روایت نان و کار/ از کارآفرینی تا خودکفایی

تهران -ایرنا- انسان‌هایی نیازمند که روزی برای تامین زندگی خود محتاج کمک دیگران بودند اما با پشتکار خود، حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) وکمک‌های خیرین و دولت دست بر زانو خود گذاشتند و با یک «یاعلی» نه تنها دیگر نیازمند نیستند بلکه خودکفا شده‌اند و کارآفرین هستند. گروه جامعه ایرنا – توانمندسازی و خودکفایی مددجویان، سیاست و

کد خبر : 13760
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۱:۲۸

روایت نان و کار/ از کارآفرینی تا خودکفایی

تهران -ایرنا- انسان‌هایی نیازمند که روزی برای تامین زندگی خود محتاج کمک دیگران بودند اما با پشتکار خود، حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) وکمک‌های خیرین و دولت دست بر زانو خود گذاشتند و با یک «یاعلی» نه تنها دیگر نیازمند نیستند بلکه خودکفا شده‌اند و کارآفرین هستند.

گروه جامعه ایرنا – توانمندسازی و خودکفایی مددجویان، سیاست و هدف غایی کمیته امداد امام خمینی (ره) به عنوان یک نهاد حمایتی است تا افراد تحت پوشش با آموختن حرفه و با برخورداری از تسهیلات خوداشتغالی بتوانند خودکفا شوند و با درآمد حاصل شده از تلاش خود چرخ زندگی را بچرخانند و مانند دیگر اقشار جامعه با دست رنج خود زندگی کنند.

فرشته پیشوا بانوی ۴۲ ساله کارآفرین ۱۰ سالی است برای خود کارگاهی راه انداخته است. او که فارغ‌التحصیل رشته معماری است، همیشه منتظر فرصتی بود تا مستقل شود و کسب و کاری راه بیندازد که هنری باشد؛ به همین دلیل هم عزم خود را جزم کرد و کارگاه کوچکی مهیا کرد؛ کارگاهی که در زمینه تولیدات دکوراسیون داخلی فعالیت می‌کند.

خیلی زود محصولات تولید شده در کارگاه او وارد بازار شد و افراد زیادی از دانشجویان رشته هنر و بسیاری از بانوان به او مراجعه کردند تا هم تحت آموزش‌های او قرار گیرند و هم اینکه از مسیری که او رفته بتوانند محصولات تولیدی خود را نیز در بازار عرضه کنند.

او به این فکر بود که کاری برای بانوان بدسرپرست و بی‌سرپرست انجام دهد؛ از اینرو با توجه به آشنایی که با برنامه‌های توامندسازی کمیته امداد برای مددجویان داشت، به سراغ این نهاد رفت. خیلی زود، بانوان سرپرست خانوار به کارگاه فرشته معرفی شدند و افراد با علاقه‌مندی‌های متفاوت تحت آموزش این بانوی کارآفرین هنرمند قرار گرفتند. حالا بیش از ۳۰ بانوی ‌سرپرست خانوار تحت آموزش‌های فرشته قرار گرفتند و بعد از آموزش، فرشته آنها را رها نکرده است و از آنها حمایت می‌کند تا این زنان سرپرست بتوانند نان آور خانه خود باشند و محتاج دیگری نشوند.

کسب و کار خانوادگی و اشتغال‌زایی برای ۱۰ نفر

مرضیه عربی بانوی تلاشگر و توانمندی است که با همت خود، توانسته با راه‌اندازی کارگاه میوه‌خشک‌کنی برای ۱۰ بانوی سرپرست خانواده مانند خودش، اشتغال‌زایی کند. وی که در روستای مشا در شهرستان دماوند استان تهران به دنیا آمده و زندگی می‌کند،همیشه شاهد تلاش‌های شبانه‌روزی مادرش بوده است؛ این که کار می‌کرد و در کنار تامین مایحتاج خانواده، به اقتصاد خانواده هم کمک می‌کرد. همین رفتار مادر، همیشه الگویی برای او بود. وی بعد از ازدواجش هم مانند مادرش با پختن نان، سبزی خردکنی، تهیه سرکه و آبغوره، خشک کردن میوه یا درست کردن رب کمک بسیار بزرگی به اقتصاد خانواده داشت و می‌توانست کمک خرجی خوبی باشد.

اما از بد روزگار، همسرش را از دست داد و نگاهش به کار جدی‌تر شد تا مخارج خود و ۲ پسرش را تامین کند. تصمیم گرفت با راه‌اندازی کارگاه تولیدات محصولات روستایی این کار را آغاز کند. برای خرید دستگاه‌های صنعتی و اجاره کردن یک محیط کارگاهی، به دنبال دریافت وام بانکی رفت و با راهنمایی یکی از دوستانش با طرح اشتغال‌زایی کمیته امداد آشنا شد.

کسب و کار مرضیه، خواهر و مادرش خیلی زود رونق گرفت و بسیاری از بانوان سرپرست خانواده و بی‌سرپرست روستا هم در کارگاه او مشغول شدند. آنها در همه فصل‌های سال تولیداتی برای عرضه به مشتری‌ان خود که اغلب در تهران زندگی می‌کردند، داشتند.

وی به سختی از روزهای سخت عبور کرد و توانست خود را تا به امروز برساند؛ امروز که کارگاهش، این بار در خانه به فعالیت ادامه می‌دهد و ۱۰ بانوی سرپرست خانواده یا بی‌سرپرست با او همکاری می‌کنند.

 

 

 

روایت نان و کار/ از کارآفرینی تا خودکفایی

 

مددجویی که گره‌گشایی از دیگران شد

سخت‌تر از همه این است که هنوز از حال و هوای بازی‌های کودکانه خارج نشدی، برای اندک معاش روزانه‌ بلاتکلیف باشی و نتوانی در جهت برآورده کردن کوچکترین خواسته‌های فرزندت، قدمی برداری اما در مقابل چه زیبا و دلنشین است زمانی که امیدت را از دست ندهی و نور وجود یگانه خالق مهربان چهره‌ات را گرم کند و دست حمایت او را بر سرت احساس کنی و با توکل به خدا، مسیر پرفراز و نشیب زندگی را با همت و تلاش خود بپیمایی و حالا نه تنها آسمان تیر و تار زندگیت، صاف و آفتابی باشد بلکه گره گشای کار دیگران هم باشی و آسمان زندگی چند نفر دیگر را هم آبی کنی.

فریبا نوروزی مددجوی موفق قاینی است که حالا بعد از روزهای سرد و ابری زندگی به آسمان صاف و روشن رسیده و امیدوار و مصصم، به سوی فتح قله‌های ترقی حرکت می‌کند و امیدوار، نظارگر روزهای خوب‌تر زندگی خود است.

او که سه فرزند دارد، حدود پنج سالی است که سرپرست خانواده است و بعد از جدایی از همسرش شرایط زندگی خوبی نداشته و از آنجایی که به کیک پزی علاقه داشت؛ این کار را ابتدا با فروش محصولاتش به اقوام و دوستان آغاز کرد و بعدها با مشاوره آموزش‌های لازم را از طریق کمیته امداد فرا گرفت و با تسهیلاتی که دریافت کرد کارگاه کوچکی اجاره کرد؛ بعد از حدود ۶ ماه که کار با راهنمایی استاد کار قنادی و نیروی کار بیشتر را گذراند توانست مغازه بزرگتری اجاره کند و ۲بار از تسهیلات اشتغال کمیته امداد حدود ۲۰۰ تومان استفاده کرد. او امسال هم دستگاه مخصوص کیک پزی را با حمایت کمیته امداد و پرداخت مبلغ اولیه حدود ۶۰ میلیون‌ تومان تهیه کند.

او می گوید کمیته امداد در همه این مراحل پشتیبان من بود؛ از اول که شرایط شرکت در کلاس‌ها را برایم فراهم کردند، بعد تسهیلات در اختیارم گذاشتند و بعد از آن‌هم با تهیه دستگاه به من کمک کردند. حتی اکنون هم من را تنها نمی‌گذارند و این طور نبود که فقط تسهیلات بدهند و رها کنند که واقعا از این همه حمایت و پشتیبانی به نهایت سپاسگزارم و قدردان هستم.

 

روایت نان و کار/ از کارآفرینی تا خودکفایی

 

خودکفایی ۱۰۰ هزار مددجوی کمیته امداد با اجرای طرح‌های اشتغال

مدیرعامل بنیاد حیات کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: ۱۰۰ هزار نفر از مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) با اجرای طرح‌های اشتغال در سال ۱۴۰۲ خودکفا شدند.

مرتضی فیروزآبادی افزود: در اشتغال‌زایی معمولا مشکلات در چند دسته قرار می‌گیرد؛ آموزش، سرمایه کار، همراهی خبرگان در شناخت بازار، کاریابی و شبکه اتصال بین کارفرما و کارجو که بنیاد حیات در همه این موارد در قالب طرح‌های مختلف موانع اشتغال‌زایی و خودکفایی اقشار کم درآمد را رفع کرده تا روز به روز شاهد کاهش افراد مددجو و افزایش خودکفاشدگان باشیم.

وی یادآور شد: در راستای سهولت در دریافت تسهیلات اشتغال برای مددجویان فاقد ضامن، صندوق تضمین اشتغال فعالیت خود را از سال ۱۴۰۲ آغاز کرد.

جشن ملی توانمندسازی بیش از ۸۰ هزار مددجوی کمیته امداد برگزار شد

در همین راستا در سال ۱۴۰۳ جشن ملی توانمندسازی بیش از ۸۰ هزار مجری طرح‌های اشتغال کمیته امداد با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهور برگزار شد و رئیس کمیته امداد درباره توانمندسازی مددجویان تحت پوشش این نهاد گفت: توسعه اشتغال پایدار، راهکار اساسی در ایجاد درآمد باثبات و خودکفایی مددجویان است که برای تحقق این ماموریت مهم، بنیاد حیات پایه‌گذاری شده است تا خدمت اشتغال را مبتنی بر آموزش، بازاریابی، بیمه و دیگر پیش‌نیازها ارائه کند.

سید مرتضی بختیاری با بیان اینکه رویکرد کمیته امداد در حوزه اشتغال متکی بر روش‌های اصلاحی و نوآورانه در جهت بهبود فرآیندها طراحی شده است، خاطرنشان کرد: مهارت‌آموزی در یکی از فنون درآمدزا متناسب با شرایط مخاطبان منجر به رشد سه برابری آموزش‌های مهارتی در جهت کاهش نرخ شکست شغلی شده است.

وی راه‌اندازی برنامه مهارت‌آموزی کودکان و نوجوانان در تابستان را در همین جهت ذکر کرد و افزود: این اقدام در راستای تقویت اعتماد به نفس، ارتقای روحیه کار و تلاش در جامعه هدف و شکستن چرخه فقر بین نسلی طراحی شده است.

رئیس کمیته امداد با تاکید بر اهمیت زنجیره‌های بزرگ تولیدی و خدماتی در برنامه اشتغال مددجویان، اضافه کرد: از شرکت‌های تخصصی برای اشتغال‌زایی در زنجیره‌های تولید بهره‌گیری شده است و شرکت‌های دانش‌بنیان در فروش محصولات تولیدی مددجویان در بستر فضای مجازی پای کار آمده‌اند؛ به طوری که بیش از ۲۷۰۰ مجری طرح‌های اشتغال به سکوهای فروش فضای مجازی متصل شده‌اند.

بختیاری تکمیل زنجیره تولید تا بازار برای محصولات مددجویی را مهم ارزیابی کرد و گفت: در صنعت نوغانداری از این ظرفیت استفاده شده است و در صنعت پوشاک، فرش و صنایع دستی، طیور، دام و شیلات نیز در حال پیگیری است.

وی با تاکید بر ضرورت تزریق نوآوری و فناوری در مشاغل خرد و خانگی در جهت افزایش درآمد، تاکید کرد: به عنوان نمونه ۲۰ هزار پنل خورشیدی برای مددجویان راه‌اندازی شده که با ورود برق تولیدی به شبکه سراسری، در رفع ناترازی انرژی موثر بوده است همچنین راه‌اندازی نیروگاه‌های تجمیعی مورد توجه قرار گرفته و در استان‌های هرمزگان و یزد به بهره‌بردرای رسیده است.

رئیس کمیته امداد با اشاره به راه‌اندازی صندوق تضمین اشتغال، تصریح کرد: این صندوق فرایند دریافت وام طرح‌های اشتغال برای خانواده‌های تحت حمایت به ویژه زنان سرپرست خانوار را تسهیل می‌کند و تاکنون پنج هزار نفر به ارزش ۵۰۰ میلیارد تومان از این صندوق بهره‌مند شده‌اند.

بختیاری با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد تسهیلات اشتغال مددجویان به هدف رسیده است، اظهار کرد: کمیته امداد امام خمینی (ره) با عبور از سیاست حمایت صرف از اقشار مختلف بر توانمندسازی مخاطب‌محور و فرآیندمحور متمرکز شده است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.