خطر سرطان ناشی از اجاق‌گاز برای کودکان تقریباً ۲ برابر بزرگسالان است

تهران- ایرنا- نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که اجاق‌گاز روشن در خانه ممکن است مواد شیمیایی سمی سرطان‌زا منتشر کند و این خطر کودکان را ۲ برابر بیشتر از بزرگسالان تهدید می‌کند. به گزارش ایرنا، ساینس‌آلرت در گزارش امروز خود به تشریح نتایج طرح پژوهشی محققان به سرپرستی تیمی از دانشگاه استنفورد پرداخته است

کد خبر : 15818
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۷

خطر سرطان ناشی از اجاق‌گاز برای کودکان تقریباً ۲ برابر بزرگسالان است

تهران- ایرنا- نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که اجاق‌گاز روشن در خانه ممکن است مواد شیمیایی سمی سرطان‌زا منتشر کند و این خطر کودکان را ۲ برابر بیشتر از بزرگسالان تهدید می‌کند.

به گزارش ایرنا، ساینس‌آلرت در گزارش امروز خود به تشریح نتایج طرح پژوهشی محققان به سرپرستی تیمی از دانشگاه استنفورد پرداخته است که میزان انتشار بنزن از اجاق‌گازها را در ۸۷ خانه اندازه‌گیری کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، این مطالعه بر روی بنزن تمرکز دارد که از سوختن گاز طبیعی یا پروپان تولید می‌شود و پیش‌تر نیز مشخص شده بود که خطر سرطان را افزایش می‌دهد.

محققان در این مطالعه، همچنین پخش این گاز را در تعداد کمتری از مکان‌ها تحلیل کرده و با مدل‌های کامپیوتری، نحوه انتشار بنزن را شبیه‌سازی کردند.

داده‌ها نشان داد که در خانه‌هایی با اجاق‌گازهای دارای بالاترین میزان انتشار بنزن و کمترین تهویه، خطر سرطان ناشی از بنزن به‌طور چشمگیری افزایش می‌یابد؛ به‌ویژه برای کودکان، که خطر مواجهه مادام‌العمر با سرطان در آنها ۱.۸۵ برابر بیشتر از بزرگسالان است.

خطر سرطان ناشی از اجاق‌گاز برای کودکان تقریباً ۲ برابر بزرگسالان است

 

به گفته محققان در این مقاله، اجاق‌گازهای گاز طبیعی و پروپان از طریق احتراق، بنزن (یک ماده سرطان‌زای شناخته‌شده) منتشر می‌کنند.

مطابق نتایج به دست آمده در این طرح تحقیقاتی، خطر سرطان در آپارتمان‌ها و خانه‌های کوچک‌تر به‌طور قابل‌توجهی بیشتر بود. تا آنجا که بنزن متصاعد شده از اجاق گاز واقع در آشپزخانه، حتی به اتاق‌خواب‌ها هم می‌رسد؛ جایی که زمان زیادی در آن سپری می‌کنیم و همین موضوع، خطر را افزایش می‌دهد.

سطح قابل قبول خطر سرطان از نظر سازمان جهانی بهداشت

سازمان جهانی بهداشت، سطح قابل‌قبول خطر سرطان ناشی از مواجهه با مواد سرطان‌زا را یک نفر در یک میلیون در نظر می‌گیرد، به این معنا که اگر یک میلیون نفر در معرض این سطح قرار بگیرند، انتظار می‌رود که تنها یک نفر به دلیل این مواجهه، به سرطان مبتلا شود.

نتایج نگران‌کننده این مطالعه، این است که در مورد مواجهه با بنزن در اتاق‌خواب ناشی از اجاق‌گازهای منتشرکننده بنزن، خطر مادام‌العمر سرطان برای کودکان، بین ۱.۹۲ تا ۱۲.۰۳ در یک میلیون و خطر مادام‌العمر سرطان برای بزرگسالان به رقم ۰.۹۴ تا ۵.۸۹ در یک میلیون نفر می‌رسد که این ارقام، بسیار بالاتر از سطوح توصیه‌شده توسط سازمان جهانی بهداشت هستند.

بنابر یافته‌های این تحقیق، بدترین سناریوهای ممکن را نشان می‌دهند؛ یعنی بالاترین میزان انتشار بنزن و کمترین سطح تهویه، خطرات بالقوه برای انسان به ویژه برای کودکان را ممکن می‌کنند، چرا که وزن بدن آن‌ها کمتر و نرخ تنفسشان سریع‌تر است.

محققان تاکید می‌کنند که این مقادیر ممکن است، تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله اندازه خانه، شرایط آب‌وهوایی، استفاده از هود، سیستم تهویه منزل، دفعات و مدت زمان استفاده از اجاق‌گاز و فر و همچنین ویژگی‌های متابولیک و فیزیولوژیک منحصر به فرد هر فرد، تغییر کند.

با وجود همه این نگرانی‌ها، نتایج این تحقیق نشانگر این است که بهبود و افزایش تهویه (حتی باز کردن یک پنجره در منزل) و یا کاهش دفعات استفاده از اجاق‌گاز می‌تواند تاثیر چشمگیری در کاهش خطر ابتلا به سرطان داشته باشد.

از آنجا که اغلب شهرنشینان، بیشترین وقت خود را در فضای بسته می‌گذرانند و با افزایش دورکاری پس از دوران کرونا، حضور افراد در خانه، بیش از پیش شده است، توجه به نتایج این مطالعه و انجام لزوم مطالعات بیشتر درباره آلودگی هوای داخل ساختمان، ضروری به نظر می‌رسد.

جزئیات این پژوهش در مجله Journal of Hazardous Materials منتشر شده است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.