کشف مقبره‌های 2 هزارساله «اسب و انسان» در شرق قزاقستان

سوفیانیوز: باستان‌شناسان مؤسسه باستان‌شناسی مارگولان در قزاقستان، در کاوش‌های اخیرشان 13 آرامگاه «گودالی» را در منطقه‌ای در شرق این کشور کشف کرده‌اند. گورهای گودالی کشف‌شده متعلق به مردمان «شیان‌بی» است؛ شیان‌بی‌ها مردمانی کوچ‌نشین و باستانی بودند که در استپ‌های شرقی اوراسیا زندگی می‌کردند. به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، طبق آنچه در کتاب باستانی «امپراتوری متأخر هان»

کد خبر : 3816
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ - ۱:۰۹

سوفیانیوز: باستان‌شناسان مؤسسه باستان‌شناسی مارگولان در قزاقستان، در کاوش‌های اخیرشان 13 آرامگاه «گودالی» را در منطقه‌ای در شرق این کشور کشف کرده‌اند. گورهای گودالی کشف‌شده متعلق به مردمان «شیان‌بی» است؛ شیان‌بی‌ها مردمانی کوچ‌نشین و باستانی بودند که در استپ‌های شرقی اوراسیا زندگی می‌کردند.

کشف مقبره‌های 2 هزارساله «اسب و انسان» در شرق قزاقستان

به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، طبق آنچه در کتاب باستانی «امپراتوری متأخر هان» آمده، شیان‌بی‌ها گروهی منشعب از بربرهای شرقی دونگ‌هو بودند که همراه با قبایل وو‌هوان و شیونگ‌نو به قلمرو کشور هان حمله می‌کردند. اقتصاد شیان‌بی‌ها عمدتاً بر پایه دامداری استوار بود و فعالیت‌های کشاورزی نیز مکمل آن بود.در فصل کاوش سال 2024، باستان‌شناسان مؤسسه باستان‌شناسی مارگولان 13 آرامگاه مربوط به شیان‌بی‌ها را در منطقه تائوتکلی در ناحیه کاتون-کاراگای قزاقستان کشف کردند.

مراحل تالیف و چاپ کتاب

مشاهده

این آرامگاه‌ها که قدمتشان حدوداً به دو هزار سال قبل می‌رسد، شامل محوطه‌های سنگی با یک گودال تدفین مرکزی هستند. هر گودال حدود یک متر عمق دارد و حاوی یک فرد بالغ است که برخی از آن‌ها همراه با یک اسب دفن شده‌اند.

مقبره 2 هزارساله اسب و انسان

باستان‌شناسان همچنین در این آرامگاه‌ها اشیای نذری شامل قطعات سرامیکی، صدف‌ها و مهره‌های ساخته‌شده از سنگ‌های نیمه‌قیمتی را یافتند.

به گفته مؤسسه باستان‌شناسی مارگولان: «شیان‌بی‌ها نقش کلیدی در شکل‌گیری و توسعه فرایندهای قوم‌فرهنگی در آسیای مرکزی پس از سقوط امپراتوری هان داشتند. تأثیر آن‌ها در جنبه‌های مختلف توسعه فرهنگی و سیاسی جوامع کوچ‌نشین منطقه، ازجمله تشکیل دولت‌های جدید، توسعه سنت‌های نظامی و ساختارهای اجتماعی و اقتصادی، منعکس شده است».

مقبره 2 هزارساله اسب و انسان

ویدیو/ چرا عسل کشف شده از مقبره‌های مصریان باستان، هنوز فاسد نشده است؟

ویدیو/ چرا عسل کشف شده از مقبره‌های مصریان باستان، هنوز فاسد

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.