نیویورک تایمز نوشت؛ خیز اروپا برای جذب نخبگان علمی آمریکا
تهران-ایرنا- یک رسانه آمریکایی با اشاره به محدودیتهای مالی و کاری بهوجود آمده برای محققان این کشور، از تلاش اروپا برای جذب نخبگان علمی آمریکا خبرداد. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی از تلاش اروپا برای جذب دانشمندان طرد شده آمریکا خبرداد و نوشت: در حالی که دولت دونالد ترامپ، حمایت

تهران-ایرنا- یک رسانه آمریکایی با اشاره به محدودیتهای مالی و کاری بهوجود آمده برای محققان این کشور، از تلاش اروپا برای جذب نخبگان علمی آمریکا خبرداد.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا، روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی از تلاش اروپا برای جذب دانشمندان طرد شده آمریکا خبرداد و نوشت: در حالی که دولت دونالد ترامپ، حمایت مالی از مؤسسات تحقیقاتی را کاهش داده و دانشگاههایی مانند هاروارد و کلمبیا را به قطع بودجه تهدید کرده است، رهبران اروپایی با ارائه کمک مالی به پژوهشگران مستقر در آمریکا، امیدوارند از اشتباه محاسباتی بزرگ وی، برای جذب دانشمندان آمریکایی بهره ببرند.
امانوئل مکرون رئیسجمهوری فرانسه، روز دوشنبه در همایشی به نام «اروپا را برای علم انتخاب کنید»، با اشاره به لغو ویزای پژوهشگران در آمریکا، گفت: غیرقابل تصور است که کشوری که اقتصادش بهشدت به آزادی علمی متکی است، چنین اشتباهی مرتکب شود.
اورسولا فن در لاین رئیس کمیسیون اروپا نیز در این همایش خاطرنشان کرد که اروپا در دو سال آینده، ۵۰۰ میلیون یورو (۵۶۶ میلیون دلار) برای تبدیل این قاره به مقصدی جذاب برای پژوهشگران سرمایهگذاری خواهد کرد.
وی بدون نام بردن مستقیم از آمریکا، گفت: امروز پژوهش آزاد، بنیادین و باز در جهان زیر سؤال رفته است؛ چه اشتباه محاسباتی بزرگی!
نیویورک تایمز نوشت: در اروپا، بسیاری بر این باورند که ترامپ با حمایت از حکومتهای خودکامه و حمله به علم و دانشگاه، از حمایت سنتی آمریکا از آزادی بیان و دموکراسی فاصله گرفته است. این مساله اگرچه موجب نگرانی شده، اما اروپا، آن را فرصتی برای جذب نخبگان علمی و تبدیل شدن به یک قدرت مستقل می داند.
براساس این گزارش، کمیسیون اروپا قصد دارد در بلندمدت کمکهزینهها برای پژوهشگرانی که به اروپا مهاجرت میکنند را دو برابر کرده و آزادی علمی را در این منطقه نهادینه کند.
نیویورک تایمز نوشت: همایش پاریس در واکنش به اقدامات دولت ترامپ علیه علم و دانشگاه برگزار شد. در اروپا، آمریکا بیشازپیش بهعنوان یک رقیب راهبردی تلقی میشود و استقبال از پژوهشگران آمریکایی نیز در همین راستا انجام می شود.
این رسانه آمریکایی نوشت: ماه گذشته، دولت فرانسه اعلام کرد تا ۵۰ درصد بودجه لازم برای جذب پژوهشگران بینالمللی از جمله فعالان حوزههایی مانند تغییرات اقلیمی و انرژی کمکربن را تأمین خواهد کرد. روز دوشنبه، مکرون گفت ۱۱۳ میلیون دلار به این برنامه اختصاص یافته است.
نیویورک تایمز نوشت: نگرانیها از زمانی آغاز شد که دولت ترامپ مشاغل علمی را حذف کرده و کمکهزینههای تحقیقاتی را متوقف کرد. این نگرانیها با دخالت در نحوه پذیرش، استخدام و انتخاب حوزههای تحقیقاتی دانشگاهها تشدید شد.
براساس این گزارش، دانشگاه هاروارد از دولت ترامپ به دلیل مسدود کردن ۲.۲ میلیارد دلار بودجه فدرال شکایت کرده است. ترامپ هفته گذشته حتی درباره لغو معافیت مالیاتی این دانشگاه صحبت کرده بود. دولت آمریکا همچنین کارکنان برخی از مؤسسات برجسته علمی مانند اداره ملی اقیانوسی و جوی، بنیاد ملی علوم، مرکز کنترل بیماریها و مؤسسه ملی سلامت را اخراج کرده است.
نیویورک تایمز نوشت: دانشگاههای فرانسه مانند دانشگاه اکسمارسی با برنامهای به نام «پناهگاه امن برای علم»، اقدام به مصاحبه با حدود ۳۰۰ پژوهشگر کردهاند. سایر دانشگاهها نیز برنامههای مشابهی راهاندازی کردهاند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0