پیشنهاد جدید آمریکا، مصر و قطر برای آتش بس در غزه و افزایش امید به توافق
تارنمای آمریکایی اکسیوس اعلام کرد که قطر، مصر و ایالات متحده روز چهارشنبه پیشنهادی جدیدی (به روز شده) برای آتشبس در غزه و توافق تبادل اسرا به اسرائیل و حماس ارائه کرده اند. به گزارش روز جمعه ایرنا، تارنمای اکسیوس نوشت: میانجیها معتقدند که امتیازات اخیر اسرائیل که در این پیشنهاد گنجانده شده، میتواند زمینه رسیدن
تارنمای آمریکایی اکسیوس اعلام کرد که قطر، مصر و ایالات متحده روز چهارشنبه پیشنهادی جدیدی (به روز شده) برای آتشبس در غزه و توافق تبادل اسرا به اسرائیل و حماس ارائه کرده اند.
به گزارش روز جمعه ایرنا، تارنمای اکسیوس نوشت: میانجیها معتقدند که امتیازات اخیر اسرائیل که در این پیشنهاد گنجانده شده، میتواند زمینه رسیدن به توافق بین طرفین را به زودی فراهم کند.
توافق در حال مذاکره شامل آتشبس ۶۰ روزه در غزه، آزادی ۱۰ گروگان زنده و تحویل اجساد ۱۸ »گروگان» (اسیر) فوت شده، آزادی زندانیان فلسطینی از زندانهای اسرائیل و افزایش چشمگیر کمکهای انسانی به غزه است.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، قصد دارد از این آتشبس ۶۰ روزه برای مذاکره درباره توافقی جامعتر برای پایان جنگ استفاده کند که شامل ساختار حکومتی جدیدی بدون حضور حماس است.
مذاکرهکنندگان حماس و اسرائیل طی ۱۰ روز گذشته در دوحه در حال کاهش اختلافات باقیمانده در گفتگوها بودهاند، مقامهای اسرائیلی و منابع آگاه اعلام کردند.
منابع آگاه می گویند ترامپ روز چهارشنبه در کاخ سفید با محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخستوزیر قطر، دیدار و درباره توافق غزه و سایر مسائل گفت و گو کرد.
اگرچه مذاکرات طی چهار ماه گذشته و پس از فروپاشی آتشبس قبلی بارها به شکست انجامید، میانجیها اکنون معتقدند که شکافهای موجود میان طرفین قابل رفع است.
قطریها تمام پیشرفتهای بهدستآمده طی ۱۰ روز گذشته را در قالب یک پیشنهاد جدید جمعبندی کردند که این پیشنهاد به صورت مشترک با آمریکا و مصر ارائه شد تا به طرفین روشن شود که هر سه کشور از آن حمایت میکنند.
دو پیشنهاد اصلی مربوط به گستره عقبنشینی نیروهای نظامی اسرائیل از غزه در دوره آتشبس و نسبت آزادسازی زندانیان فلسطینی به ازای هر «گروگان» اسرائیلی است.
بر اساس گفتههای مقامهای اسرائیلی و منابع آگاه از مذاکرات، اسرائیل امتیازات قابل توجهی درباره میزان سرزمینی که نیروهایش در زمان آتشبس در آن حضور خواهند داشت، داده است.
به گفته مقامات اسرائیلی و منابع آگاه از مذاکرات، اسرائیل در مورد میزان قلمرویی که ارتش آن در طول آتشبس در اختیار خواهد داشت، امتیازات قابل توجهی داده است.
اسرائیل پیش از این بر حفظ حضور در منطقهای به طول ۵ کیلومتر در شمال کریدور فیلادلفیا در امتداد مرز غزه و مصر اصرار داشت. اسرائیل این درخواست را به ۱.۵ کیلومتر کاهش داده است، که بسیار نزدیک به درخواست حماس مبنی بر عقبنشینی اسرائیل به همان موقعیتی است که در آتشبس قبلی وجود داشت.
اسرائیل همچنین موافقت کرد که ارتش اسرائیل را در محدودهای به عرض حدود ۱ کیلومتر در امتداد سایر بخشهای مرز با غزه نگه دارد، که بسیار نزدیکتر به موقعیت حماس است.
پیشنهاد بهروز شده شامل تعدیلهای جزئی در نسبت زندانیان فلسطینی به گروگانهای اسرائیلی است که باید آزاد شوند.
پیشنهادهای قبلی شامل آزادی ۱۲۵ فلسطینی بود که به جرم کشتن اسرائیلیها به حبس ابد محکوم شده بودند و یک هزار و ۱۱۱ فلسطینی که پس از ۷ اکتبر توسط ارتش اسرائیل در غزه دستگیر شده بودند.
یک مقام اسرائیلی گفت که انتظار نمیرود تعدیلهای موجود در پیشنهاد بهروز شده مشکلی در مذاکرات ایجاد کند.
با این حال، طرفین هنوز باید در مورد نام زندانیان مذاکره کنند.
منابع میگویند یکی دیگر از نکات مورد اختلاف که اکنون نزدیک به حل شدن است، تحویل کمک به غزه است.
حماس درخواست کرد که در طول آتشبس، کمکها از طریق ایالات متحده و بنیاد بشردوستانه غزه تحت حمایت اسرائیل تحویل داده نشود. مقامات اسرائیلی میگویند که این نتیجهی بالفعل موافقت اسرائیل با عقبنشینی از اکثر بخشهای جنوب غزه، جایی که مراکز امدادرسانی در آن قرار دارند، خواهد بود.
مقامات اسرائیلی گفتند که در روزهای اخیر مذاکرات جداگانهای در مصر در حال انجام بوده است تا مشخص شود که مصر چگونه میتواند در طول آتشبس نقشی در ارائه کمکها ایفا کند تا حماس آن را تصاحب نکند.
آنچه باید دید: انتظار میرود نخست وزیر قطر روز شنبه با رهبران حماس در دوحه دیدار کند تا موافقت آنها را با پیشنهاد بهروز شده جلب کند.
یک منبع آگاه از مذاکرات گفت که میانجیگران قطری فکر میکنند امتیازات اسرائیل در مورد عقبنشینی میتواند راه را برای توافق باز کند.این منبع گفت که قطریها فکر میکنند حماس با برخی ملاحظات و نظرات در مورد پیشنهاد بهروز شده باز خواهد گشت، اما نه به گونهای که باعث برهم خوردن توافق شود.
اسرائیل با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که خرابیهای گستردهای و تلفات انسانی زیادی برجای گذاشت اما به اهداف اعلام شده خود یعنی نابود کردن جنبش حماس و آزادی اسیران صهیونیست نرسید. ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی، در نوار غزه آتش بس برقرار شد و پس از آن، ارتش رژیم اسرائیل از بامداد سهشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ با نقض مفاد آتش بس تجاوزهای نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت.
دور جدید مذاکرات آتش بس غزه یکشنبه ۱۵ تیر و پیش از دیدار روز دوشنبه بنیامین نتانیاهو و دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید از سرگرفته شد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0