بر اساس دادههای مرکز آمار در تابستان ۱۴۰۳؛ «خدمات» بیشترین و «کشاورزی» کمترین سهم اشتغال را در تابستان ۱۴۰۳ داشتند
تهران- ایرنا- بر اساس نتایج آمارگیری نیروی کار در تابستان ۱۴۰۳، دسته «خدمات» با ۵۲.۱ درصد بیشترین سهم اشتغال در میان بخشهای اقتصادی را به خود اختصاص داده که نسبت به مدت زمان مشابه در تابستان ۱۴۰۲ رشد ۱.۶ درصدی را تجربه کرده است. به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، گزارش منتشر شده از نتایج آمارگیری نیروی
تهران- ایرنا- بر اساس نتایج آمارگیری نیروی کار در تابستان ۱۴۰۳، دسته «خدمات» با ۵۲.۱ درصد بیشترین سهم اشتغال در میان بخشهای اقتصادی را به خود اختصاص داده که نسبت به مدت زمان مشابه در تابستان ۱۴۰۲ رشد ۱.۶ درصدی را تجربه کرده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، گزارش منتشر شده از نتایج آمارگیری نیروی کار در تابستان ۱۴۰۳ نشان داد نرخ بیکاری به ۷.۵ درصد رسیده که نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته با کاهش چهار دهم درصدی مواجه شده است.
جزئیات منتشر شده از این گزارش نشان میدهد، سهم جمعیت بیکار ۱۵ ساله و بیشتر فارغ التحصیلان آموزش عالی از کل بیکاران نسبت به تابستان ۱۴۰۲، رشد ۱.۱ درصدی داشته و به ۴۳.۹ درصد رسیده است.
سهم جمعیت شاغل در این بخش اما نسبت به تابستان سال ۱۴۰۲ با رشد ۰.۴ درصدی مواجه شده است.
در بخش مربوط به شاخصهای عمده بازار کار و تغییرات آن در این گزارش، سهم اشتغال در فعالیتهای اقتصادی بررسی شده است. دسته «خدمات» با ۵۲.۱ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده که نسبت به مدت زمان مشابه در تابستان ۱۴۰۲ رشد ۱.۶ درصدی را تجربه کرده است.
سهم بخش «صنعت» ۳۳.۳ است که نسبت به مدت زمان مشابه هفتدهم درصد کاهش داشته و در نهایت سهم کشاورزی به ۱۴.۵ درصد رسیده که کاهش یک درصدی را تجربه کرده است.
بررسی نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر فارغ التحصیل آموزش عالی نشان میدهد ۱۱.۶ درصد از جمعیت فعال فارغ التحصیل آموزش عالی بیکار بودهاند. این نرخ در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط روستایی نسبت به نقاط شهری بیشتر بوده است.
بررسی روند تغییرات نرخ بیکار فارغ التحصیلان حاکی از کاهش چهار دهم درصدی این شاخص در تابستان ۱۴۰۳ نسبت به فصل مشابه سال قبل است.
شاخص اشتغال ناقص، کاهشی شد
سهم اشتغال ناقص نشان میدهد که ۷.۳ درصد جمعیت شاغل ۱۵ ساله و بیشتر، دارای اشتغال ناقص بودهاند. این شاخص در بین مردان بیشتر از زنان و در نقاط روستایی بیشتر از نقاط شهری بوده است. سهم اشتغال ناقص در تابستان ۱۴۰۳ نسبت به فصل مشابه سال قبل ۶ دهم درصد کاهش پیدا کرده است.
افراد دارای اشتغال ناقص، شامل شاغلانی است که به دلایل اقتصادی همچون رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت کار بیش تر و قرار داشتن در فصل غیر کاری، کمتر از ۴۴ ساعت کار کرده اند و آماده انجام کار اضافی هستند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0