هزینه ۵۵۰ میلیارد ریالی شهرداری رامسر برای جلوگیری از سیلاب
نوشهر- ایرنا- شهردار رامسر از اقدامات پیشگیرانه جلوگیری از سیلاب با اعتبارِ بیش از ۵۵۰ میلیارد ریال در رامسر خبر داد و گفت: لایروبی و دیوارهسازی رودخانه طغیانی صفارود و لولهگذاری بر اساس طرح جامع جمعآوری آبهای سطحی از جمله مواردی است که برای جلوگیری از خطرات سیلاب انجام شده است. به گزارش ایرنا، شهردار
نوشهر- ایرنا- شهردار رامسر از اقدامات پیشگیرانه جلوگیری از سیلاب با اعتبارِ بیش از ۵۵۰ میلیارد ریال در رامسر خبر داد و گفت: لایروبی و دیوارهسازی رودخانه طغیانی صفارود و لولهگذاری بر اساس طرح جامع جمعآوری آبهای سطحی از جمله مواردی است که برای جلوگیری از خطرات سیلاب انجام شده است.
به گزارش ایرنا، شهردار رامسر شامگاه یکشنبه با اشاره به هزینه ۵۵۰ میلیارد ریالی این دوره از مدیریت شهری برای پیشگیری از خسارت سیلاب در رودخانه طغیانی صفارود رامسر به خبرنگار ایرنا گفت: طی سالهای اخیر شهرداری رامسر پروژههای متعددی شامل بریدهای عرضی، جدارهسازی و تحکیم پایههای پل را در این رودخانه طغیانی تعریف و اجرایی کرده است.
علی امینیشاد با بیان اینکه در حالِ حاضر نیز پروژه بهسازی بِرِیدهای همجوار با بازار هفتگی و دیوارهسازی این محدوده در وضعیت عقد قرارداد است، تصریح کرد: احداث دیوار بتن مسلح انتهای کوچه شهیدقلیزاده، بِرید عرضی جنبِ همین دیواره، جدارهسازی رودخانه صفارود به صورت سنگ و ملات حد فاصل بین پارک موتوری به سمت شمال به طول ۳۰۰ متر، احداث دیوار بتن مُسلح جنب زمین فوتبال شهدا همچنین جدارهسازی مدرسه حدادی مقدم مجموعه پروژههای شاخص در زمینه پیشگیری از سیلاب و طغیان این رودخانه بهشمار میروند.
او با بیان اینکه هماکنون نیز جدارهسازی رودخانه صفارود ضلع غربی همجوار با خطِ انتقال گاز به طول ۳۰۰ تا ۴۰۰ متر اجرایی شده و مابقی آن نیز در دستور کار قرار دارد تصریح کرد: دستکم در این دوره از مدیریت شهری با اجرای پروژههای گفته شده بیش از ۳۵ میلیارد تومان برای ایمنسازی رودخانه صفارود هزینه شده است. این درحالی است که عملیات دیوارهسازی رودخانه “شورآب رمک” نیز در حالِ انجام است.
۲هزار متر لولهگذاری برای جمعآوری آبهای سطحیِ رامسر عملیاتی شد
شهردار رامسر پروژه لولهگذاری و کانالکشی برای هدایت و جمعآوری آبهای سطحی رامسر را از دیگر اقدامات این نهاد برای کنترل سیلاب در این شهر بارانخیز معرفی و اظهار کرد: در این مدت بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ متر لولهگذاری خیابان عباسمفرد، بهسازی کانال آب خیابان شهید منتظری، لوله گذاری خیابان شهدا و دیگر نقاط اولویت دارد انجام شد ضمن اینکه لولهگذاری انتهای بلوارِ معلم در محدوده رستم و سهراب که در مرحله مناقصه و انتخاب پیمانکار قرار دارد.
وی میزان اعتبار هزینه این بخش را بیش از ۲۰ میلیارد تومان اعلام کرد و توضیح داد: مشاور طرحِ هدایت آبهای سطحی رامسر، این شهر را به سه زون کلی تقسیم و برای هر نقطه تعدادی ریز پروژه تعریف کرده است. برای مثال لولهگذاری خیابان شهدا و خیابان عباسمفرد جزو پروژههای طرح جامع هدایت آبهای سطحی رامسر بود که اجرایی شد. این پروژه بر اساس اولویت بندی و بودجهای که داریم بروزرسانی میشود. برای مثال طرح لوله گذاری خیابان طالقانی، بلوار معلم و بلوار باهنر در راستای طرح جامع است. در حال حاضر انتهای بلوار معلم در سامانه قرار درج میشود تا در مرحله مناقصه قرار گیرد. در عین پروژه بلوار طالقانی با وجودِ آنکه طرحِ و براورد هزینه آن انجام شده به دلیل حجمِ بالای کار فعلا در اولویت ما نیست. به طور کلی تمام بخشهای شهر در این زمینه بررسی و طرحشان آمادهاست. اما بر اساس حجم کار، هزینه و بودجه سالیانه ما در مرحله اجرایی و عملیاتی قرار میگیرند.
بیش از ۶۳ هزار متر مربع لایروبی در انجام شد
امینی شاد با بیان اینکه از مجموع رودخانههای ترکرود، شورآب رمک و باغ مرکبات و … ۶۹ هزار متر مربع لایروبی انجام شده توضیح داد: ضمن اینکه ۱۰ نقطه حادثهخیز دیگر نیز شناسایی شده که برنامهریزی برای رفعِ خطرپذیری آن در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه لایروبیها عموما در ۶ ماه از سال انجام میشود، یادآور شد: در این دوره از مدیریت شهری بیش از یک میلیارد تومان در بخش لایروبی رودخانهها هزینه شده است.
رفعِ آبگرفتگی چهارراه دادگستری
او در ادامه پیرامون آبگرفتی و سیلابی شدن پرحجم چهار راه دادگستری رامسر گفت: در این بخش با چالشهای زیادی از جمله بافت تاریخی، تاسیسات گاز و برق مواجه هستیم که میبایست به حساسیتهای آن توجه و با برنامهریزی دقیقی گام برداریم. مثلا طی پنج سال گذشته پروژهای با عنوان لولهگذاری بلوار معلم، حدفاصل شهدای منا تا فدک انجام شد، اما به دلیل اینکه محدوده گفته شده در بافت تاریخی واقع شده و ضوابط بافتهای تاریخی بر آن حاکم و احتمال آسیب به این بخش وجود داشت، اجرای این طرح را متوقف کردیم.
امینی شاد با بیان اینکه مجدد طرح دیگری هم برای رفعِ ابگرفتگی این محدوده طراحی و در مرحله اجرایی قرار گرفت یادآور شد: این طرح هم در زمان عملیات اجرایی به مانعِ تاسیسات مخابرات در ضلع جنوبی و تاسیسات گاز در ضلع دیگر برخورد کرد و به همین دلیل از دستور کار خارج شد.
او در ادامه با اشاره به اینکه مدیریت شهری یه دنبال راهی است که بدون آسیب به بافت تاریخی و تاسیسات گفته شده چالش آبگرفتگی این منطقه را برطرف کند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر نامهنگاریها برای اجرای طرحی دیگر در محدوده کانالهای آب در امتداد بلوار انجام شده است که در صورت موافقت با کمترین آسیب به این محدوده، آن را اجرایی خواهیم کرد.
شهرستان ۸۰ هزارنفری رامسر در غربی ترین شهر مازندران یکی از بارانخیزترین شهرهای شمالی محسوب میشود که طی سالهای گذشته خسارتهای زیادی ناشی از سیلاب متحمل شده است. این شهرستان با ثبت ۳۰۰ میلیمتر بارش طی ۲۴ ساعت بالاترین رکورد بارش در کل کشور برخوردار است و همین آمار گویای آن است که بحث سیل خیزی، و احداث طرح هایی نظیر هدایت آبهای سطحی، لولهگذاری، دیوارهسازی و لایروبی رودخانهها در این منطقه از اهمیت بالایی برخوردار است. دستکم در آبان ۱۴۰۰ سیلاب حدود ۲۶۲ میلیارد تومان به بخش زیرساختی و کشاورزی رامسر خسارت وارد کرد. در همین راستا طی سالهای اخیر دیوارهسازی رودخانه طغیانی صفارود و بند مشبک بتنی سرشاخهگیر در رودخانه پلنگرود این شهر عملیاتی شده است که تا حدِ زیادی خطرات ناشی از سیلاب را در پی داشته است.
به گزارش ایرنا، هواشناسی مازندران نیز روز گذشته با صدور هشدار سطح نارشی اعلام کرد: با توجه به تقویت سامانه سرد بارشی، نسبت به آبگرفتگی معابر، جاری شدن سیلاب و خطر رانش زمین و ریزش سنگ در مناطق مختلف این استان بروز می دهد.
هواشناسی مازندران زمان فعالیت این سامانه را از عصر دوشنبه تا اواخر وقت چهارشنبه هفته جاری و منطقه اثر آن را در سطح استان اعلام و پیش بینی کرد که آسمان این استان در طی این مدت با بارش متناوب باران، گاهی رگبار و رعد و برق، وزش باد به نسبت شدید، کاهش محسوس دما و در برخی مناطق با تگرگ و در مناطق سردسیر کوهستانی نیز با بارش برف همراه خواهد بود.
هواشناسی، آبگرفتگی معابر، طغیان و سیلابی شدن رودخانه ها و مسیل ها، صاعقه و کاهش دید و لغزندگی، رانش، ریزش سنگ و اختلال در تردد جاده ها به ویژه در محورهای کوهستانی و خسارت به سازه های کم مقاوم و سست بنیان را اثر مخاطره این سامانه ناپایداری جوی اعلما و نسبت به احتمال وقوع آنها در مدت زمان یاد شده هشدار داد.
هواشناسی مازندران در اخطاریه سطح نارنجی به شهروندان توصیه کرد علاوه بر انجام اقدامات پیشگیرانه و پرهیز از فعالیتهای کوهنوردی و خودداری از چرای دام در حاشیه رودخانه ها و نواحی مرتفع و مقاوم سازی سازه های کم مقاوم و سست بنیان، از اسکان یافتن در حاشیه و بستر رودخانه ها، مسیل ها و مناطق مرتفع در طی این مدت خودداری و نسبت به لایروبی کانال ها و دهانه پل ها و انجام اقدامات پیشگیرانه به منظورجلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی اقدام کنند.
هواشناسی همچنین قابل توجه کشاورزان اعلام کرد که با توجه به سرد شدن هوا، دمای هوا طی روزهای سه شنبه و چهارشنبه در مناطق جلگه ای بین ۹ تا ۱۵ درجه پیش بینی می شود.
براساس تجزیه و تحلیل آخرین نقشه های پیـشیابـی هواشناسـی، وضعیت جوی امروز مازندران نیمه ابری تا ابری، وزش باد، کاهش دما و بارش پراکنده باران و در روزهای یکشنبه و دوشنبه نیز ابری گاهی همراه با بارندگی، وزش باد و کاهش محسوس دما و از عصر دوشنبه با افزایش بارندگی پیش بینی شده است.
آسمان مازندران در روزهای سهشنبه و چهارشنبه ابری، در ارتفاعات مهآلود، همراه باکاهش تدریجی دما، بارش متناوب باران و وزش باد گاهی به نسبت شدید و در مناطق سردسیر کوهستانی با یکهزار و ۸۰۰ متر ارتفاع در مناطق غربی و بیش از ۲ هزرار متر ارتافع در مناطق شرقی با بارش برف همراه خواهد بود.
شرایط جوی مازندران در روزهای پنجشنبه و جمعه صاف تا نیمه ابری و با افزایش نسبی دما پیش بینی شده است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0