ساماندهی حقوق کارکنان نظام سلامت/پرداخت وام ۴میلیاردی به شرکتهای دانشبنیان
تهران -ایرنا- بسته اخبار اجتماعی ایرنا در هجدهم مهر به اثر منفی آلودگی هوا بر رشد مغزی کودکان، لزوم معرفی شیرخشکهای متنوع برای ارتقای سلامت نوزادان، دستیابی ایران به تولید قرنیه مصنوعی،بازبینی سهمیه ورودی رشتههای پزشکی،ساماندهی حقوق کارکنان نظام سلامت،پرداخت وام ۴میلیاردی به شرکتهای دانش بنیان،ممنوعیت فعالیت اتباع خارجی در مراکز تولیدی موادغذایی و اجرای
تهران -ایرنا- بسته اخبار اجتماعی ایرنا در هجدهم مهر به اثر منفی آلودگی هوا بر رشد مغزی کودکان، لزوم معرفی شیرخشکهای متنوع برای ارتقای سلامت نوزادان، دستیابی ایران به تولید قرنیه مصنوعی،بازبینی سهمیه ورودی رشتههای پزشکی،ساماندهی حقوق کارکنان نظام سلامت،پرداخت وام ۴میلیاردی به شرکتهای دانش بنیان،ممنوعیت فعالیت اتباع خارجی در مراکز تولیدی موادغذایی و اجرای ۱۲ درصد احکام قانون هوای پاک پرداخته است.
در بسته خبری پیش رو مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را باهم مرور میکنیم ،امروز سرویس جامعه خبرگزاری ایرنا با اخبار مختلفی از حوزه اجتماعی ایران همراه بود که گزیده این اخبار را میتوانید در ادامه بخوانید.
عناوین هفته سلامت روان اعلام شد
عناوین هفته سلامت روان با شعار اولویت امروز، سلامت روان در محیط کار از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام شد.
به گزارش وبدا، ۱۰ اکتبر از سوی فدراسیون جهانی بهداشت روان (WFMH) به عنوان “روز جهـانی سلامت روان ” نامگذاری شده است. این فدراسیون برای این روز در هر سال، یک شعار خاص را انتخاب می کند. در ایران (۱۸لغایت۲۴ مهر) به نام هفته سلامت روان نامگذاری شده است و عمده ترین هدف در این هفته ارتقا و افزایش آگاهی و تغییر و اصلاح نگرش مردم نسبت به مسائل بهداشت روان است. در این هفته با تعیین شعار و روز شمار مرتبط در این مسیر گام برمی داریم.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
گونههای ارزشمند باغوحش صفادشت به پارک طبیعت پردیسان منتقل شدند
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست از انتقال برخی از گونههای امانی و ارزشمند باغ وحش صفا دشت تهران به پارک طبیعت پردیسان در پی مطالبات به حق افکار عمومی خبر داد.
غلامرضا ابدالی با بیان اینکه برخی گونه های ارزشمند جانوری به صورت امانی در اختیار باغ وحش صفادشت تهران گرفته بود، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست این گونههای امانی را به پارک طبیعت پردیسان منتقل کرد.
وی افزود: بعد از انتقال گونه های مزبور به پارک طبیعت پردیسان معاینات دامپزشکی لازم انجام و پس از بررسی های کارشناسی آن دسته از گونه هایی که قابلیت رهاسازی در طبیعت را دارند با نظارت دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش در زیستگاه های مناسب رهاسازی خواهند شد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
فعالیت اتباع خارجی در مراکز تولیدی مواد غذایی ممنوع است
بازرس کل استان تهران و رئیس بازرسی منطقه یک کشوری گفت: تمامی تولیدکنندگان مواد غذایی مطلع باشند که حق استفاده از اتباع خارجی چه مجاز و چه غیرمجاز در محیط تولید مواد غذایی را ندارند و در صورت مشاهده بازرسان کالاهای تولید شده غیراستاندارد و غیربهداشتی به جامعه معرفی خواهد شد.
افشین سهرابخان ضمن گرامیداشت ۱۹ مهر سالروز تاسیس سازمان بازرسی اظهارداشت: سازمان بازرسی براساس قانون نظارت بر حسن اجرای امور را برعهده دارد.
وی درباره فعالیت اتباع غیرمجاز در واحدهای تولیدی افزود: بکارگیری اتباع غیرمجاز در واحدهای تولیدی ممنوع است و درصورت ملاحظه بازرسان در واحدهای تولیدی قطعا برخورد قانونی خواهد شد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
توانمندسازی معلمان عامل کلیدی در ارتقای کیفیت آموزشی است
وزیر آموزش و پرورش گفت: توانمندی معلمان در کلاسهای درس و اصلاح محتوای آموزشی کتب درسی، دو عامل اساسی و کلیدی در ارتقای کیفیت آموزشی است.
به گزارش ایرنا از وزارت آموزش و پرورش، علیرضا کاظمی در پیامی به مناسبت برگزاری همایش توانمندسازی سرگروههای آموزشی کشور اظهار داشت: تلاش برای ارتقای کیفیت نظام آموزشی و سطح آموزشی و تربیتی مدارس متوسطه، بویژه مدارس دولتی از جمله اهداف و آرمانهای آموزش و پرورش کشور در راستای برقراری عدالت آموزشی است.
وی ادامه داد: این مهم از طریق متناسب سازی و بازسازماندهی تمامی منابع و ظرفیتهای موجود و پیش بینی زمینههایی برای ارتقای کیفیت عناصر و اجزای اصلی آموزش مانند ارتقای معلمان، کتاب درسی، مقررات و رویههای آموزشی، تجهیزات و منابع فیزیکی و از همه مهمتر ارتقای کیفیت نظارت و کنترل دقیق عملکردها و شاخصهای عملکردی نظام آموزشی در مدارس میسر است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
فوقالعاده جذب و وجوه مرخصی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مناطق محروم پرداخت شود
رئیس دیوان عدالت اداری در نامهای به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صدور دستور مقتضی به منظور پرداخت فوقالعاده جذب و نگهداری و وجوه مرخصی مناطق محروم در راستای پیشگیری از ارسال دادخواست از سوی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی به دیوان عدالت اداری را خواستار شد.
به گزارش دیوان عدالت اداری، در نامه حجتالاسلام والمسلمین احمد رضا عابدی به محمدرضا ظفرقندی آمده است: مطابق مواد ۱ و ۲ «قانون جذب نیروی انسانی به نقاط محروم و دور افتاده و مناطق جنگی» مصوب ۱۳۶۷ به منظور جذب و نگهداری نیروی انسانی به مستخدمین مشمول قانون استخدام کشوری و مقررات استخدامی شرکت های دولتی (اعم از رسمی و پیمانی) که در نقاط محروم و دورافتاده و مناطق جنگی به طور داوطلبانه انجام وظیفه می کنند، فوق العاده ای تحت عنوان فوق العاده جذب و نگهداری قابل پرداخت است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
پرداخت وام ۴ میلیارد تومانی به شرکتهای دانش بنیان
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی تجهیزات پزشکی گفت: وام ۴ میلیارد تومانی به شرکتهای دانش بنیان فعال در نمایشگاه تجهیزات مراقبتهای پرستاری پرداخت می شود.
حسین سلمانی درباره جزئیات این طرح افزود: این وام با توجه به نیاز شرکتهای دانش بنیان برای نمونهسازی یا سرمایه در گردش این شرکت ها و بر اساس قوانین صندوق نوآوری و شکوفایی پرداخت می شود و در صورت ارائه معرفینامه از سوی سازمان نظام پرستاری این وام با تسهیلات ویژه در اختیار شرکتهای فعال در حوزه تولید تجهیزات مرتبط با حوزه پرستاری قرار میگیرد.
وی ادامه داد: در این نمایشگاه همچنین شرکتهای فنآور در حوزه تولید تجهیزات مرتبط با حوزه پرستاری می توانند با ارائه معرفینامه از سازمان نظام پرستاری یک میلیارد تومان وام را به صورت تسهیل شده دریافت کنند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
ساماندهی حقوق کارکنان نظام سلامت گام بلند دولت چهاردهم
وضعیت شغلی و معیشتی کارکنان سلامت از جمله پرستاران و دستیاران پزشکی همواره از دغدغههای اصلی نظام سلامت بوده است که با بهبود و افزایش حقوق آنها در ۲ ماه گذشته گام بلندی در دولت چهاردهم در جهت ارتقای رضایتمندی آنان برداشته شد.
ساماندهی وضعیت شغلی و معیشتی پرستاران، رزیدنتها یا همان دستیاران پزشکی و افزایش هشت برابری دریافتی آنها که خط مقدم مواجهه با بیماران در مراکز آموزشی و درمانی هستند و بار اصلی بیمارستان ها بر دوش آنهاست، حایز اهمیت است.
از آنجایی که پزشکی شغلی است که جوانان نخبه با رویای شیرین پوشیدن لباس سپید، عزت و احترام در بین مردم و زندگی با درآمد مناسب و آیندهای روشن انتخاب میکنند، رویایی که بسیاری از پزشکان جوان پس از ۱۳ سال رنج و تحصیل شبانهروزی آن را مربوط به گذشته میدانند و میگویند این عرصه دچار فراز و نشیب بیشتری شده است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
وزیر بهداشت: سهمیه ورودی رشتههای پزشکی بازبینی میشود
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سهمیه ورودی رشته های پزشکی به دستور رئیس جمهور و توسط کارگروه تخصصی در شورای عالی انقلاب فرهنگی بازبینی میشود.
محمدرضا ظفرقندی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره سهمیههای ورودی رشتههای پزشکی در دانشگاه ها اظهار داشت: اینکه سهمیه های ورودی رشته پزشکی بیش از حد است را همه اذعان دارند و این موضوع در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز مطرح شد و رئیس جمهور دستور دادند که کارگروهی متشکل از وزارت علوم، وزارت بهداشت و سازمان سنجش این سهمیه ها را بازبینی کنند.
وی درمورد تامین ارز داروهای کمیاب برای بیماری های صعب العلاج توضیح داد: برنامه دولت این است که در این زمینه تامین ارز برای داروهایی که مواد اولیه آن وارداتی است، صورت گیرد و برای داروهایی که در داخل تولید می شود نیز تامین لازم انجام شود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
بعد از ۷ سال تصویب قانون هوای پاک فقط ۱۲ درصد احکام آن اجرا شده است
رئیس کمیته محیط زیست کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه خسارات ناشی از آلودگی هوا در سال ۱۴۰۲ بیش از ۵۹۷ همت بود، گفت: با گذشت ۷ سال از تصویب و ابلاغ قانون هوای پاک فقط ۱۲ درصد احکام این قانون اجرایی شده است.
به گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، سمیه رفیعی در حاشیه جلسه بررسی روند اجرای قانون هوای پاک در این کمیسیون افزود: بر اساس گزارش دیوان محاسبات کشور از ۲۲۸ حکم مندرج در قانون هوای پاک فقط ۲۸ حکم اجرا شد، ۱۳۸ حکم ناقص اجرا شده و ۶۲ حکم نیز اصلا اجرا نشده است.
وی با انتقاد از عملکرد دستگاههای اجرایی و ناظر اجرای قانون هوای پاک گفت: متاسفانه گزارش های ارایه شده در این جلسه نشان داد که دستگاههای اجرایی عزمی برای اجرای مفاد مصرح قانون هوای پاک ندارند و ناظر این دستگاهها یعنی سازمان حفاظت محیط زیست هم اقدام عملی برای برخورد با دستگاههای متخلف در این حوزه نداشته است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
دستیابی ایران به تولید قرنیه مصنوعی/تجهیزات چشم پزشکی ارز دولتی میخواهد
رئیس انجمن چشم پزشکی ایران با بیان اینکه دستیابی ایران در تولید قرنیه مصنوعی برای ایجاد پیوند باعث درمان بسیاری از بیماران چشمی شده است، گفت: تخصیص ارز نیمایی دولتی برای دستگاهها و تجهیزات چشم پزشکی ضروریست در غیر اینصورت روند درمان برای بیماران دچار اختلال میشود.
محمود جباروند در یک نشست خبری که در محل انجمن برگزار شد، افزود: دستاوردهای خوبی از لحاظ تجهیزات و امکانات اعمال جراحی چشم در کشور داریم و با وجود پزشکان مجرب در این رشته، هیچ بیماری برای درمان به خارج اعزام نمی شود و حتی بیماران زیادی به خصوص از عراق پذیرش داریم.
وی اظهار داشت: اکنون از سیستمهای هوشمند نیز در درمان چشم پزشکی استفاده میشود و با وجود ۲ هزار و ۵۰۰ چشم پزشک مشکلی از لحاظ کمبود نداریم و در شهرهای مختلف مردم به خدمات چشم پزشکی دسترسی دارند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
لزوم معرفی شیرخشکهای متنوع برای ارتقای سلامت نوزادان
مدیرکل امور فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو گفت: به رغم وجود چهار شرکت فعال تولیدکننده شیرخشک اطفال در کشور و تنوع برندهای این محصولات، باورهای نادرست در مصرف یک برند خاص مانع از بهرهمندی نوزادان از گزینههای متنوع میشود.
علیرضا رستمی تصریح کرد: با وجود تنوع نامناسب در برندهای شیرخشک رگولار، تفکر مصرف یک برند خاص میتواند به عدم تعادل در بازار و افزایش تنش روانی در خانوادهها منجر شود.
وی اظهار داشت: تغییرات طبیعی در عملکرد گوارشی نوزاد ممکن است به اشتباه به عنوان بیماری تلقی شود و این نیاز به آموزش صحیح در میان والدین و پزشکان دارد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
اثر منفی آلودگی هوا بر رشد مغزی کودکان/ هوش مصنوعی جای خِرَد انسان را نمیگیرد
رئیس «قطب علمی طب کودکان کشور» با بیان اینکه مصرف زیاد فست فود و آلودگی هوا اثری منفی بر رشد مغزی کودکان میگذارد، به والدین توصیه میکند اطفال خود را زیاد در معرض استفاده از موبایل و فضای مجازی قرار ندهند.
گفتوگو با دکتر رضا شروین بدو فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان، از بحث سرطان در کودکان شروع شد و با سوالاتی درباره امواج موبایل ادامه یافت؛ پرسشهایی در ارتباط با نقش غذاهای فوری و آماده و همچنین آلودگی هوا در رشد مغزی و تاثیر هوش مصنوعی در تشخیص بیماریهای صعب العلاج کودکان به این مصاحبه پایان داد. متن این گفتوگو در پی میآید:
مهمترین بیماریهایی که اکنون کودکان با آن درگیرند کدامند؟
در درجه اول کماکان بیماریهای عفونی، در مرحله بعدی حوادث و سوانح. سپس بیماریهایی که منشاء ژنتیک دارند و احیاناً بدخیمیها و سرطانهای خاصی که در دوره کودکی وجود دارد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
جزئیات اعمال محدودیتهای ترافیکی در محورهای شمال کشور
رئیس مرکز اطلاعرسانی پلیس راه راهور فراجا، از اعمال محدودیتهای ترافیکی در محورهای مواصلاتی شمال کشور از روز چهارشنبه ۱۸ مهرماه خبر داد. این محدودیتها به منظور مدیریت ترافیک ناشی از افزایش سفرهای پایان هفته و جلوگیری از بروز حوادث جادهای اعمال میشود.
سرهنگ بهروز خانپور در این باره اظهار داشت: با توجه به افزایش سفرها به شمال کشور در روزهای پایانی هفته، محدودیتهای ترافیکی در محورهای مواصلاتی شمال از امروز اعمال می شود.
سرهنگ خانپور از تمامی رانندگان درخواست کرد تا با رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی و توجه به محدودیتهای اعلامشده، از بروز حوادث و ترافیکهای سنگین جلوگیری کنند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
اگر قصد دنبال کردن اخبار گروه جامعه ایرنا به صورت کامل در حوزههایی مانند محیط زیست، زنان و خانواده، رفاه و تأمین اجتماعی، حقوقی و قضایی، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، هلال احمر، اورژانس، انتظامی و حوادث، بهزیستی، مسائل و آسیبها و مدیریت بحران را دارید، پیشنهاد میکنیم هر روز سری به این سایت https://www.irna.ir/service/society بزنید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0