تأکید نماینده دائم ایران در ژنو بر ضرورت تقویت همکاری‌های توسعه‌ای کشورهای جنوب جهانی

لندن- ایرنا- سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر سازمان ملل متحد در ژنو با محکوم‌کردن اقدامات قهرآمیز یکجانبه و استفاده ابزاری از اقتصاد جهانی، بر ضرورت تقویت همکاری‌های جنوب جهانی برای توسعه پایدار و مقابله با بحران‌های جهانی تأکید کرد. به‌گزارش ایرنا، علی بحرینی امروز (پنجشنبه) در بیست‌ و پنجمین نشست شورای عالی

کد خبر : 15838
تاریخ انتشار : جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰:۳۸

تأکید نماینده دائم ایران در ژنو بر ضرورت تقویت همکاری‌های توسعه‌ای کشورهای جنوب جهانی

لندن- ایرنا- سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر سازمان ملل متحد در ژنو با محکوم‌کردن اقدامات قهرآمیز یکجانبه و استفاده ابزاری از اقتصاد جهانی، بر ضرورت تقویت همکاری‌های جنوب جهانی برای توسعه پایدار و مقابله با بحران‌های جهانی تأکید کرد.

به‌گزارش ایرنا، علی بحرینی امروز (پنجشنبه) در بیست‌ و پنجمین نشست شورای عالی نمایندگان کشورهای جنوب جهانی که با حضور نمایندگان کشورهای عضو در مقر سازمان ملل متحد در ژنو برگزار شد، ضمن اشاره به چالش‌های پیچیده و چندلایه جهان امروز، هرگونه اقدام قهرآمیز یکجانبه و به‌ کارگیری تجارت، نظام مالی و اقتصاد بین‌الملل به‌عنوان ابزار فشار و سلاح علیه کشورها را به‌ شدت محکوم کرد.

نماینده دائم ایران با اشاره به ظرفیت‌های چشمگیر کشورهای جنوب خاطرنشان کرد: کشورهای جنوب جهانی اکنون حدود ۴۰ درصد از صادرات جهانی را به خود اختصاص داده‌اند؛ رقمی که از سال ۱۹۶۴ تاکنون بیش از ۲۲ درصد افزایش یافته است.

وی با تأکید بر اهمیت حفظ انسجام و تقویت همکاری‌های جنوب جهانی، این موضوع را یک اولویت راهبردی برای توسعه پایدار و مقابله مؤثر با بحران‌های بین‌المللی ارزیابی کرد.

در این نشست، سایر نمایندگان کشورها نیز با محکوم‌کردن اقدامات قهرآمیز یکجانبه، از نظام تجاری چندجانبه حمایت و از نقش مهم مرکز جنوب در شرایط کنونی استقبال کردند.

مرکز جنوب، اندیشکده بین‌دولتی کشورهای جنوب جهانی است که نقشی کلیدی در پیشبرد دستور کار توسعه اقتصادی بین‌المللی این کشورها ایفا می‌کند.

این مرکز در ۳۱ ژوئیه ۱۹۹۵ تأسیس شد و اکنون ۵۵ کشور عضو دارد. تقویت ظرفیت مذاکراتی کشورهای در حال توسعه در عرصه‌های توسعه‌ای و ارتقای منافع مشترک در نظام بین‌الملل از جمله محورهای اصلی فعالیت این مرکز به شمار می‌رود که با ارائه تحلیل‌های سیاست‌گذاری، به گسترش همکاری جنوب جهانی و کاهش نابرابری‌های جهانی کمک می‌کند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.