تفاهم‌نامه پنج شهر تالابی ایران در رامسر امضا شد

به گزارش ایران‌جاب‌نیوز به نقل از ایرنا؛ نخستین نشست شهرهای تالابی ایران روز پنجشنبه با حضور احمدرضا لاهیجان‌زاده، معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست، و دیگر مسئولان استانی و شهری در سالن هتل سفیر رامسر برگزار شد. در این نشست، شهرداران و مسئولان مرتبط به بررسی چالش‌های پیش‌روی حفاظت از تالاب‌ها پرداختند.
کد خبر : 15498
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۸
تفاهم‌نامه پنج شهر تالابی ایران در رامسر امضا شد

مدیر مرکز منطقه‌ای رامسر از امضای تفاهم‌نامه همکاری بین پنج شهر تالابی ایران و شهرداری رامسر، به عنوان خاستگاه کنوانسیون رامسر و مرکز منطقه‌ای کنوانسیون در مرکز و غرب آسیا، خبر داد و گفت: این گامِ نخست برای تشکیل دبیرخانه دائمی شهرهای تالابی است.

به گزارش ایران‌جاب‌نیوز به نقل از ایرنا، نخستین نشست شهرهای تالابی ایران روز پنجشنبه با حضور احمدرضا لاهیجان‌زاده، معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست، و دیگر مسئولان استانی و شهری در سالن هتل سفیر رامسر برگزار شد. در این نشست، شهرداران و مسئولان مرتبط به بررسی چالش‌های پیش‌روی حفاظت از تالاب‌ها پرداختند.

رضا زمانی، رئیس مرکز منطقه‌ای رامسر، امضای این تفاهم‌نامه را زمینه‌ساز رویدادی مهم، یعنی تشکیل دبیرخانه دائمی شهرهای تالابی دانست و افزود: در این نشست‌ها، آخرین اقدامات برای حفظ اکوسیستم‌های تالابی و مسائل مرتبط با آن مورد بحث و تصمیم‌گیری قرار می‌گیرد. ضمن اینکه این همکاری‌ها می‌تواند نقش مؤثری در تقویت مدیریت پایدار تالاب‌های ایران و پیوند بیشتر شهرهای تالابی با اهداف کنوانسیون رامسر ایفا کند و مرکز منطقه‌ای رامسر با عنوان پژوهشی و آموزشی کهچهار مورد از آن در دنیا قرار دارد،بیش از پیش تقویت شود.

به گزارش ایرنا، در شصت و چهارمین نشست کمیته دائمی کنوانسیون رامسر که در گلاند سوئیس برگزار شد، سه شهر ایران به‌عنوان شهرهای تالابی انتخاب شدند. شهرهای بابل، کیاشهر و گندمان از ایران در کنار ۳۱ شهر دیگر از کشورهای عضو این کنوانسیون، به فهرست شهرهای تالابی جهان افزوده شدند. پیش از این نیز شهرهای بندرخمیر و ورزنه به عنوان شهر تالابی در کنوانسبون رامسر قرار داشتند.
۱۷۲ کشور طرف قرارداد کنوانسیون حفاظت از تالاب‌ها (کنوانسیون رامسر) به حفاظت و استفاده هوشمندانه از سرزمین‌های تالابی در قلمرو خود موافقت کرده‌اند. با توجه به اهمیت شهرها و تالاب‌های شهری، کنوانسیون یک طرح اعتباردهی به شهرهای تالابی (تصمیم‌نامه‌ها: XII.۱۰، XVI.۱۰) معرفی کرده است. این طرح مواردی را ارائه می‌دهد تا شهرهایی که ارزش تالابی را در کنار ساخت‌وساز انسانی خود ارزیابی می‌کنند، بتوانند به عنوان شهر تالابی شناخته شده و از مزایای تبلیغاتی شناخته شدن با این عنوان بهره ببرند.
طرح اعتباردهی شهر تالابی باید شهرهایی که در نزدیکی تالاب به ویژه تالاب‌هایی که اهمیت بین‌المللی دارند را تشویق کند تا رابطه مثبت خود را با این اکوسیستم‌های ارزشمند بهبود دهند، به عنوان مثال از طریق افزایش آگاهی عمومی نسبت به اهمیت تالاب و مشارکت دادن اهمیت تالاب و حفاظت آن در برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری‌های شهری، طرح اعتباردهی باید حفاظت و استفاده هوشمندانه از تالاب‌های شهری و پیرامونی را ترویج کند، همچنین مزایای اقتصادی و اجتماعی پایدار برای مردم محلی را که حاصل وجود پایدار تالاب است تقویت کند.

از ۱۳ بهمن ۱۳۴۹ که مسوولان محیط زیست ١۸ کشور جهان و نهادهای غیردولتی بین‌المللی مانند فائو و یونسکو در هتل قدیم رامسر گرد هم آمدند و نخستین کنوانسیون برای حفاظت از تالاب‌های دنیا را امضا کردند، نام رامسر جهانی شد.
سال ۲۰۰۲ تاسیس مرکز منطقه‌ای کنوانسیون رامسر در مرکز و غرب آسیا مطرح شد و سال ۲۰۰۵ در جلسه‌ای که با حضور بسیاری از وزرای محیط زیست و مسوولان رده بالای مرتبط با این حوزه به میزبانی اسپانیا برگزار شد، اعضای کنوانسیون رامسر به استقرار این مرکز در ایران رای مثبت دادند.
سال ۱۳۸۵ هیات دولت با صدور مصوبه و تامین اعتبار مجوز احداث ساختمان کنوانسیون در رامسر را صادر کرد، سال ۱۳۹۲ هم پس از تکمیل ساختمان، این مرکز که ستاد فعالیت‌های کنوانسیون بین‌المللی رامسر در منطقه غرب آسیا است، در فضایی استاندارد فعالیتش را آغاز کرد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.