ضعف نظارت بر آژانس‌های مسافرتی؛ خدشه‌دار شدن اعتبار هتل‌ها و تضییع حق مسافران

تهران- ایرنا- رئیس جامعه هتلداران ایران گفت: نظارت ضعیف متولیان وزارت گردشگری بر عملکرد آژانس‌های مسافرتی سبب می‌شود برخی از آنها از شرایط سوء استفاده و با تضییع حقوق مسافران اعتبار هتل‌ها را خدشه‌دار کنند. جمشید حمزه‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مسافرانی که از سامانه رزرواسیون آژانس‌های مسافرتی هتل رزرو می کنند بعد از کنسل کردن

کد خبر : 13914
تاریخ انتشار : شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱:۲۴

ضعف نظارت بر آژانس‌های مسافرتی؛ خدشه‌دار شدن اعتبار هتل‌ها و تضییع حق مسافران

تهران- ایرنا- رئیس جامعه هتلداران ایران گفت: نظارت ضعیف متولیان وزارت گردشگری بر عملکرد آژانس‌های مسافرتی سبب می‌شود برخی از آنها از شرایط سوء استفاده و با تضییع حقوق مسافران اعتبار هتل‌ها را خدشه‌دار کنند.

جمشید حمزه‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مسافرانی که از سامانه رزرواسیون آژانس‌های مسافرتی هتل رزرو می کنند بعد از کنسل کردن معمولا هزینه را با تاخیر دریافت می‌کند در حالی که هتل‌ها هزینه مورد نظر را بلافاصله به متولیان آژانس‌ها عودت می‌دهند اما آنها با اهمال، حقوق مسافران را تضییع و اعتبار هتل ها را خدشه دار می کنند.

وی افزود: مسافرانی که به صورت مستقیم از هتل‌ها اتاق رزرو می‌کنند بلافاصله پس از کنسلی پول را پس می‌گیرند و براساس دستورالعملی که از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای کنسلی اتاق‌ها به هتل‌داران ابلاغ شده است اگر مسافران چند روز قبل از موعد اقامت اقدام به کنسل کردن اتاق کنند به میزان یک شب اقامت از مبلغ آنها کسر می‌شود.

رئیس جامعه هتلداران ایران با بیان اینکه هتل‌داران براساس قراردادی که با آژانس های مسافرتی منعقد می‌کنند به آنها حق کمیسیون می‌دهند، تاکید کرد: آنها باید هتل ها را با نرخ مصوب به مسافران عرضه کنند و افزایش نرخ توسط آنها تخلف است.

حمزه‌زاده گفت: در تمام هتل‌ها تعرفه اتاق‌ها در معرض دید مسافران قرار دارد و آنها بعد از ورود می‌توانند تعرفه ها را با نرخ پرداختی خود مقایسه و اگر آژانس‌های مسافرتی هتل را بیش از نرخ مصوب فروخته باشند موضوع را به جامعه هتل داران کشور یا استان و اداره کل میراث فرهنگی اطلاع دهند تا با افراد خاطی برخورد شود.

ضعف نظارت بر آژانس‌های مسافرتی؛ خدشه‌دار شدن اعتبار هتل‌ها و تضییع حق مسافران

ظرفیت هتل‌های کشور خالی است/ ورشکستگی هلتداران

رئیس جامعه هتلداران ایران گفت: هزار و ۵۰۰ هتل و یکهزار هتل آپارتمان تحت پوشش جامعه هتلداران ایران است که ظرفیت آنها خالی و هلتداران در حال ورشکستگی هستند.

حمزه‌زاده با بیان اینکه هتل‌ها و هتل‌آپارتمان‌ها در کشور آماده پذیرایی از مسافران هستند، اظهار داشت: برخی از هتلداران در طول سال با ۵۰ درصد تخفیف و در ایام نوروز از ۱۰ تا ۴۰ درصد تخفیف به مسافران خدمات ارائه می‌دهند.

وی افزود: تورم بر صنعت گردشگری تاثیر گذاشته و هتلداران با کاهش مسافر و افزایش هزینه‌های تاسیسات، وسایل یکبار مصرف مانند شامپو، صابون، مسواک، خمیردندان، دمپایی و حوله تحت فشار هستند و به سمت تعطیلی پیش می روند.

حمزه‌زاده با بیان اینکه اگر هلتداران بخواهند بیشتر از ۴۰ درصد به مسافران تخفیف دهند با توجه به افزایش هزینه‌ها مانند انرژی و خدمات ضرر می‌کنند و خالی بودن هتل برای آنها مقرون به صرفه‌تر است، تاکید کرد: هتل‌های نوساز هزینه‌های کمتری نسبت به هتل‌های قدیمی دارد و ۶۰ درصد درآمد برای تاسیسات، تجهیز، پرسنل و خدمات در هتل‌ها صرف می‌شود.

ضعف نظارت بر آژانس‌های مسافرتی؛ خدشه‌دار شدن اعتبار هتل‌ها و تضییع حق مسافران

تخفیف ۱۰ تا ۴۰ درصدی هتل‌ها

رئیس جامعه هتل داران ایران گفت: به منظور رفاه حال مسافران نه تنها نرخ هتل‌ها در ایام نورزو افزایش نمی‌یابد بلکه با ۱۰تا ۴۰ درصد تخفیف به متقاضیان عرضه خواهد شد.

حمزه‌زاده با بیان اینکه یک‌هزار و ۵۰۰ هتل و یک‌هزار هتل آپارتمان در کشور تحت پوشش جامعه هتل‌داران ایران فعال است، افزود: هر سال در بیشتر هتل‌ها جشن شهری نیمروز برای دیدن جاذبه‌های فرهنگی و تاریخی با تخفیف یا به صورت رایگان برای مسافران در نظر گرفته می شود که با اقبال مردم روبرو می شود.

ضعف نظارت بر آژانس‌های مسافرتی؛ خدشه‌دار شدن اعتبار هتل‌ها و تضییع حق مسافران

رئیس جامعه هتل داران ایران در پاسخ به این پرسش که چرا کیفیت هتل‌های پنج ستاره به بالا در ایران نسبت به هتل های خارجی با همین تعداد ستاره کمتر است، گفت: هتل‌های پنج ستاره به بالای جدید با استاندارد بین المللی ساخته یا بازسازی می‌شود و هتل‌های خوبی در تهران، کیش، مشهد و تبریز وجود دارد. در برخی از کشورها مثلا ترکیه که نماد گردشگری با هزار هتل پنج ستاره است برخی از هتل‌های پنج ستاره از سه ستاره ایرانی ضعیف تر است یا برعکس. این موضوع به نوع استاندارد هتل‌ها بستگی دارد چون در این کشور هتل‌های قدیمی با استاندارد محلی و هتل‌های جدید با استاندارد بین‌المللی و هزار برابر گران تر از هتل های قدیمی است.

حمزه‌زاده ادامه داد: در هتل های پنج ستاره به بالا علاوه بر اینکه کارشناس بهداشت وجود دارد؛ وزارت بهداشت، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و جامعه هتلداران بر نحوه کار آنها نظارت می‌کنند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.