هشدار نارنجی تشدید سامانه بارشی در ۴ استان و خطر طغیان رودخانه‌ها 

تهران- ایرنا- سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار سطح نارنجی، از تشدید فعالیت سامانه بارشی در چهار استان کشور خبر داد که مخاطراتی از جمله لغزندگی جاده‌ها، طغیان رودخانه‌ها و خسارت به سازه‌های موقت و محصولات کشاورزی را به دنبال دارد. به گزارش ایرنا، سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار سطح نارنجی، از تشدید فعالیت

کد خبر : 6410
تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۹
هشدار نارنجی تشدید سامانه بارشی در ۴ استان و خطر طغیان رودخانه‌ها 

تهران- ایرنا- سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار سطح نارنجی، از تشدید فعالیت سامانه بارشی در چهار استان کشور خبر داد که مخاطراتی از جمله لغزندگی جاده‌ها، طغیان رودخانه‌ها و خسارت به سازه‌های موقت و محصولات کشاورزی را به دنبال دارد.

به گزارش ایرنا، سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار سطح نارنجی، از تشدید فعالیت سامانه بارشی در روزهای آینده خبر داده که نشان‌دهنده احتمال وقوع رگبار باران، رعدوبرق، کاهش محسوس دما، وزش باد شدید و بارش برف در مناطق سردسیر و ارتفاعات است. همچنین، پدیده مه نیز در برخی مناطق به وقوع خواهد پیوست.

این سامانه بارشی از امروز (یکشنبه، ۲۹ مهر) آغاز می‌شود و تا سه‌شنبه (یکم آبان) ادامه خواهد داشت. در روز یکشنبه، مناطق مازندران، نیمه شرقی گیلان و ارتفاعات و دامنه‌های گلستان تحت تأثیر این سامانه قرار می‌گیرند. روز دوشنبه نیز استان‌های اردبیل، گیلان، مازندران و شمال شرق آذربایجان شرقی شاهد این شرایط خواهند بود. نهایتاً، روز سه‌شنبه این سامانه به استان‌های اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان و نیمه شرقی آذربایجان شرقی خواهد رسید.

از جمله مخاطرات احتمالی ناشی از این سامانه می‌توان به لغزندگی جاده‌ها، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌ها و بالا آمدن ناگهانی سطح آب آن‌ها اشاره کرد. همچنین، آب‌گرفتگی معابر، پدیده مه و کاهش دید، صاعقه، جاری شدن روان‌آب و سقوط سنگ و اشیاء از ارتفاعات ممکن است رخ دهد. احتمال رانش کوه نیز وجود دارد و وزش باد نسبتاً شدید تا شدید ممکن است خساراتی به سازه‌های موقت و محصولات کشاورزی وارد کند.

سازمان هواشناسی به شهروندان توصیه کرده از تردد غیرضروری و توقف در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها خودداری کنند. همچنین، اکیداً توصیه می‌شود از برپایی چادرهای مسافرتی در بستر و حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها خودداری شود. علاقه‌مندان به طبیعت‌گردی و کوهنوردی نیز بهتر است در این مدت از این فعالیت‌ها صرف‌نظر کنند. عشایر و دامداران نیز از چرای دام در مناطق مرتفع و حاشیه رودخانه‌ها پرهیز کنند.

در نهایت، تمهیدات لازم برای جلوگیری از خسارات احتمالی به سازه‌های موقت و محصولات کشاورزی باید در نظر گرفته شود. همچنین، راهداری، وزارت نیرو و سایر دستگاه‌های اجرایی خدمت‌رسان و امدادی باید آمادگی کامل برای مقابله با حوادث احتمالی داشته باشند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.