حسین افشین: درک بهتری از جامعه نخبگان خواهیم داشت
تهران- ایرنا- رئیس بنیاد ملی نخبگان در مراسم تکریم و معارفه قائممقام پشیین و فعلی این بنیاد گفت: به دنبال این هستیم که فصلی تازه در حمایت و استفاده از نخبگان رقم بزنیم و به سوی نوآوری، پیشرفت و درک بهتر از جامعه نخبگانی حرکت کنیم. به گزارش گروه علمی ایرنا، حسین افشین امروز (سه شنبه) در آیین تودیع و
تهران- ایرنا- رئیس بنیاد ملی نخبگان در مراسم تکریم و معارفه قائممقام پشیین و فعلی این بنیاد گفت: به دنبال این هستیم که فصلی تازه در حمایت و استفاده از نخبگان رقم بزنیم و به سوی نوآوری، پیشرفت و درک بهتر از جامعه نخبگانی حرکت کنیم.
به گزارش گروه علمی ایرنا، حسین افشین امروز (سه شنبه) در آیین تودیع و معارفه قائم مقام بنیاد ملی نخبگان که با حضور جمعی از مسئولان این مجموعه در بنیاد ملی نخبگان همراه بود، ضمن تقدیر از عملکرد قائم مقام و معاونان سابق بنیاد ملی نخبگان، گفت: امروز جمع شده ایم که کنار یکدیگر فصل جدیدی از بنیاد ملی نخبگان را رقم زنیم؛ این بنیاد از آن جهت که حمایتگر آیندهسازان نوآوران، ارزش آفرینی و پیشرفت اقتصادی کشور خواهند شد، بسیار حائز اهمیت است.
وی، این بنیاد را خانه امید بدنه جوان کشور خواند و عنوان کرد: از نقطه آغاز تا به امروز اتفاقات بسیار خوبی در این بنیاد رخ داده است به دنبال این هستیم که فصلی تازه در حمایت و استفاده از نخبگان رقم بزنیم و به سوی نوآوری، پیشرفت و درک بهتر از جامعه نخبگانی حرکت کنیم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، ادامه داد: در دوره سابق بنیاد ملی نخبگان، برنامه های خوبی در دستور کار قرار گرفته بود ولی به علت مدت کوتاهی دوره مدیریت، طبیعی است پس از ریلگذاری، ثمرات اقدامات خود را شاهد نبودند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان، دو مقوله خلاقیت و نوآوری را سرلوحه فعالیتهای این بنیاد برشمرد و عنوان کرد: بنیاد ملی نخبگان، به عنوان اصلی ترین بدنه حمایتی از نخبگان باید برای هر دریچه ای که باز می کند، تاریخ مصرف نیز تعیین کند.
وی افزود: هر برنامه باید تاریخ خاص به خود داشته باشد، به بیان دیگر ما باید فردای روزی که برنامهای اعلام می کنیم برای برنامه بعدی فکر و برنامهریزی لازم را انجام دهیم و حداقل یک سال قبل از اینکه برنامهای را قطع میکنیم، برنامه جایگزین را اعلام کرده باشیم.
افشین با اشاره به اینکه، در اتاق دربسته تصمیمات درستی گرفته نمیشود؛ بر ضرورت مشارکت هرچه بیشتر نخبگان در تدوین حمایت هایی که برای آنها در نظر گرفته میشود تاکید کرد. هر دو فرد منصوب امروز، از داخل بدنه بنیاد نخبگان منتخب شدهاند. دکتر سعید خدایگان، انسانی بسیار توانمند، با اخلاق، خلاق و خوشفکری هستند و چالش های نخبگان را به خوبی می دانند، با توجه به این نگاه می توانیم برگ جدید بنیاد ملی نخبگان بسیار درخشان ورق بزنیم.
به گفته معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، با تلاش همکاران بنیاد ملی نخبگان و حمایت های دولت محترم، فضای خوب نخبگانی ایجاد خواهد شد.
ضرورت توجه به پارامتر «رشد» در مسیر اعطای گرنتها
رئیس بنیاد ملی نخبگان در ادامه به ضرورت توجه به عامل «رشد» در اعطای گرنتها (پژوهانهها) اشاره و بیان کرد: خوب است برای تلاش افراد ارزش قائل شویم؛ زیست بوم بنیاد نخبگان، یک زیست بوم رقابتی است و افراد برای پیشرفت باید تلاش کنند و کشور را در مسیر پیشرفت یاری دهند.
افشین، ضمن تاکید بر ارج نهادن به تلاش افراد، اظهارکرد: قسمت قابل توجهی از حمایت های ما باید شامل افرادی باشد که به کوشش ارزش می دهند؛ ما اینجا هستیم، برای حمایت از کسانی که تلاش می کنند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در ادامه به رفع چالش مسکن و معیشت نخبگان اشاره و بیان کرد: نخبگان از ما تنها انتظار حمایت مالی و معنوی ندارند بلکه از ما انتظار دارند برای آنها یک فضای آزادانه برای رشد خلاقیتشان ایجاد کنیم. سفیران ما در جبهه مقدم برخورد و تقابل با نخبگان، همکاران این بنیاد هستند و امیدوارم با کمک این بزرگواران بتوانیم برگ درخشانی از بنیاد نخبگان را ورق بزنیم.
«سند راهبردی نخبگان» از جمله محورهای اصلی فعالیت دوره قبل
قائممقام سابق بنیاد ملی نخبگان نیز در این آیین با نیمنگاهی به فعالیتهای خدمت چهاردهماهه خود، اظهار کرد: خدا را شاکر هستم که توفیق پیدا کردم در راستای یکی از دغدغههای رهبر انقلاب اسلامی گامی کوچک بردارم.
سید سلمان سید افقهی ضمن قدرانی از زحمات همکاران بنیاد ملی نخبگان، افزود: از زمانی که نهاد نمایندگی مقام معظّم رهبری در بنیاد ملی نخبگان شکل گرفت؛ فعالیتهای معرفتی برای معرفت افرایی جامعه نخبگانی افزایش یافت. با توجه به نگاه رهبر معظم انقلاب در حوزه نخبگان، «سند راهبردی نخبگان» از جمله محورهای اصلی فعالیت این دوره از بنیاد بود.
وی کشف استعدادهای نخبگی در کشور، ایجاد فرصت برای نخبگان و خودسازی و احساس مسئولیت نخبگان نسبت به کشور را سه رویکرد اصلی بنیاد ملی نخبگان برشمرد.
قائم مقام سابق بنیاد ملی نخبگان در ادامه، حمایت و بهمیدان آوردن دستگاهها دولتی در حوزه نخبگان را یک ضرورت خواند.
بنیاد ملی نخبگان باید منشأ اتفاقات بزرگ باشد
قائممقام جدید بنیاد ملی نخبگان نیز ضمن قدردانی از تلاشهای قائم مقام پیشین و سایر همکاران بنیاد ملی نخبگان این بنیاد را یک جوان بیست ساله خواند که نقطه شروع آن در سال ۱۳۸۳ در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری شکل گرفت.
سعید خدایگان افزود: جوان امروز باید منشا اتفاقات بزرگ باشد؛ قائممقامهای متعددی در بنیاد ملی نخبگان، خون دلهاخوردند که این نوزاد محل امید جامعه نخبگانی کشور شود و بنده نیز با تمام این بزگواران همکاری نزدیک داشتهام.
وی به ریلگذاریهای بهجا و صحیح مدیران پیشین این بنیاد اشاره و عنوان کرد: در بخش قابلتوجهی از هزاران جلسه برگزار شده در بنیاد نخبگان حضور داشتم و نگاه دقیق و استخراج برنامه های اجرایی درست همکاران بنیاد را دریافت شدهام.
خدایگان ضمن اشاره به اینکه مجدد چرخ اختراع نخواهند کرد، «سند راهبردی کشور در امور نخبگان» را نقشه راه خواند و افزود: ما در فصل جدید با نگاهی تحولی ماموریتهای ترسیم شده را جلو خواهیم برد و در این مسیر، بحث شناسایی فعال نخبگان را با شتاب بیشتر و ابزار های نوین پیش خواهیم برد.
امیدآفرینی به جامعه نخبگان اصلی ترین وظیفه بنیاد
قائممقام بنیاد ملی نخبگان در ادامه، «امیدآفرینی» را وظیفه همه دورهها در بنیاد ملی نخبگان دانست و گفت: باتوجه به مسئولیت پیشین بنده در دبیرخانه جذب نخبگان، «بخش جذب و نگهداری» یکی از مصداقهای اصلی بود که نخبگان در راستای حمایتهای علمی و ماندگار حس کرده بودند.
خدایگان همچنین، احیای شورای راهبردی نخبگان را یکی دیگر از برنامه های پیشرو در این بنیاد برشمرد.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان به عضویت نخبگان در بنیاد نخبگان اشاره و بیان کرد: در ابتدا راه، این امکان وجود داشت اما با موانع و مشکلاتی روبرو شد حال مقرر است با تعریف یک جریان نخبگی درست و سازوکاری ایمن، این بخش را احیا کنیم.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0