو ویتکاف» نماینده ویژه رئیس‌حمهور آمریکا در خاورمیانه برای گفت‌وگو درباره مذاکرات هسته‌ای آمریکا و ایران ملاقات کردند. درمر و بارنیه به صورت محرمانه برای این دیدار به پاریس رفتند تا پیش از دور دوم مذاکرات در رم روی موضع آمریکا تاثیر بگذارند.

شبکه سی‌ان‌ان: دور دوم مذاکرات هسته‌ای و سطح بالا میان هیات‌های ایرانی و آمریکایی درباره برنامه هسته‌ای به میزبانی عمان، در حالی به پایان رسید که خوش بینی محتاطانه‌ای نسبت به دستیابی به راه‌حلی دیپلماتیک وجود دارد. دو کشور دهه‌ها خصومت داشته‌اند و مدت‌هاست که در مورد قابلیت‌های هسته‌ای ایران اختلاف نظر دارند. واشنگتن می‌خواهد ایران تولید اورانیوم با غنای بالا را متوقف کند و ایران بر حق خود برای غنی‌سازی اورانیوم تاکید می‌کند.

روزنامه دیلی‌تلگراف: «گدعون ساعر» وزیر امور خارجه اسرائیل در باره برگزاری دور دوم مذاکرات هسته‌ای میان ایران و آمریکا عنوان کرد که مسیر دیپلماتیک برای مقابله با آنچه وی تهدید هسته‌ای ایران خواند، گزینه‌ای قابل قبول برای تل‌آویو است. او معتقد است که «ایران دو بار با صدها موشک به اسرائیل حمله کرد؛ اگر آن‌ها بدون سلاح هسته‌ای چنین کارهایی کرده‌اند، اگر زیر چتر هسته‌ای قرار بگیرند چه خواهند کرد؟»

پایگاه آکسیوس: یک مقام ارشد آمریکایی گفت: در رم، طی بیش از چهار ساعت گفت‌وگو در دور دوم مذاکرات با ایران، پیشرفت بسیار خوبی در بحث‌های خود داشتیم و توافق کردیم که هفته آینده بار دیگر دیدار کنیم. از شرکای عمانی خود برای تسهیل این مذاکرات و همچنین از شرکای ایتالیایی‌ به‌خاطر میزبانی امروز قدردانی می‌کنیم.

شبکه راشاتودی: هیچ موضع تندی از سوی «استیو ویتکاف» رئیس هیئت آمریکایی در دور دوم مذاکره با ایران مشاهده نشده و تیم همراه وی نیز چنین مواضعی نداشتند. این رویکرد کاملاً با مواضع رسمی و پر هیاهوی دولت «دونالد ترامپ» درباره ایران متفاوت بوده است.

شبکه تی‌جی‌۱: «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در جریان سفر به رم هم‌زمان با آغاز دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران-آمریکا در ایتالیا گفت: روند مذاکرات میان ایران و آمریکا آغاز شده است، این امر اکنون فرصت تازه‌ای ایجاد کرده است که مسیر آسانی نخواهد بود و نقش مهم آژانس در اجرایی کردن هرگونه توافق احتمالی در این زمینه مهم خواهد بود.

شبکه الجزیره: «آویگدور لیبرمن»، رئیس حزب «اسرائیل خانه ما» عنوان داشت که مذاکرات رم در مورد برنامه هسته‌ای ایران، گواهی بر شکست سخت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در مقابل واشنگتن است.

روزنامه «هاآرتص» : چین و روسیه در مذاکرات حضور ندارند و مهم‌تر از همه، اسرائیل در جریان مذاکرات نیست و مجبور است به فرستادن «دیوید بارنیا» رئیس موساد و «ران درمر» وزیر امور استراتژیک به رم؛ برای دیدار تقریباً مخفیانه با «استیو ویتکاف» فرستاده آمریکا به منظور تلاش و ارائه خواسته‌هایشان، راضی شود.

خبرگزاری آسوشیتدپرس: وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد، دور دوم مذاکرات ما با ایرانی‌ها در رم، شاهد پیشرفت قابل ملاحظه‌ای بود و با طرف ایرانی برای ازسرگیری مذاکرات در هفته آینده به توافق رسیدیم.

روزنامه نیویورک تایمز: استیو ویتکاف اکنون باید ترامپ و همکارانش در دولت را در جریان آخرین دور مذاکرات قرار دهد، والتز مشاور امنیت ملی و روبیو وزیر خارجه، که هر دو از منتقدان سرسخت توافق دوران اوباما در زمان حضورشان در کنگره بودند همچنان با هرگونه توانمندی تولید هسته‌ای برای ایران مخالف هستند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.