«افعی تهران»؛ معما و هیجان تا آخرین لحظه

تهران- ایرنا- اگر در تعطیلات نوروزی می‌خواهید سریالی تماشا کنید که علاوه بر ایجاد هیجان و طرح معما، به زوایای روان‌شناختی شخصیت‌های متنوع نیز بپردازد، «افعی تهران» می‌تواند شما را راضی کند. سریال «افعی تهران» به کارگردانی سامان مقدم و نویسندگی پیمان معادی یک انتخاب جذاب برای علاقه‌مندان به داستان‌های معمایی و درام‌های اجتماعی است. این مجموعه با روایت

کد خبر : 13916
تاریخ انتشار : شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱:۲۵

«افعی تهران»؛ معما و هیجان تا آخرین لحظه

تهران- ایرنا- اگر در تعطیلات نوروزی می‌خواهید سریالی تماشا کنید که علاوه بر ایجاد هیجان و طرح معما، به زوایای روان‌شناختی شخصیت‌های متنوع نیز بپردازد، «افعی تهران» می‌تواند شما را راضی کند.

سریال «افعی تهران» به کارگردانی سامان مقدم و نویسندگی پیمان معادی یک انتخاب جذاب برای علاقه‌مندان به داستان‌های معمایی و درام‌های اجتماعی است. این مجموعه با روایت پرتعلیق و شخصیت‌هایی پیچیده، تماشاگر را تا پایان، درگیر خود نگه می‌دارد.

پیمان معادی در اولین حضورش به عنوان بازیگر در شبکه‌ نمایش خانگی نقش یک فیلمساز روان‌پریش را بازی می‌کند. سحر دولتشاهی (روانشناس) و آزاده صمدی (همسر سابق آرمان) از دیگر بازیگران این مجموعه هستند.

تمام سریال به‌ نوعی توصیف رویارویی یک فرد آرمان‌گرا با جامعه‌ای است که تصمیماتش را بر پایه منافع و مصلحت‌ها می‌سازد. آرمان، با پیشینه‌ای که دارد، در این تقابل به‌تدریج سخت‌تر و خشن‌تر و آسیب‌های روحی بیشتری متحمل می‌شود. این تقابل دائم بین آرزوها و واقعیت‌های جامعه، او را به فردی زخمی و عصبانی تبدیل می‌کند.

سریال‌های برجسته ویژگی‌ای دارند که پس از پایان هر قسمت، تأثیر خود را در ذهن تماشاگر می‌گذارند و او را وادار به تفکر می‌کنند. در حالی که سریال‌های معمولی فقط در هنگام پخش توانایی جلب توجه دارند. با این معیار، می‌توان «افعی تهران» را یک سریال موفق دانست، زیرا توانسته سوالات مختلفی را در حوزه‌های اجتماعی مطرح کند و در ذهن مخاطب باقی بماند.

«افعی تهران»؛ معما و هیجان تا آخرین لحظه

شما در ابتدا تصور می‌کنید قرار است بیننده یک سریال جنایی باشید. سریالی که در آن پیدا کردن قاتل بسیار دشوار است. اگر پایان قصه برای شما فاش نشده است، می‌توانید در ذهن خودتان حدس‌های مختلفی درباره قاتل بزنید و از حل معماهایی که داستان مطرح می‌کند لذت ببرید. اما دغدغه اثر بیش از آن که یافتن قاتل باشد، طرح موضوع اهمیت احساس امنیت عاطفی در دوران کودکی است.

آرمان (با بازی پیمان معادی) به عنوان یک منتقد می‌خواهد فیلمساز شود. مخاطب این سریال همگام با آرمان وارد پشت صحنه دنیای فیلمسازی شده و می‌فهمد؛ آنجا چه روابط و مناسبات ناسالمی جریان دارد. منتقدهای باج بگیر، کوتاه آمدن کارگردان برابر ممیزی، بازیگران تحمیل شده به پروژه، تهیه‌کننده بدحساب و بازیگران پرادعا واقعیت‌های تلخی هستند که کارگردان در سریال «افعی تهران» به آنها اشاره می‌کند.

این سریال به موضوع تروماهایی می‌پردازد که در دوران کودکی شکل می‌گیرند، اما آثار آنها در طول زندگی انسان باقی می‌ماند. تروما به نوعی زخم روانی و ناپیدا گفته می‌شود که بر عمق روح و روان فرد تاثیر می‌گذارد، مشابه تهدیدی که بر زندگی قهرمان داستان، آرمان بیانی، سایه می‌افکند. زخم‌های روحی آرمان ناشی از تعاملات پیچیده‌اش با پدر، معلمان، مدیر مدرسه و همکلاسی‌هایش در دوران کودکی است. برخی روان‌شناسان معتقدند روابط اجتماعی فرد در طول زندگی بر شخصیت او تاثیر بیشتری از تجربیات کودکی دارند. اما کارگردان «افعی تهران» همچون خانم تراپیست (با بازی سحر دولتشاهی) به نظریه‌ای باور دارد که تاثیرات دوران کودکی و رابطه با اطرافیان در آن دوران را بر اضطراب‌ها و احساسات آرمان بیانی برجسته می‌سازد.

«افعی تهران»؛ معما و هیجان تا آخرین لحظه

سامان مقدم به‌ شکل غیرمستقیم این پرسش را مطرح می‌کند که آیا والدین و معلمان همیشه کامل وظیفه خود را در تربیت کودکان انجام داده‌اند؟ اگر پاسخ منفی باشد، آیا هنرمندان و نخبگان جامعه حق ندارند این مساله را به چالش کشیده و در پی یافتن دلایل شکل‌گیری این مشکلات رفتاری باشند؟ در واقع او از طریق آثارش، زمینه‌ای فراهم می‌آورد تا این سوالات در جامعه مطرح شوند و افراد به تفکر واداشته شوند.

یکی از سکانس‌های حاشیه‌برانگیز سریال صحنه تنبیه بدنی آرمان (پیام معادی) در مدرسه و انتقام این شخصیت از معلمش بود که واکنش اعتراض‌آمیز بخشی از معلمان را در پی داشت. سریال «افعی تهران» با بازگشایی پرونده قدیمی تنبیه بدنی در مدارس، فرصتی را برای بازخوانی این موضوع فراهم کرد و به طرفین ماجرا این امکان را داد که در فضایی مسالمت‌آمیز به بحث و تبادل نظر بپردازند. این‌بار فقط آرمان بیانی نبود که به‌واسطه هر اتفاق، یاد دوران کودکی‌اش زنده می‌شد؛ بلکه آن صحنه خاص نیز باعث شد که میلیون‌ها نفر از مخاطبان جوان و میانسال، به یاد تجربیات تلخ خود از تنبیه بدنی بیفتند. بسیاری از کسانی که در گذشته این سختی‌ها را تحمل کرده بودند، پس از تماشای این سریال، به یاد آن دوران افتادند و در فضای مجازی درباره آن حرف زدند.

پایان‌بندی سریال «افعی تهران» به‌ عنوان یکی از نکات برجسته آن، توانست نظر مخاطبان را جلب کند. این پایان‌بندی نه تنها با کلیت درام تناسب داشت، بلکه توانست غافلگیری‌هایی را همراه داشته باشد که باعث شد تا داستان کامل به سرانجام برسد. مخاطبان با هیجان و علاقه منتظر بودند تا ببینند راز هولناک قتل‌ها به چه شکل فاش می‌شود که خوشبختانه، سریال به‌خوبی به این سوال پاسخ داد و نتیجه نهایی برای بسیاری بینندگان رضایت‌بخش بود.

به گزارش ایرنا، پیمان معادی، سحر دولتشاهی، آزاده صمدی، پژمان جمشیدی، مریلا زارعی، هومن سیدی، مهسا حجازی، بهادر مالکی، به‌آفرید غفاریان، نیلوفر کوخانی، تورج اصلانی، امیراحمد قزوینی و ماهور نعمتی بازیگران سریال «افعی تهران» هستند.

داستان این سریال که سال ۱۴۰۳ از شبکه نمایش خانگی پخش شد، ماجراهای یک کارگردان سینما را روایت می‌کند که درگیر پرونده قتلی می‌شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.