رئیس کمیسیون شوراهای مجلس: منطقه آزاد اینچه‌برون می‌تواند قطب اقتصادی شمال ایران باشد

به گزارش ایران‌جاب‌نیوز به نقل از ایرنا، «محمدصالح جوکار» عصر جمعه در جلسه جمع بندی رهآورد سفر اعضای کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی به گنبدکاووس افزود: وجود راه آهن بین المللی، گمرک و پایانه مرزی و بهسازی ساختمان مسافر مرزی از جمله زیرساخت‌های موجود در حوزه منطقه آزاد تجاری اینچه‌برون و از دیگر فرصت‌های رشد و توسعه اقتصادی گلستان است.
کد خبر : 8249
تاریخ انتشار : جمعه ۹ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۴
منطقه آزاد اینچه‌برون می‌تواند قطب اقتصادی شمال ایران باشد

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی، منطقه آزاد تجاری – صنعتی اینچه‌برون گلستان را بهترین ظرفیت بالقوه برای رشد و توسعه‌ اقتصادی استان‌های شمالی دانست و برلزوم شتاب برای ایجاد زیرساخت‌های آن با مشارکت‌ بخش خصوصی تاکید کرد.

به گزارش ایران‌جاب‌نیوز به نقل از ایرنا، «محمدصالح جوکار» عصر جمعه در جلسه جمع بندی رهآورد سفر اعضای کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی به گنبدکاووس افزود: وجود راه آهن بین المللی، گمرک و پایانه مرزی و بهسازی ساختمان مسافر مرزی از جمله زیرساخت‌های موجود در حوزه منطقه آزاد تجاری اینچه‌برون و از دیگر فرصت‌های رشد و توسعه اقتصادی گلستان است.

وی باتاکید برضررت تولید ثروت از منابع موجود در گلستان بویژه راه آهن، گمرک و پایانه مرزی، منابع طبیعی و خدادادی مانند تالاب‌های بین المللی برای رونق حوزه گردشگری این استان، اضافه کرد: باتوجه به محدود بودن منابع مالی دولت باید برای ایجاد و تکمیل زیرساخت‌ها و بهره‌وری از منابع بالقوه و موجود از ظرفیت بخش خصوصی و شرکت‌های تعاونی و مردمی استفاده کرد.

جوکار، هم‌افزایی بیشتر بین مدیران گلستان را برای بهره‌وری از ظرفیت‌های موجود در رشد و توسعه و جبران عقب ماندگی‌های زیرساختی مهم دانست و ادامه داد: همه دستگاه‌های اداری و اجرایی باید به وظایف قانونی خود عمل کرده و از ایجاد بروکراسی اداری و اختلافات بین دستگاهی پرهیز کنند.

منطقه آزاد اینچه‌برون می‌تواند قطب اقتصادی شمال ایران باشد

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی همچنین انجام آمایش سرزمینی ویژه هر شهرستان را مهم دانست و گفت: این آمایش باید براساس قابلیت‌ها و شرایط اقلیمی هر شهرستان تهیه و مناسب با آن اعتبار و امکانات داده شود.

جوکار افزود: اگر استان گلستان و گنبدکاووس در بخش کشاورزی و گردشگری قابلیت دارند باید در این حوزه‌ها بیشتر کار شود آنهم با تلاش بیشتر ادارات و نهادها و فراهم کردن بستر مناسب برای ورود بخش خصوصی و مردم چراکه دولت بودجه و توان کافی در این خصوص ندارد.

وی به وظایف قانونی برخی ادارات و نهادها از جمله منابع طبیعی، بنیاد مسکن، بنیاد علوی و مستضعفان و راه و شهرسازی اضافه کرد: این نهادها برابر قوانین موجود باید زمین مورد نیاز برای اجرای طرح های عمومی بویژه مسکن را در اختیار دهیاران و شهرداری‌ها قرار دهند.

جوکار تصریح کرد: دلیلی ندارد که طرح هادی روستاها پنج یا ۱۰ ساله باشد بلکه باید با تامین زمین مناسب طرح‌ها ۵۰ ساله تدوین شود تا روستا رونق گرفته و سرمایه‌گذاری در آن انجام شود.

به گفته وی، تامین زمین برای ساخت پاسگاه‌های نظامی و یا احداث خانه‌های سازمانی برای کارکنان نیروهای مسلح را از وظایف قانونی نهادهای نامبرده شده دانست.

رئیس کمیسیون شوراهای مجلس همچنین لایروبی نشدن رودخانه‌ها را از دیگر مشکلات گلستان و گنبدکاووس دانست و گفت: متولی این اقدام برابر قانون، شرکت آب منطقه‌ای است که باید به تکلیف خود عمل کرده تا از خسارات سیل‌های احتمالی کاسته شود.

جوکار همچنین از پیگیری طرح «مدیریت جامع شهری» و تشکیل «سازمان ملی مهاجرت» در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی خبر داد و افزود: با تصویب طرح مدیریت جامع شهری، فرماندهی و مدیریت هر شهر بویژه در حوزه دستگاه‌های خدمات رسان، بر عهده یک نهاد خواهد بود ضمن اینکه این کمیسیون منتظر ارسال لایحه تشکیل سازمان ملی مهاجرت توسط دولت است.

وی همچنین از بررسی ساختار جدید فرمانداری‌های ویژه در کمیسیون شوراهای مجلس خبر داد و گفت: تا ساختارهای مشخص نشود ابلاغ فرمانداری ویژه معنا ندارد.

اختصاص ۲۲۰ دستگاه تاکسی به شهرداری‌های گنبدکاووس، اینچه برون و کرند

معاون شهرداری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور هم در این جلسه از اختصاص ۲۲۰ دستگاه تاکسی به سه شهرداری گنبدکاووس، اینچه برون و کرند خبر داد و گفت: ۲۰۰ دستگاه آن مربوط به شهرداری گنبدکاووس و ۲۰ دستگاه هم به ۲ شهرداری اینچه برون و کرند هر کدام ۱۰ تاکسی اختصاص می‌یابد.

سیدسجاد انوشه افزود: این تاکسی‌ها که ۱۵۰ دستگاه آن در قالب نوسازی تاکسی‌های فرسوده خواهد بود با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت سه میلیارد ریالی و ۲ میلیارد ریال هم بابت اسقاط خودرو تحویل می‌شود.

وی اضافه کرد: به ۲ شهرداری اینچه برون و کرند هر کدام ۲ دستگاه ماشین آلات عمرانی که هر دستگاه ۲۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض خواهد داشت از سوی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها اختصاص می‌یابد.

انوشه ادامه داد: درصورتی که این ۲ شهرداری در پرداخت سهم خود مشکل مالی داشته باشند تا سقف ۳۵ میلیارد ریال هم تسهیلات بدون کارمزد به آنها داده می‌شود.

شهرستان گنبدکاووس افزون بر ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که در سه نقطه شهری و ۱۷۰ روستا و در گستره پنج هزار و ۷۲ کیلومتر سکونت دارند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.