نوای وحدت ایران با ساز هنرمندان عاشیقی در تبریز به صدا درآمد
تبریز- ایرنا- همزمان با عید مبعث پیامبر اکرم(ص) و اختتامیه چهارمین دوره جشنواره ملی عاشیقلار، نوای وحدت ایران با ساز هنرمندان موسیقی عاشیقی در تبریز به صدا درآمد. به گزارش ایرنا، معاون سیاسی اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی شامگاه سه شنبه در اختتامیه چهارمین دوره جشنواره ملی عاشیقلار در تبریز اظهار کرد: گستره صنعت و هنر

تبریز- ایرنا- همزمان با عید مبعث پیامبر اکرم(ص) و اختتامیه چهارمین دوره جشنواره ملی عاشیقلار، نوای وحدت ایران با ساز هنرمندان موسیقی عاشیقی در تبریز به صدا درآمد.
به گزارش ایرنا، معاون سیاسی اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی شامگاه سه شنبه در اختتامیه چهارمین دوره جشنواره ملی عاشیقلار در تبریز اظهار کرد: گستره صنعت و هنر موسیقی عاشیقی، فراتر از مرزها بوده و بسترهای لازم را فراهم میکنیم تا این جشنواره ملی از سال های آینده در سطح بین المللی برگزار شود.
مرتضی محمدزاده تاکید کرد: امروز از هنرمندان عزیزی که با ساز خود یک عمر زحمت کشیدند و این صنعت ادبی را امروز به این نقطه رساندهاند، قدردانی میکنیم.
یکی از نمودهای وفاق ملی که شعار دولت چهاردهم است، نماد قومیتی و اقوام بوده و باید تعهد و دین خود به هنر و ادبیات کشور و فرهنگهای متفاوت را نشان دهیم.
وی افزود: یکی از نمودهای وفاق ملی که شعار دولت چهاردهم است، نماد قومیتی و اقوام بوده و باید تعهد و دین خود به هنر و ادبیات این کشور و فرهنگهای متفاوت را نشان دهیم.
محمدزاده تاکید کرد: عظمت تمدن ایران به ادبیات، فرهنگ و ادب موسیقی اقوام است و میخواهیم با چنگ و دندان از این هنر مراقبت کنیم و در این دوران گذار و شکاف نسلی بتوانیم آن را به نسل جدید انتقال دهیم.
وی افزود: نباید بگذاریم عصر مدرنیته بر روی این هنر اصیل و فراملی سایه بیندازد و از این ثروت دیرینه و ارزشمند خود دور شویم.
جریان هنر به تکلیف خود در پایبندی به اصول اخلاق و ترویج آن در جامعه عمل کند
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز با اشاره به تقارن این گردهمایی با مناسبت بعثت پیامبر اکرم (ص)، اظهار کرد: هر روز برنامه های فرهنگی هنری مختلفی را در تبریز میزبانی میکنیم که از جمله آن میتوان به جشنواره عاشیقلار، جشنواره تجسمی، فیلم فجر، موسیقی فجر و فیلم جوان اشاره کرد.
محمدحسین بلاغی افزود: فرهنگ و هنر تبریز و آذربایجان شرقی همچنان روی پای خود ایستاده و به راه خود ادامه میدهد.
وی با بیان اینکه باید از پیامبر اکرم(ص)، درس اخلاق و وحدت بگیریم، گفت: امروز مسئله اخلاق در جامعه ما در خطر است و روز به روز نیز در حال نابودی است که چند روز پیش در جریان مسابقه فوتبال شاهد آن بودیم.
بلاغی تاکید کرد: امروز جریان هنر باید برای تکلیف و وظیفه خود برای پایبندی به اصول اخلاق و ترویج آن در جامعه عمل کند.
حضور ۶۰ گروه فاصل و فرهیخته عاشیقی در جشنواره
وی ادامه داد: تعداد ۶۰ گروه فاضل و فرهیخته عاشیقی از ۱۲ استان کشور به چهارمین دوره جشنواره ملی عاشیقلار اثر فرستاده بودند.
وی افزود: انجمن هنری عاشیقلار آذربایجان شرقی با بیش از ۷۰۰ عضو، پرجمعیت ترین و پراعضاترین انجمن هنری در استان است.
ارسال آثار هنر عاشیقی از ۱۲ استان
محمد عبادی، رئیس انجمن عاشیقلار آذربایجان شرقی نیز اظهار کرد: آثار هنری عاشیقی از ۱۲ استان کشور به چهارمین دوره جشنواره ملی عاشیقلار ارسال شده بود که امروز به خاطر محدودیت وقت توانستیم آثار ارسال از ۶ استان را به مراسم اختتامیه دعوت کنیم.
وی با بیان اینکه هنرمندان و نوای عاشیقی از شمال غرب تا شمال شرق، مرکز و جنوب کشور گسترده شده است، گفت: صنعت و ادبیات عاشیقی یک موسیقی محلی نیست بلکه ۶۰ درصد کشورمان در احاطه این صنعت ادبی قرار گرفته و حتی این ادبیات در ۱۲ کشور دیگر نیز ساری و جاری است.
وی تاکید کرد: موسیقی عاشیقی یک صنعت ادبی بین المللی بوده و همواره به گسترش آرمانها و ارزشهای مردم و کشورمان کمک کرده است.
عبادی گفت: عاشیقلار از زمان دده قورقوت، تبلیغ مسلک پیامبر و اسلام را به خصوص در دوران صفوی آغاز کرده و ساز خود را در جنگ ها و میادین حماسی مختلفی نواختهاند.
به گزارش ایرنا، در مراسم اختتامیه این جشنواره از مقام شامخ هنری اساتید هنر عاشیقی علی سلیمی، ارسلان زارعی، انشالله زلفی (علی جهانی) و علی ایمانی نوجهده تجلیل به عمل آمد و گروههای موسیقی عاشیقی به ایفای هنر خود پرداختند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0