به همت دانش بنیان ها محقق شد؛ ساخت جک‌های الکتریکی کاربردی در تخت‌های الکتریکال

تهران- ایرنا- یک مجموعه دانش‌بنیان کشورمان موفق به بومی‌سازی تجهیز وارداتی و با ارزبری بالا «جک‌های الکتریکی و سیستم کنترل» به عنوان بخش محرک تخت‌های الکتریکال ICU، CCU، MRI و سی‌تی‌اسکن شد. به گزارش گروه علمی ایرنا، امروزه توجه به پیشرفت‌های علمی و فناوری در حوزه پزشکی، نیاز به تجهیزات پزشکی مدرن و پیشرفته برای تشخیص،

کد خبر : 14747
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۳:۵۰

ساخت جک‌های الکتریکی کاربردی در تخت‌های الکتریکال

تهران- ایرنا- یک مجموعه دانش‌بنیان کشورمان موفق به بومی‌سازی تجهیز وارداتی و با ارزبری بالا «جک‌های الکتریکی و سیستم کنترل» به عنوان بخش محرک تخت‌های الکتریکال ICU، CCU، MRI و سی‌تی‌اسکن شد.

به گزارش گروه علمی ایرنا، امروزه توجه به پیشرفت‌های علمی و فناوری در حوزه پزشکی، نیاز به تجهیزات پزشکی مدرن و پیشرفته برای تشخیص، درمان و مراقبت از بیماران به عنوان یک امر مهم و ضروری هر جامعه‌ای تبدیل شده است؛ اما از آنجا که بسیاری از تجهیزات پزشکی در کشور داخلی‌سازی نشده و اکثر نیاز کشور با واردات این محصول تامین می‌شود، بنابراین این پروسه با ارزبری بسیاری همراه خواهد بود.

طبق آمار در سال ۱۴۰۲، ۹۳۵ شرکت اقدام به واردات تجهیزات و ملزومات پزشکی کرده‌اند و ارزش تجهیزات وارد شده به کشور بالغ بر ۱.۷ میلیارد دلار بوده که این رقم نسبت به سال ۱۴۰۱ به‌میزان ۳۰ درصد رشد کرده است.

آگاهی از این موضوع و تلاش برای به حداقل رساندن این رقم از ارزبری به یکی از اهداف مهم و البته اولویت‌دار سازمان‌ها و نهادهای ذی‌ربط تبدیل شده است. البته که دستیابی به این هدف تنها مختص سازمان‌ها نیست، بلکه مورد توجه شرکت‌های دانش‌بنیان هم قرار گرفته است؛ تا جایی که بسیاری از این شرکت‌ها در قالب‌های متفاوتی چون طراحی و تولید تجهیزات و یا تولید داروها و دیگر محصولات پزشکی فعالیت‌های قابل توجهی آغاز کرده‌اند.

به گزارش صندوق نوآوری و شکوفایی، در این راستا، پژوهشگران یک شرکت دانش بنیان در کشورمان با تولید محصولی «جک‌های الکتریکی به همراه سیستم کنترل» گام موثری را در کاهش واردات این محصول پرکاربرد بیمارستانی برداشته‌اند.

سید حمیدرضا صدرالساداتی مدیرعامل این مجموعه فناور در خصوص چگونگی آغاز به کار این شرکت و فعالیت‌های اولیه آن گفت: این شرکت با هدف ارائه خدمات تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی و بیمارستانی در سال ۱۳۹۵ آغاز به کار کرد.

وی افزود: فعالیت اصلی این شرکت در زمینه فروش و خدمات پس از فروش این محصولات در استان مازندران و گلستان بود. پس از گذشت یک سال و با توجه به اینکه اساس فعالیت‌های شرکت ما در زمینه الکترونیک بود، تصمیم گرفتیم بخشی از فعالیت‌های خود را به تولید محصولات و تجهیزات پزشکی اختصاص دهیم. درون تخت‌های الکتریکال ICU، CCU، MRI و سی‌تی‌اسکن بخش محرکی با عنوان جک‌های الکتریکی و سیستم‌های کنترل وجود دارد که از خارج از کشور وارد می‌شد و بنابراین تصمیم گرفتیم وارد فاز پژوهش و توسعه و تولید این محصولات شویم.

 

ساخت جک‌های الکتریکی کاربردی در تخت‌های الکتریکال

 

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اعلام اینکه تولید تجهیزات پزشکی جزء حوزه‌های اولویت‌دار کشور محسوب می‌شود که باید با دقت بسیار آن را به پیش برد، درباره چگونگی آغاز به تولید محصولات شرکت رادین‌گستر شیان‌صدر بیان کرد: واحد پژوهش و توسعه شرکت خود را که راه‌اندازی کردیم، سال بعد چند محصول برای نمونه، طراحی و تولید کردیم.

وی ادامه داد: با توجه به فعالیت گذشته ما و آشنایی با چالش‌های موجود در این مسیر، سعی در ایرانیزه و بهینه‌سازی محصولات کردیم و تولیدات خود را از سال ۱۴۰۰ به صورت جدی آغاز کردیم. شرکت ما به نوعی قطعه‌ساز میانی تجهیزات هتلینگ بیمارستانی که یک کالای استراتژیک است، به شمار می‌آید.

به گفته این فعال حوزه دانش بنیان کشورمان، بهینه‌سازی و داخلی‌سازی این محصولات بر مبنای سفارش مشتری از مزایای این محصول است.

وی در خصوص کاربرد محصولات تولید شده این شرکت عنوان کرد: محصول تولید شده شرکت ما جک‌های الکتریکی است. جک الکتریکی نوعی محرک موتور خطی است که برای جابه‌جایی اجسام استفاده می‌شود و کاربری‌اش می‌تواند در صنایع و امور نظامی باشد. شرکت ما این محصولات را با استانداردهای لازم در زمینه تجهیزات پزشکی و با توان جابه‌جایی ۶۰۰ کیلوگرم ‌بار تولید کرده است. این نوع فعالیت آورده اقتصادی شرکت ما است که از این طریق هم دانش‌بنیان شده است.

صدرالساداتی در خصوص ضرورت تولید جک‌های الکترونیکی در کشور خاطرنشان کرد: پیش از این ۹۰ درصد نیاز کشور از طریق واردات این محصولات برطرف شده است. قبل از آغاز فعالیت‌های تولید شرکت به این مساله توجه کردیم که چنین نیازی تا چه اندازه در بازار کشور وجود دارد. شرکت‌هایی در زمینه واردات قطعات از کشورهای خارجی و سرهم‌بندی محصولات فعالیت می‌کنند اما تاکنون شرکت خاصی که صددرصد این محصولات را بومی‌سازی کرده باشد وجود ندارد.

به گفته وی، طبق برنامه طراحی شده در شرکت و اعتمادسازی که انجام دادیم توانستیم سالانه تولید ۴ الی ۵ هزار جک‌ الکتریکی را به شرکت خود اختصاص دهیم. با توجه به حساسیت بسیار زیاد بازار این محصولات، تلاش کردیم محصولی قابل رقابت با بهترین برند اروپایی از لحاظ کاربری و استاندارد طراحی کنیم. این محصول با قیمت بسیار مناسب‌تر از نمونه خارجی و کیفیت بالا (مشابه نمونه‌های خارجی) تولید شده است و قراردادهای جدیدی با شرکت‌های مختلف و با هدف پوشش حداکثری بازار این محصول منعقد کردیم.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به مزیت‌های جک‌های الکتریکی تولیدی این شرکت در قیاس با نمونه‌های خارجی آن افزود: به لحاظ اقتصادی شرکت‌ها مجاز بودند که در ابتدای سال برای موجودی انبار خود تعدادی از این محصول را از کشورهای خارجی خریداری کنند که این اتفاق با ارزبری بسیاری همراه بود؛ اما با تولید داخلی این محصول، سفارش‌دهندگان با قیمت مناسب‌تر و گارانتی، این محصولات را تهیه می‌کنند که پرداخت‌هایشان در طول سال صورت می‌گیرد. همین اتفاق می‌تواند به عنوان یک مشوق برای خریدار عمل کند.

وی افزود: مزیت دوم، همکاری با بخش پژوهش و توسعه شرکت‌ها در پروژه‌های مختلف و تولید محصولات بر مبنای نیاز و سفارش آنهاست. مهمترین مساله دیگر، خدمات پس از فروش این محصول است که در محصولات خارجی به دلیل وجود تحریم‌ها، نمایندگی در کشور وجود ندارد و این خدمات ارائه نمی‌شود. برای مثال اگر شرکتی یک قطعه کوچک از موتور خریداری شده‌اش را بخواهد تعمیر کند به دلیل نبود خدمات پس از فروش، مجبور به خرید مجموعه کامل آن موتور و تحمیل هزینه بسیار می‌شد. اما شرکت ما در حال حاضر به دلیل داشتن خدمات پس از فروش با هزینه بسیار کم، انواع خدمات را ارائه می‌دهد.

صدرالساداتی در خصوص اشتغالزایی این محصولات خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه نوشهر در حوزه صنعت، شهر محرومی است هدف من تاسیس این شرکت در این شهر بود. از سال ۱۴۰۱ که تولیدات‌مان افزایش پیدا کرد تا به امروز به صورت مستقیم ۸ نفر و به صورت غیرمستقیم ۱۰ نفر در قالب پیمانکاری و برون‌سپاری مشغول به کار شده‌اند.

وی با اعلام اینکه هدف‌گذاری این شرکت در ساخت این محصولات، کیفیت بالا و رعایت استانداردها است، در خصوص صادرات این محصول خاطرنشان کرد: در ابتدا می‌خواهیم نیاز داخلی کشور را از این محصول تامین کنیم و بعد به صورت گسترده‌تر صادرات را آغاز کنیم. البته در حال حاضر محصولات ما به صورت غیرمستقیم به کشورهایی چون ترکیه و عراق صادر می‌شوند.

این فعال حوزه دانش بنیان در خصوص برنامه‌های آینده این شرکت در جهت توسعه خط تولید محصولات تصریح کرد: با توجه به اینکه کشورهای اطراف خیلی در زمینه تولید جک‌های الکتریکی فعال نبوده و اکثرا این محصول را از چین و اروپا وارد می‌کنند ‌تصمیم داریم که به منظور شناسایی بیشتر این محصول به کشورهای دیگر سال آینده در نمایشگاه عرب‌لب دبی (ARABLAB) شرکت کنیم.

وی افزود: همه تلاش ما این است که استانداردها را به اندازه‌ای ارتقا دهیم که قابل رقابت با سایر کشورها باشد و با شرکت فعال در نمایشگاه‌های مختلف و توسعه محصولات دیگر نقش مهمی در تولید و صادرات این تجهیزات پزشکی داشته باشیم. به همین دلیل بخش پژوهش و توسعه شرکت ما همواره فعال بوده و بخشی از هزینه‌هایمان را برای این بخش در نظر گرفته‌ایم.

صدرالساداتی با اعلام اینکه بسیاری از پروژه‌هایمان را به دانشجوهای علاقه مند و نخبه برون‌سپاری می‌کنیم، از همکاری با دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در مباحث گوناگون تحقیقاتی و اجرایی خبر داد.
وی همچنین در خصوص تاثیر ارائه خدمات و تسهیلات مالی به شرکت‌های دانش‌بنیان خاطر نشان کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی در اعطای تسهیلات و خدمات به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال بوده و در گسترش محصولات دانش‌بنیان بسیار اثرگذار بوده است. در حال حاضر هم در حال رایزنی با صندوق نوآوری برای دریافت تسهیلات در جهت پیشبرد فعالیت‌های آینده شرکت هستیم.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.