صربستان دروازه ورود ایران به اروپا؛ انتظار برای اجرای کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی
به گزارش اکوایران؛ کندی در اجرای این تفاهمنامه در حالی است که با افزایش پتانسیلهای همکاری شاهد تسریع ورود ایران به بازارهای اروپایی خواهیم بود، چرا که صربستان دروازه ورود ایران به اروپا محسوب میشود.
بر اساس اطلاعات منتشره از سوی اداره آمار جمهوری صربستان در بازه زمانی ژانویه تا دسامبر 2022، مجموع حجم تجارت خارجی صربستان با جمهوری اسلامی ایران بالغ بر 62.1 میلیون دلار بوده است که با توجه به مبادلات تجاری 50.8 میلیون دلاری دو کشور در سال 2021، افزایش 22.24 درصدی را به ثبت رسانده است.
میزان صادرات صربستان به ایران در سال 2022 معادل 2.9 میلیون دلار و واردات این کشور از ایران معادل 59.2 میلیون دلار بوده است. بیشترین محصولات وارداتی از ایران را انواع پلیاستایرنها تشکیل میدهد.
با توجه به اهمیت تفاهمنامه ایجاد کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی میان ایران و صربستان رییس اتاق بازرگانی ایران در دیداری با سفیر صربستان در ایران به این نکته اشاره کرد که در صورت فراهم شدن زمینههای مناسبتر برای فعالیت تجار ایرانی در صربستان، اتاق ایران آماده ایجاد مرکز تجاری-نمایشگاهی با مشارکت فعالان اقتصادی ایرانی در این کشور است.
به گفته صمد حسنزاده، اتاق ایران آماده هرگونه همکاری برای توسعه روابط تجاری با صربستان است.
وضعیت نامشخص تجارت آزاد ایران و صربستان
به گزارش اتاق بازرگانی ایران، حسنزاده، در نشست با دمیر کواچوویچ، سفیر جدید صربستان در ایران، به سابقه طولانی روابط اقتصادی و فرهنگی دو کشور، اشاره کرد و ادامه داد: ایران و صربستان فرصتهای زیادی برای همکاریهای تجاری دارند که باید آنها را مغتنم بدانند.
او افزود: صربستان دروازه ورود ایران به اروپا محسوب میشود و از این جهت فرصتهای زیادی در اختیار دو کشور است. امیدوارم دولت و سفارت صربستان بیشتر از قبل به این موضوع توجه کنند.
حسنزاده، گفت: اگر زمینه مساعدی برای فعالیت تجار ایرانی در صربستان فراهم شود، اتاق ایران آمادگی دارد با مشارکت تجار و بازرگانان ایرانی مرکز تجاری-نمایشگاهی در صربستان ایجاد کند.
رئیس اتاق ایران، با اشاره به امضای تفاهمنامهای برای ایجاد کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و صربستان در سال 2021، ادامه داد: متاسفانه این تفاهمنامه تا امروز به نتیجه مطلوب نرسیده است. همچنین درخواست امضای موافقتنامه تجارت آزاد میان دو کشور نیز سرانجام مشخصی ندارد که امیدوارم سفیر صربستان عملیاتی شدن این موارد را دنبال کند.
او با اشاره به توانمندیها و پتانسیلهای اقتصادی و صنعتی ایران، گفت: سرمایهگذاریهای مشترک در حوزههای خدمات فنی و مهندسی، مصالح ساختمانی، ساخت پالایشگاه و پتروشیمی، نیروگاه، سدسازی و جادهسازی، تجهیزات پزشکی، داروسازی، همکاریهای مشترک در حوزه دانشگاهی و آموزش، هنر و سینما، گردشگری و گردشگری سلامت، فناوریهای نوین، خودروسازی و ماشینآلات صنعتی و کشاورزی، صنایع غذایی و کشاورزی از جمله زمینههای بسیار مناسب برای توسعه همکاریهای تجاری دو کشور است.
اهمیت تجاری ایران برای صربستان
در ادامه این نشست دمیر کواچوویچ، سفیر صربستان در ایران نیز با تاکید بر اینکه او در نخستین دیدار رسمی خود پس از استقرار در سفارت این کشور به دیدار رئیس اتاق ایران آمده است، عنوان کرد: این امر نشان میدهد صربستان برای توسعه همکاریهای تجاری دو کشور، اهمیت زیادی قائل است و برای فعال کردن این پتانسیلها باید مشکلات بانکی و انتقال پول باید بین دو کشور حل شود. البته در گذشته هم راههایی پیشنهاد شده اما باید گامهای عملیاتی برداریم.
کواچوویچ با اشاره به نقش مهم کمیته مشترک تجاری ایران و صربستان در توسعه روابط اقتصادی دو کشور، پیشنهاد کرد: شورای تجاری متشکل از تجار و بازرگانان دو کشور نیز تشکیل شود تا اطلاعات تجاری و پتانسیلهای همکاری هرچه بیشتر رد و بدل و معرفی شود.
همچنین او به این نکته اشاره کرد که ایجاد دو مرکز لجستیک در ایران و صربستان برای تجار صرب و ایرانی، به عنوان هاب صادرات به مناطق پیرامونی این دو کشور، میتواند سطح همکاریهای تجاری ایران و صربستان را ارتقا دهد.
او با اشاره به توانمندیهای صربستان در زمینه ساخت باتریهای لیتیومی و خودروسازی، گفت: توانایی ایران در حوزه سلولهای بنیادی و گردشگری سلامت و صنعت سینما به شدت مورد توجه سرمایهگذاران صرب قرار داشته و زمینههای خوبی برای همکاری دو کشور وجود دارد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0