یک کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد: تأثیر کاهش نرخ بهره بین بانکی بر رشد بازار سهام/ اوراق تبعی بورس را مثبت کرد

 عضو هیأت مدیره کانون کارگزاران بورس با اشاره به تزریق منابع بانک مرکزی به بانک‌ها برای کاهش نرخ بهره بین بانکی، گفت: کاهش فشار سود بین بانکی منجر به کاهش رقابت بانک‌ها برای دریافت سپرده‌های با سود بالاتر شده و در رشد بازار سهام مؤثر است. به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، بانک مرکزی در ۲۵ تیرماه

کد خبر : 18334
تاریخ انتشار : جمعه ۲۷ تیر ۱۴۰۴ - ۲۳:۴۱

تأثیر کاهش نرخ بهره بین بانکی بر رشد بازار سهام/ اوراق تبعی بورس را مثبت کرد

 عضو هیأت مدیره کانون کارگزاران بورس با اشاره به تزریق منابع بانک مرکزی به بانک‌ها برای کاهش نرخ بهره بین بانکی، گفت: کاهش فشار سود بین بانکی منجر به کاهش رقابت بانک‌ها برای دریافت سپرده‌های با سود بالاتر شده و در رشد بازار سهام مؤثر است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، بانک مرکزی در ۲۵ تیرماه امسال نرخ سود بین بانکی را ۲۳.۶۴ درصد اعلام کرد که پایین‌ترین رقم در ۱۱ ماهه اخیر بود؛ این اتفاق می‌تواند به کاهش فشار رقابت بین بانک‌ها برای ارائه پیشنهاد دریافت سپرده‌های سنگین با نرخ‌های سود بالا و خروج نظام بانکی از رقابت کاذب برای پرداخت سود بیشتر به سپرده‌گذاران کلان بینجامد.

حقیقت این است که بانک‌ها در سودهای بین بانکی بالا و برای جبران از دست دادن منابعی که به سود بین بانکی گسیل شده، مجبور به دریافت سپرده‌های سنگین و کلان از سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی هستند.

اما در صورت کاهش نرخ بهره بین بانکی، این رقابت تا حد زیادی تعدیل شده و سود سپرده‌ها به نرخ‌های مصوب هیأت عالی بانک مرکزی برمی‌گردد؛ در این صورت سرمایه و نقدینگی نیز به بازارهایی که بازدهی بالاتر (از جمله بورس) دارند کوچ می‌کند که به تقویت بازار می‌انجامد.

تأثیر کاهش نرخ بهره بین بانکی بر رشد بازار سهام/ اوراق تبعی بورس را مثبت کرد

تأثیر بهره بین بانکی بر بازار سرمایه/چرا نرخ‌های بهره بین بانکی در فواصل کوتاه اعلام می‌شود؟

علت اینکه بانک مرکزی هر هفته نسبت به اعلام نرخ بهره بین بانکی اقدام می‌کند این است که بانک‌ها تسهیلات و وام‌های بین خود را برای مدت کوتاه و عمدتا هفتگی میان خود رد و بدل می‌کنند که در نتیجه نرخ‌های بهره بالا، به جابجایی ارقام بالاتر میان شبکه بانکی منجر می‌شود.

این نرخ، همان هزینه استقراض بانک‌ها از یکدیگر است. لذا بانک‌ها برای جبران از دست دادن این ارقام، اقدام به سپرده‌گیری بیشتر از مردم می‌کنند که در نتیجه بانک‌ها برای آنکه برنده رقابت سپرده‌گیری باشند، مجبورند نرخ سپرده‌ها را بالاتر اعلام کنند که این زنجیره، به افزایش فشار بر سایر بازارها بخصوص بازار سرمایه می‌شود.

برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند رشد نرخ بهره بین بانکی حتی بر رشد تورم و افزایش رکود هم اثرگذار است.

 

 

کارشناس بازار سرمایه: ریزش بازار در شرایط پساجنگ قابل انتظار بود

امین سهل‌البیع عضو هیأت مدیره کانون کارگزاران بورس در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره وضعیت بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت و همچنین پیش‌بینی بازار در هفته پیشِ رو اظهار کرد: بازار بعد از اتفاقات جنگ روزه تحمیلی شرایط خوبی نداشت که البته قابل انتظار هم بود؛ وقتی تغییر شرایط سیاسی به بازارها تحمیل می‌شود، طبیعی است که بازار سرمایه جزو نخستین بازارهایی است که واکنش منفی نشان می‌دهد و سرمایه‌ها از بازار گریزان می‌شوند.

وی ادامه داد: با این حال اقدامات حمایتی سیاست‌گذاران بازار سرمایه تأثیر مثبتی از سوی سازمان بورس داشت و هلدینگ‌های بزرگ و شرکت‌های سرمایه‌گذاری سعی کردند بازار را در این شرایط متعادل کنند. ضمن اینکه انتشار اوراق تبعی حقوقی‌ها را در هفته جاری داشتیم و از ۲۴ تیرماه معاملات این اوراق آغاز شد.

سهل البیع ادامه داد: همچنین انتشار اوراق تبعی سهامداران خُرد در این هفته با نماد همیار برای بیمه سهامداران با پرتفوی زیر ۵۰۰ میلیون تومان در این هفته آغاز شد که سبدهای کوچک سهام را با نرخ تضمینی ۲۰ درصد برای یک سال خریداری می‌کنند. این اتفاق از فشار عرضه در بازار کم کرد.

برخی مدیران صندوق‌های اهرمی عمدا حباب یونیت‌ها را منفی می‌کنند که باید این روند اصلاح شود

فعال بازار سرمایه افزود: انتشار خبرهای حمایتی به متعادل‌تر شدن بازار کمک کرد ولی همچنان نگرانی‌ها در بازار برقرار است و چالش صندوق‌های اهرمی را داریم که با حباب‌های منفی در حال معامله شدن هستند و طبیعتا به واسطه مسائلی که در بازارگردانی این صندوق‌ها وجود دارد و سرمایه‌گذاران را تا حدودی نگران کرده است؛ به نظر می‌رسد بعد از عبور از چالش ریزش بازار، باید فکری به حال نحوه مدیریت و بازارگردانی صندوق‌های اهرمی شود.

وی خاطرنشان کرد: انتظار این است که در هفته آتی همچنان بازار نسبتا متعادلی را داشته باشیم اگر ریسک‌های سیستماتیک به تدریج برداشته شوند، می‌شود به ادامه روند مثبت بازار امیدوار بود اما اگر مسائل بین‌المللی همچنان بر بازارهای کشور سایه بیندازد و ریسک سیتماتیک را تقویت کند، ممکن است بازار بار دیگر با چالش‌هایی همراه شود.

تأثیر کاهش نرخ بهره بین بانکی بر رشد بازار سهام/ اوراق تبعی بورس را مثبت کرد
 نقشه بازار سرمایه در پایان معاملات ۲۵ تیر

اقدامات بانک مرکزی نرخ بهره بین بانکی را کاهش داد

مدیرعامل یک شرکت کارگزاری بورس به انتشار خبری در بازار سرمایه مبنی بر تزریق منابع بانک مرکزی به معاملات بین بانکی بود اشاره کرد و معقتد است که مقداری هر چند اندک به کاهش فشار بهره بین بانکی منجر شد و پیشنهادهایی که بانک‌ها برای اعطای سودهای بالا به سپرده‌ها می‌دادند را تا حدی تعدیل کرد که به سود بازار سرمایه است.

سهل البیع ادامه داد: اگر این روند ادامه‌دار باشد و بانک مرکزی به تزریق منابع بیشتر به بانک‌ها روی بیاورد تا نرخ بهره بین بانکی کاهش بیشتری داشته باشد، ممکن است تا حدودی وضعیت بازار سهام متعادل‌تر شود.

وی با اشاره به افزایش اندک نرخ دلار در یکی دو روز پایانی کاری هفته جاری گفت: با این روند صندوق‌های طلا مثبت معامله شدند و نرخ دلار اگر بر فروش شرکت‌های بورسی (درآمد آنها از محل فروش محصولات) اثرگذار باشد می تواند در میان‌مدت به محکم کف قیمت سهم‌ها کمک کند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.