با حضور وزیر آموزش و پرورش: برگزیدگان نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان معرفی شدند
تهران- ایرنا- برگزیدگان نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان با حضور وزیر آموزش و پرورش و مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تجلیل شدند. به گزارش ایرنا از روابط عمومی کانون فکری کودکان و نوجوانان سارا روستاپور دبیر نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان گفت: «این صحنه خانه ماست» خانهای برای کودکان و
تهران- ایرنا- برگزیدگان نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان با حضور وزیر آموزش و پرورش و مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تجلیل شدند.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی کانون فکری کودکان و نوجوانان سارا روستاپور دبیر نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان گفت: «این صحنه خانه ماست» خانهای برای کودکان و نوجوانان، خانهای که بر سر در آن مرغک زیبای کانون به بچهها سلام میدهد. چند سالی بود که صحنه نمایش دلتنگ شما بود. حال که نوزدهمین جشنواره به خط پایانی خود نزدیک شده، خاطره خوب نمایشهای شما در ذهن ما حک خواهد شد. سه روز تماشاگر هنرتان بودیم؛ لبخند زدیم و اشک ریختیم و برای نابترین لحظههایی که خلق کردید، دست زدیم.
اجرای 510 نمایش با حضور پنج هزار کودک
وی گفت: مسیر طولانیای که از سال ۱۴۰۲ تا اکنون که آیین پایانی جشنواره در حال برگزاری است، طی کردیم؛ این چنین بود که ۵۱۰ نمایش با بیش از پنج هزار کودک به اجرا درآمد؛ ۳۱ جشنواره استانی شکل گرفت و کارشناسان مربیان در کنار ما قدم به قدم حرکت کردند.
روستاپور افزود: بیش از ۸۸ اثر با حضور هنرمندان شاخص تحلیل شد اما آنچه دشوار بود، گلچینکردن آثار بود. در این سه روز با حضور هنرمندان متخصص و نامآشنا در قامت هیات داوران، این آثار ارزیابی شد که برگزیدگان، تجلیل می شوند.
رونمایی از عروسک های دارا و سارا
وی از رونمایی از عروسکهای دارا و سارا به عنوان یکی از بهترین اتفاقهای این مراسم یاد کرد که قرار است بعد از چند سال احیا شوند و در هنرهای نمایشی رنگ و بوی تازه بگیرند و سفیر صلح کانون باشند. راه پر پیچ و خم جشنواره با حضور مدیرعامل و معاون فرهنگی کانون بر همه ما هموار شد که این نویدبخش بیستمین دوره جشنواره است.
احیای عروسک دارا و سارا را به فال نیک می گیریم
حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان روی صحنه آمد و بر اهمیت سرمایهگذاری بر روی کودکان و نوجوانان تاکید کرد و آن را مهمتر از حوزه بزرگسالان عنوان کرد.
او همچنین از حال خوش توام با نشاط که در روزهای برگزاری جشنواره در بین نوجوانان و مربیان کانون بهوجود آمده، سخن گفت و یادآور شد: نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان پر از صحنههای جذاب، امیدبخش، خلاقانه، هنرمندانه و اخلاقمدارانه بود. ظهور و بروز همین حال خوب نشان میدهد ریلگذاریهای گذشته کانون در حوزه هنرهای نمایشی چقدر درست بوده است؛ یک مسیر کاملا درست که امروز ما میراثدار این کار ارزشمند هستیم.
علامتی، آشنا نبودن برخی نویسندگان با دنیای مخاطب، جدی نگرفتن دنیای کودکان و نوجوانان و استفاده از مضامین تکراری را از جمله مشکلات این حوزه دانست و گفت: ضعف در شناخت فنی، یکی از درسهای این دوره بود و ما باید اول آموزش، همراه کردن والدین و همکاری با مدرسه را بهعنوان سه گام اساسی مورد توجه قرار بدهیم.
وی ادامه داد: احیای عروسک دارا و سارا را هم به فال نیک میگیریم و برنامه جدی برای این حوزه داریم. از سوی دیگر باید به بازاریابی فرهنگی هم فکر کنیم از همین رو تولید فیلم و اقلام فرهنگی در عروسکهای دارا و سارا از برنامههای بعدی ماست.
وزیر آموزش و پرورش: بایدها و نبایدها موثر نیست، به هنر رو بیاوریم
علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش با گرامیداشت یاد محمود حکیمی نویسنده نامآشنا، اظهار امیدواری کرد این رویداد در سالهای بعد با وسعت و کیفیت بهتری برگزار شود چرا که جای این جشنواره را هیچ چیزی نمیتواند پر کند.
وی این جشنواره را از چند جهت حائز اهمیت دانست و گفت: نظام تعلیم و تربیت باید در مسیر کشف و پرورش استعدادهای برتر حرکت کند، زمینه اتصال نوجوانان را به کانونهای فرهنگ و هنر فراهم کند، و با گسترش تئاتر، در راستای تحول سند بنیادین در کف مدرسه موثر باشد و در نهایت از آن برای تحقق پیامهای اخلاقی و باورها واهداف دینی استفاده شود.
کاظمی افزود: گاهی پیامی که یک فیلم و تئاتر ارائه میکند از صدها سخنرانی بیشتر است. پس باید با برنامهریزی، این ظرفیتها را به مدرسه منتقل کنیم. ما امروز در این جشنواره تولیداتی داریم که نباید در این محیط بسته باقی بماند. باید در فضای جامعه، فضای کودک و نوجوان بسط و نشر پیدا کند.
او همچنین درباره جایگاه کانون در نظام تعلیم و تربیت تاکید کرد: باید مرجعیت کانون را ارتقا بدهیم و جایگاه آن را به روز اول برگردانیم. حضور شخصیتهای فرزانه در حوزه کودک و نوجوان یکی از الزامهای است تا کودکان و نوجوانان با این الگوها آشنا شوند. اگر قرار باشد این اتفاق رخ بدهد باید زمینه آن را فراهم کنیم. شکافی که این روزها بین روشها و ذائقه مخاطب در حوزه محتوا وجود دارد، باید پر شود.
در ادامه، مراسم تجلیل از عادل بزدوده هنرمند حوزه تئاتر عروسکی برگزار شد که مرضیه برومند، بهرام شاهمحمدلو، مجید قناد، علیرضا حسینپور، حسن دادشکر، حامد علامتی، علیرضا کاظمی و داود کیانیان روی صحنه آمدند و از او تجلیل کردند.
سرباز 54 ساله کانون فکری کودکان و نوجوانان هستم
عادل بزدوده گفت: امروز در اینجا در خانه خودم از من تجلیل میشود و خوشحالم که زیر سایه بزرگانی که من را هدایت کردند و پیشکسوتان تئاتر کودک و نوجوان بودم. آقای شاهمحمدلو و خانم برومند اولین انسانهای شریفی بودند که به کانون قدم گذاشتند و تئاتر عروسکی را شروع کردند. من سرباز ۵۴ ساله کانون هستم و تا وقتی که زمان و جان دارم در خدمت بچههای کانون خواهم بود.
بیانیه هیأت داوران نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی
متن بیانیه هیأت داوران جشنواره هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان شامل حسن دادشکر، امیر مشهدیعباس، مجید قناد، زهرا صبری و امیر سلطاناحمدی به این شرح است:
مربیان سختکوش، اعضای گرانقدر گروههای شرکت کننده، مسوولان و برگزار کنندگان پرتلاش این جشنواره، خسته نباشید، خدا قوت و دستمریزاد.
همانگونه که آگاهید، برگزاری و شرکت در جشنوارههای فرهنگی و هنری میتوانند تبادل اندیشه، تجربه، بالا بردن آگاهیهای هنری و کسب مهارتهای زندگی اجتماعی را در برداشته باشند. چرا که این مهارتها میتوانند زمینهساز زندگی سالم و توام با رضایت ما در آینده باشند.
در این راستا، ارتباط صمیمانه، مثبت و موثر گروهها با هم از طریق اجراها، نشستها و گفتوگوهای سازنده، کمک خواهد کرد تا در تصمیمگیری، تفکر خلاق، تفکر نقاد و سازنده به همدلی و یگانگی پایداری دست یابیم که نقش اساسی و تعیین کنندهای در زندگی و آیندهی حرفهای ما خواهند داشت.
اینک، با توجه به رقابتی بودن جشنواره و پدید آوردن ناگزیر لحظههای احساسی (برنده شدن یا نشدن) میبایست با تأکید و توجه ویژه به موارد یاد شده، هر روز انگیزه و توان بیشتر و مصصم با تعادل بخشیدن به تفکر و نگاهمان به سوی آیندهای منطقی و روشن قدم برداریم.
اسامی برگزیدگان نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی
در ادامه این برگزیدگان بخشهای نمایشنامهنویسی، نمایش خلاق و نمایش صحنه، مقالههای استیج (سکو) معرفی شدند که به شرح زیر است:
بخش نمایشنامهنویسی:
در این بخش سمیه حسینزاده نویسنده «خورشید آذربایجان» از اردبیل رتبه اول، مهدی صالحیاقدم نویسنده نمایشنامه «پادشاه بزرگ و غولهای کوچک» از آذربایجان شرقی رتبه دوم و شهلا ملبوسی از گلستان نویسنده «یکی بود» و فرزانه صالحی نویسنده «رویای پرواز» از چهار محال و بختیاری رتبه سوم را به صورت مشترک به دست آوردند.
همچنین از محمدجواد کشوری از مازندران نویسنده نمایشنامه «هیولای سرما»، الینا جهانتاب و اعظم صادقی از آذربایجان غربی، نویسنده «زرد و صورتی» تقدیر شد.
برگزیدگان نمایش خلاق:
در این بخش رتبه اول به آزاده رسالتمنش برای «ترسها را مچاله میکنم» از اصفهان، رتبه دوم به اعظم عابدی برای «خورشید را پیدا کن» از اصفهان و رتبه سوم این بخش به معصومه آهنگری برای «قصههای من و بابام» از مازندران رسید.
از مریم یزدانپناه برای «قصه تا نمایش_ بازی رنگینکمان»، ژیلا خاکپور برای «دنیای خیالانگیز موسیقی»، شادی پاکزاد برای «اتاق مشاوره» و سارا نوشیر برای «بازی با کارت» تقدیر شد.
برگزیدگان پنجمین سمینار تخصصی مرکز ملی اسیتژ:
رتبه اول به داود کیانیان از تهران، رتبه دوم به زهرا زارعی از استان همدان و رتبه سوم بهصورت مشترک به مریم امانی از استان کرمان و مینا رحیمی از استان تهران تعلق گرفت. دیپلم افتخار از سوی مرکز ملی استیج به گروه نمایش «زمین» به کارگردانی ساره وفا از استان مرکزی اهدا شد.
برگزیدگان نمایشهای صحنهای
طراحی بروشور:
فاطمه مولایی برای «محاکمه گرگ بدجنس مهربان» از استان کرمان و کیوان باقلاچی برای «کدو قلقله زن» از استان اردبیل بهصورت مشترک در بخش طراحی بروشور برگزیده شدند.
طراحی فضای نمایش:
جایزه طراحی فضای نمایش به ملوک افشاری برای «آوازی برای وطن» از استان چهارمحال و بختیاری اهدا شد.
طراحی صحنه:
مهری فربدزاده برای نمایش «خورشید خانم کجایی» از استان مرکزی جایزه طراحی صحنه را از آن خود کرد.
طراحی عروسک:
جایزه بخش طراحی عروسک به زهرا محیطی برای نمایش «کدو قلقله زن» از استان اردبیل رسید.
صداپیشه:
دیپلم افتخار صداپیشگی را ارمغانسادات حسینی برای نمایش «آن بالا، این پایین» از استان قزوین از آن خود کرد.
موسیقی:
دیپلم افتخار به سمیه بدیعیزاده برای «قنات شیرین» از استان خراسان جنوبی رسید.
طراحی لباس:
مهدیه فخاریپور و محسن میرزایی برای «محاکمه گرگ بدجنس مهربان» از استان کرمان برگزیده بخش طراحی لباس معرفی شدند.
گریم:
در بخش گریم از مهدیه فخاریپور برای «محاکمه گرگ بدجنس مهربان» از استان کرمان تقدیر شد.
شاعر:
در این بخش از آزاده فرهنگیان برای «خرما بزی» از استان سیستان و بلوچستان تقدیر شد.
بازیگری کودک:
پرنیا کیانی برای نمایش«شاهزاده خانم زشت» از زنجان جایزه بخش بازیگری کودک را به دست آورد.
بازیگری نوجوان:
جایزه بخش بازیگری نوجوان به بیتا شهبازیان برای نمایش «یاسا پلکه سوره کان» از استان کردستان تعلق گرفت.
تقدیری بازیگری:
از نگار نوذری برای «محاکمه گرگ بدجنس مهربان» از استان کرمان و وانیا فخاری برای «جادوی سیاه» از استان مازندران در بخش بازیگری تقدیر شد.
برگزیده عروسکگردانی:
در بخش عروسکگردانی کوثر ثمری میری برای «خرما بزی» از استان سیستان و بلوچستان به عنوان برگزیده اول و متینا محمدی و یگانه عاصمآبادی برای «قول میدم بزرگ نشم» از استان قم به عنوان برگزیده دوم معرفی شدند.
تقدیری عروسکگردانی:
از ستایش، فاطمه و زهرا خوشدونی برای نمایش «زمین» از استان مرکزی در بخش عروسکگردانی تقدیر شد.
برگزیده نمایشنامه کودک:
جایزه این بخش به فائزه مرزبان برای «قول میدم بزرگ نشم» از استان قم رسید.
تقدیری نمایشنامه کودک:
در بخش نمایشنامه کودک از موسی هدایتی برای متن نمایش «یاسا پلکه سوره کان» از استان کردستان تقدیر شد.
نمایشنامه نوجوان:
جایزه نمایشنامه نوجوان به رحمت غلامی برای نویسنده متن نمایش «رژا دلینا باش» از استان کرمانشاه رسید.
کارگردانی کودک:
فرهاد ابوالفضلی برای نمایش «شاهزاده خانم زشت» از زنجان جایزه کارگردانی کودک را بهدست آورد.
تقدیری کارگردانی کودک:
از رحمت غلامی برای «رژا دلینا باش» از کرمانشاه و مجتبی جمعهگی برای «قنات شیرین» از خراسان جنوبی در بخش کارگردانی کودک تقدیر شدند.
کارگردانی نوجوان:
موسی هدایتی برای «یاسا پلکه سوره کان» از کردستان بهعنوان برگزیده بخش کارگردانی نوجوان معرفی شد.
تقدیر از نمایشهای آیینی سنتی (خیمه):
در بخش نمایشهای آیینی سنتی (خیمه) از رومینا خواجهنژاد برای «خواستگاری مبارک» از خراسان رضوی و در بخش نقالی از درسا نکویی بری «بانوگشسب» از خراسان رضوی تقدیر شد.
نمایش برگزیده عروسکی:
در بخش نمایش عروسکی جایزه به فائزه مرزبان برای «قول میدم بزرگ نشم» از قم تعلق گرفت.
نمایش برگزیده کودک:
این جایزه به فرهاد ابوالفضلی برای «شاهزاده خانم زشت» از زنجان رسید.
نمایش برگزیده نوجوان:
موسی هدایتی برای «یاسا پلکه سوره کان» از استان کردستان جایزه نمایش برگزیده نوجوان را بهدست آورد.
بازیگران و عروسکگردانان این دوره جشنواره کودکان و نوجوانان بودند و کارگردان و عوامل برخی نمایشها را بزرگسالان و مربیان کانون تشکیل میدادند.
این جشنواره با معرفی برگزیدگان، ۳۰ شهریور در مرکز آفرینش های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به کار خود پایان داد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0