نواب: همزیستی، یکی از درسهای حج است
تهران- ایرنا- حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب در سخنانی در نماز جمعه تهران با بیان اینکه حج درسهایی دارد که اگر این درسها به جامعه سرایت کند، جامعه اسلامی نیز شکل دیگری پیدا میکند، گفت: همزیستی، یکی از درسهای حج است. به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی حج، حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب در سخنرانی پیش

تهران- ایرنا- حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب در سخنانی در نماز جمعه تهران با بیان اینکه حج درسهایی دارد که اگر این درسها به جامعه سرایت کند، جامعه اسلامی نیز شکل دیگری پیدا میکند، گفت: همزیستی، یکی از درسهای حج است.
به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی حج، حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته تهران، درباره شعار امسال حج تمتع، افزود: هرساله برای برگزاری حج، یک شعار انتخاب میشود و شعار حج امسال، «سلوک قرآنی، همگرایی اسلامی و حمایت از فلسطین مظلوم» انتخاب شده است.
سرپرست حجاج ایرانی ادامه داد: حضرت علی علیهالسلام در خطبه اول نهجالبلاغه فرموده است که «خدای سبحان، کعبه را مظهر تواضع بندگان برابر عظمت خویش و نشانه اعتراف آنان به بزرگی و قدرت خود قرار داد و در میان انسانها، شنوندگانی را برگزید که دعوت او را برای حج اجابت و سخن او را تصدیق کنند و پای بر جایگاه پیامبران الهی نهند. همانند فرشتگانی که بر گرد عرش الهی طواف میکنند و سودهای فراوان در این عبادتگاه و محل تجارت زائران به دست آورند و به سوی وعدهگاه آمرزش الهی بشتابند».
حجتالاسلام والمسلمین نواب گفت: در قرآن کریم نیز میخوانیم که خداوند کعبه را برای استواری و پابرجایی جامعه انسانی و الهی قرار داده است. قوام و استواری جامعه، یکی از نتایج بهرهبرداری صحیح از مهندسی خداوند و نقشآفرینی حج است. اگر حج درست انجام شود، جایی برای دشمنان اسلام نمیماند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه باید حج در جایگاه و شرایط خودش، یعنی به گونهای که خداوند در مهندسی خلقت در نظر گرفته است، قرار گیرد، خاطرنشان کرد: اگر «همگرایی اسلامی» درست انجام میشد، دیگر جایی برای نفوذ دشمنان اسلام در صفوف جامعه اسلامی باقی نمیماند.
حجتالاسلام والمسلمین نواب در ادامه با بیان اینکه همزیستی، یکی از درسهای حج است، گفت: گاهی اوقات شما در مسجدالحرام نشستهاید و در یک طرف شما مسلمانانی از کشورهای شرق آسیا حضور دارند و در سوی دیگر، مسلمانانی از کشورهای غرب آسیا و آفریقا مثل مغرب نشستهاند. از همه جای جهان در آنجا با رنگهای مختلف هستند، ولی همه یک هدف دارند و با وجود زبان و رنگ متفاوت، یک همزیستی مسالمتآمیز دارند و همه با یک لباس ساده احرام، در حال عبادت هستند.
وی اجتناب از گناهان را از دیگر تمرین ها و دستاوردهای حج دانست و افزود: همانطور که در قرآن آمده است، در حج فسوق نیست (فَلَا رَفَثَ وَلَا فُسُوقَ وَلَا جِدَالَ فِی الْحَجِّ). اگر همین امر در جامعه نیز پیاده شود و درست انجام گیرد، جامعه شکل دیگری پیدا میکند. استواری جامعه در درس گرفتن از حج است.
سرپرست حجاج ایرانی ادامه داد: برخی از دوستان سؤال میکنند، ما که به دلایل مختلف از جمله هزینههای سنگین، نمیتوانیم به حج مشرف شویم، آیا اقدامی است که جایگزین ثواب حج باشد؟ امام سجاد علیهالسلام در این زمینه میفرمایند که اگر کسی به خانواده یک حاجی خدمت کند و یا از اموال و داراییهای او محافظت کند، اجری که خداوند به حاجی میدهد، به این فرد هم عنایت میکند؛ طوری که انگار این فرد نیز به حجرالاسود دست کشیده است.
حجتالاسلام والمسلمین نواب همچنین به حدیثی از امام صادق علیهالسلام اشاره کرد و گفت: در روایت از امام صادق علیهالسلام گفته شده است که سه نفر ثواب حج را میبرند؛ حاجی، عمرهگزار و مجاهد فی سبیلالله. پس شما ببینید چطور میتوانید به خانواده این افراد کمک و خدمت کنید تا اجری که آنها میبرند، نصیب شما نیز بشود. «ملاقات با حاجی» اقدام دیگری است که فرد را به ثواب حج میرساند؛ وقتی حاجیان از حج برمیگردند، اگر با آنها برای تکریم ملاقات کنید، خداوند ثواب حجگزار را عنایت میکند.
وی همچنین تأکید کرد که «طبق روایات، برطرف کردن مشکلات مردم و سرپرستی افراد آسیبپذیر، مثل کاری که کمیته امداد و بهزیستی در جامعه انجام میدهند، نیز ثواب حج دارد» و افزود: گروه پنجم از کسانی که ثواب حج میبرند هم کسانی هستند که در نماز جمعه شرکت میکنند و طبق روایات، ثواب حج به این نمازگزاران داده میشود. آخرین مورد هم کسانی هستند که در ۱۰ روز اول ذیالحجه، نماز نافله این شبها را میخوانند و از ثواب حج بهرهمند میشوند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه سخنان خود، در توصیهای به افرادی که در حج امسال شرکت خواهند کرد، گفت: شما عزیزانی که پس از ۲۰ سال انتظار و صرف هزینه سنگین آماده این سفر میشوید، باید بدانید که اگر در نیت خالص شما خللی ایجاد شود، همه زحمتهایتان هدر میرود لذا مهم اخلاص در عمل است که باید توجه کنید.
وی ادامه داد: امام خمینی (ره) نیز در بیانات خود فرموده بودند که مهم آن است که حاجی بداند کجا میرود، دعوت چه کسی را اجابت میکند، مهمان چه کسی است، آداب این مهمانی چیست؟ همچنین باید بداند خودخواهی و خودبینی با خداخواهی منافات دارد و موجب نقص معنویت حج میشود. رهبر معظم انقلاب نیز فرمودهاند که این سفر باید با قصد تقرب انجام شود و از لحظهلحظه سفر استفاده شود.
سرپرست حجاج ایرانی در پایان با نکوهش بازارگردی به جای عبادت در حج، خاطرنشان کرد: انسان در حج و عمره باید سفر آخرت را دریابد؛ حج و عمره و مکه و مدینه بازارهای آخرتی هستند. انسان باید توشه آخرت را جمع کند و نه اینکه وقت خود را به بازارگردی بگذراند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0