«لامردون»؛ عرصه نمایش میراث مردم جنوب فارس
شیراز – ایرنا – «لامردون»، جشنواره فرهنگی مردم جنوب فارس و استانهای همسایه است که با یکدیگر پیوندهای ناملموس و البته محکم دارند؛ این جشنواره با حضور شرکت کنندگانی از ۲۰ شهر و روستای جنوبی آغاز به کار کرد. به گزارش خبرنگار ایرنا،برپایی رویدادها، راهی میانبر برای معرفی میراث ملموس و ناملموس یک منطقه و حفظ
شیراز – ایرنا – «لامردون»، جشنواره فرهنگی مردم جنوب فارس و استانهای همسایه است که با یکدیگر پیوندهای ناملموس و البته محکم دارند؛ این جشنواره با حضور شرکت کنندگانی از ۲۰ شهر و روستای جنوبی آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا،برپایی رویدادها، راهی میانبر برای معرفی میراث ملموس و ناملموس یک منطقه و حفظ آن از گزند زمان از یکسو و رونق اقتصاد گردشگری از سوی دیگر است.
برگزاری رویدادهای فرهنگی با محوریت میراث ناملموس از یکسو به زنده شدن و باززندهسازی میراث معنوی مردم کمک میکند و مانع از فراموشی این داشتههای فرهنگی در گذر زمان میشود و از سوی دیگر بستری پرطرفدار برای گردشگری خلاق فراهم میکند.
برگزاری رویدادهایی با موضوع میراثهای معنوی، نیروی محرکه و بستری برای فعالان حوزه مردمشناسی و دوستداران میراث فرهنگی است تا تلاشهای خود را را معرض دید و معرفی قرار دهند و با ملاحظه استقبال مردم، بر تلاش خود برای حراست و باززندهسازی از این میراث بیفزایند.
از سوی دیگر تثبیت چنین رویدادهایی در تقویم سالانه یک منطقه، میتواند فرصتی را برای افزایش گردشگران و رونق توریسم در آن منطقه فراهم کند.
نمونههای پرشماری را میتوان مثال زد که رویدادی چنین، سبب گرمی بازار گردشگری در یک شهر یا روستا شده است؛ قالیشویان و گلابگیری سنتی کاشان، سینهزنی یزدی و رویدادهای موسیقی محلی از این دستاند.
همنوایی صنایع دستی و آواها و قصههای محلی جنوب در «لامردون»
سومین جشنواره فرهنگی لامردون با محوریت «آواها و قصههای محلی» و با شعار «آواها و قصهها، فرهنگ و زبان مشترک ما» از امروز ۱۷ فرودین ماه در لامرد فارس آغاز به کار کرد و تا سه روز آینده در مجتمع فرهنگی کیان برپا است.
این جشنواره در قالب ۶۰ غرفه متنوع برگزار شده است؛۳۰ غرفه صنایعدستی، ۲۵ غرفه مواد غذایی سنتی و محلی و پنج غرفه با محتوای موزهای و مردمشناسی و آئینهای نمایشی برگزار شد.
این نمایشگاه که قرار است جلوهای از هنر، مهارت و سبک زندگی مردمان مناطق مختلف جنوب را به نمایش بگذارد، همراه با میزگردهای تخصصی برگزار می شود.
به گفته دبیر جشنواره لامردون، سومین دوره جشنواره لامرودن با هدف پاسداشت زبان، آواها، افسانهها و داستانهای بومی اقوام جنوب فارس و مناطق همجوار برگزار شده است.
سعیده صداقت گفت: لامردون بستری برای معرفی هویت فرهنگی و میراث ناملموس مردم جنوب کشور است و میکوشد تا زمینهای برای همافزایی فرهنگی میان اقوام فراهم کند.
میراث ناملموس کدام شهرها در لامردون به نمایش گذاشته شد؟
به گفته دبیر جشنواره فرهنگی لامردون، این رویداد با مشارکت گسترده هنرمندان و گروههای فرهنگی از مناطق مختلف جنوب فارس، هرمزگان و بوشهر برگزار شده است.
او عنوان کرد: این جشنواره میزبان شرکتکنندگانی از لامرد، مهر، لطیفی ، گراش، خلیلی، اوز، بیرم، فال، گلهدار، اشکنان، علامرودشت، اهل، پارسیان، بهده، میناب، عسلویه، جم، بوشهر، خیرگو و عشایر دارالمیزان است.
صداقت اظهار کرد: حضور گسترده این مناطق، نشان از پیوندهای فرهنگی عمیق در جنوب کشور دارد.
آینده لامردون
برگزاری منظم و اثرگذارتر این جشنواره فرهنگی جنوب نیازمند ثبت در تقویم رویدادهای گردشگی کشور است چرا که در این صورت بیش از گذشته به دستیابی به اهداف خود نزدیک میشود.
دبیر جشنواره فرهنگی لامردون به خبرنگار ایرنا گفت: درخواست و مدارک ثبت این جشنواره در تقویم رویدادهای کشور ارائه و موافقتهای اولیه اخذ شده است.
صداقت اضافه کرد: با توجه به هوای مطبوع لامرد در پاییز و زمستان، پیشنهاد شده، این رویداد سالانه آبان ماه به میزبانی این شهر برگزار شود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0