گرد و غبار آسمان آبی ایلام را تیره و تار کرد

ایلام – ایرنا – آسمان ایلام که تا عصر امروز (دوشنبه) پاک و آبی بود، با ورود توده بزرگ و غلیظ ریزگرد عربی از شامگاه، سیمای آلوده و تیره و تار به خود گرفت. مجید بیگلریان مدیر ستاد مقابله با بحران استانداری ایلام در تماس خبرنگار ایرنا اعلام کرد که توده غلیظ ریزگرد از کانون های

کد خبر : 14715
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۱

گرد و غبار آسمان آبی ایلام را تیره و تار کرد

ایلام – ایرنا – آسمان ایلام که تا عصر امروز (دوشنبه) پاک و آبی بود، با ورود توده بزرگ و غلیظ ریزگرد عربی از شامگاه، سیمای آلوده و تیره و تار به خود گرفت.

مجید بیگلریان مدیر ستاد مقابله با بحران استانداری ایلام در تماس خبرنگار ایرنا اعلام کرد که توده غلیظ ریزگرد از کانون های تولید گرد و غبار در جنوب عراق وارد استان شده و کیفیت هوای شهرهای ایلام، مهران و دهلران را تا شش برابر حد مجاز آلوده کرده است.

وی اظهار کرد که غلظت گرد و غبار در شهرهای مهران و دهلران بیش از یک هزار و ۲۰۰ میکروگرم بر متر مکعب است.

بیگلریان افزود: روند غلظت توده گرد و غبار که وارد استان شده افزایشی و با شتاب بالا در حرکت است.

وی ادامه داد باتوجه به شتاب حرکت این توده غلیظ، احتمال اینکه همه استان را زیر تأثیر آلودگی قرار دهد دور از ذهن نیست.

به گزارش ایرنا، این توده افزون بر ایلام، استان خوزستان را نیز درگیر کرده است.

از ابتدای سال جاری تاکنون دو روز آلودگی ناشی از گرد و غبار در استان ایلام ثبت شده است.

بر پایه بررسی‌ها، گرد و غبار در ایلام، بیشتر منشأ خارجی دارد و حاصل فعالیت کانون‌های تولید ریزگرد در کشورهای عراق، سوریه، اردن و عربستان است.

افزون بر این، ۱۴۰ هزار هکتار از زمین‌های استان ایلام که بیشتر در شهرستان دهلران قرار دارد نیز از کانون‌های تولید ریزگرد با منشأ داخلی به شمار می‌رود، اما سهم آنها در آلودگی هوای استان کمتر از پنج درصد است.

برابر استانداردهای جهانی، مقدار ذرات معلق در هوا نباید از ۱۵۰ میکروگرم در متر مکعب برای ذرات معلق بزرگ‌تر و ۳۵ میکروگرم در متر مکعب برای ذرات PM ۲.۵ (ریزتر از ۲.۵ میکرون) تجاوز کند و میزان دید افقی باید حداقل ۱۰ کیلومتر باشد.

پدیده گرد و غبار افزون بر ایجاد مشکلات جدی در تندرستی همگان، حوزه‌های گوناگون زندگی مردم ایلام از جمله محیط‌زیست، کشاورزی، حمل‌ونقل و کیفیت آب و خاک را زیرتأثیر قرار داده است.

کارشناسان معتقدند که تدوین برنامه‌های زیست‌محیطی منطقه‌ای و همکاری مؤثر با کشورهای همسایه در کنترل کانون‌های تولید ریزگرد و ارائه راهکارهای بلندمدت برای مقابله با این پدیده ضروری است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.