تولید داروی ایرانی که عمر بیماران سرطانی را افزایش میدهد
محققان یک شرکت دانشبنیان ایرانی در حوزه دارورسازی توانستند جدیدترین نسل از داروهای ضد سرطان به نام تِدِروکس را که به افزایش عمر بیماران سرطانی منجر میشود، تولید کنند. این دارو برای سرطان سینه و برخی سرطانهای گوارشی کاربرد دارد.
به گزارش ایران جاب نیوز به نقل از خبرنگار علمی ایرنا، این مجموعه دانشبنیان در سال ۹۰ به عنوان یک شرکت خصوصی توسط گروهی از دانشآموختگان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران با هدف توسعه و تولید داروهای پیشرفته بر مبنای فناوریهای پیچیده دارویی در حوزه سامانههای نوین دارورسانی تاسیس شد.
این شرکت داروسازی در چند حوزه اصلی درمانی از جمله داروهای هدفمند درمان سرطان، داروهای نوین ترک اعتیاد، فرآوردههای نوین در زمنیه پوست و زیبایی، فرآوردههای تزریقی بیماریهای مفصلی و داروهای درمان بیماریهای نادر فعالیت دارد و با در اختیار داشتن سکوهای فناوریهای نوین دارویی و سرمایهگذاری در حوزه تحقیق و توسعه، الگوی کمنظیری در تولید محصولات باکیفیت و دانشمحور با ظرفیت صادرات پایدار است.
این شرکت دانشبنیان در پانزدهمین نمایشگاه فناوری نانو و میکرو (Iran nano ۲۰۲۴) که از یکشنبه، ۱۳ آبان ۱۴۰۳ به مدت چهار روز در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شد، محصول جدید خود را رونمایی کرد.
علی آقاجانی داروساز و مدیر توسعه کسبوکار این شرکت دانشبنیان روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار علمی ایرنا ماموریت اصلی این مجموعه را ارتقای کیفیت زندگی بیماران با فراهم کردن دسترسی به داروهای نوین عنوان کرد و گفت: محققان ما امسال به جدیدترین نسل از داروهای آنتیبادی متصل دست یافتند که «تدروکس» نام دارد و این دارو میتواند طول عمر بیماران سرطانی را تا چندین برابر افزایش دهد و به دلیل هدفمند بودن درمان، با مقدار کمتری از کشنده سلول به بدن تزریق و باعث کاهش عوارض شایع داروهای سرطان شود و در نهایت اثربخشی بالاتری را شاهد خواهیم بود.
وی افزود: اثر این دارو نسبت به نسل قدیمی داروهای شیمیایی درمانی که عوارض زیادی برای بیماران داشته تا چندین برابر طبق مطالعات افزایش یافته و طول بیماران را افزایش میدهد. از طرفی عوارض جانبی داروی تدروکس به دلیل هدفمندبودن درمان به شدت کاهش مییابد که این نوید بزرگی برای بیماران این حوزه است تا از داروهای قدیمی رهایی یابند و با شیوههای نوینی که در داخل کشور همزمان با پیشرفتهترین تکنولوژی روز دنیاست، روند درمان را ادامه دهند.
آقاجانی درباره هزینه این دارو برای بیماران نیز گفت: به طور کلی توسعه محصولات دانشبنیان زمانبر و مستلزم هزینه زیاد است و برای ساخت این دارو بیش از چهار سال زمان صرف شد. البته به منظور ساخت نسل اول این دارو زمان زیادی به کار گرفته شد، به دلیل اینکه ما به این تکنولوژی دست نیافته بودیم و اکنون بعد از چهار سال به آن رسیدیم، میتوانیم ادعا داشته باشیم که قدرت ساخت داروهای نسل بعدی را با فاصلههای کمتری داریم.
این فعال دانشبنیان افزود: در خیلی از حوزههای داروهایی ما جزء تنها شرکتهایی بودیم که در دنیا میتوانستند آن داروها را بسازند و بومی سازی کنند.
وی خاطرنشان کرد: برای تولید نسل جدید داروی تدروکس در حال رایزنی برای قرار گرفتن زیر پوشش بیمه هستیم، اکنون قیمت یک ویال دارو حدود ۱۷ میلیون تومان است که در مقایسه با داروی خارجی کمتر از ۱۰ درصد قیمت دارد و امیدواریم با این اقدام، بار مالی برای بیماران کاهش قابل توجهی داشته باشد.
مدیر توسعه کسبوکار این شرکت که نشان «غزال دانشبنیان» را نیز دریافت کرده است، به پادینکس؛ اولین داروی تولید شده در سال ۹۵ اشاره کرد و گفت: مجموعه ما بیش از ۲۷ پروانه ثبتشده دارویی دارد و جزء برترین شرکتهای دانشبنیان است که امسال به دلیل صادرات میلیون دلاری و اشتغالزایی برای بیش از ۲۰۰ نفر و افزایش فروش در۵ سال به طور مستمر به عنوان غزال دانشبنیان شناخته شد و اکنون یکی از ۱۲ شرکت برتر غزال از بین ۱۰ هزار شرکت دانشبنیان به شمار میرود.
آقاجانی ادامه داد: داروهای متصل به آنتی بادی نسل اول، پادینکس است که زیر پوشش بیمه قرار دارد و قیمت آن حدود ۱۱ میلیون است که کمتر از سه میلیون تومان برای بیمار هزینه دارد و در مقایسه با قیمت برند جهانی با قیمت بیش از ۱۰۰ میلیون تومان، اختلاف قیمت قابل توجه دارد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0