دولت برای لغو خودسرانه کنسرت‌های موسیقی تدابیر لازم را بیندیشد

تهران- ایرنا- کارشناس و پژوهشگر موسیقی، روند دریافت مجوز و لغو کنسرت‌ها را از چالش‌های دولت در حوزه موسیقی دانست و گفت: در سال‌های اخیر شاهد لغو خودسرانه این برنامه‌ها از سوی افراد یا اماکنی هستیم که به لحاظ قانونی جایگاهی ندارند. رضا مهدوی در گفت وگو با خبرنگار موسیقی ایرنا با اشاره به وضعیت موسیقی کشور اظهار

کد خبر : 8542
تاریخ انتشار : جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ۸:۵۸
دولت برای لغو خودسرانه کنسرت‌های موسیقی تدابیر لازم را بیندیشد

تهران- ایرنا- کارشناس و پژوهشگر موسیقی، روند دریافت مجوز و لغو کنسرت‌ها را از چالش‌های دولت در حوزه موسیقی دانست و گفت: در سال‌های اخیر شاهد لغو خودسرانه این برنامه‌ها از سوی افراد یا اماکنی هستیم که به لحاظ قانونی جایگاهی ندارند.

رضا مهدوی در گفت وگو با خبرنگار موسیقی ایرنا با اشاره به وضعیت موسیقی کشور اظهار داشت: موسیقی از گذشته‌های دور تاکنون همیشه دچار تلاطم بوده است، موسیقیدانان مگر در پاره‌ای از ادوار تاریخی، خیلی احساس امنیت شغلی نداشته‌اند. ضروری است در این دولت، با جذب حداکثری وزیر فرهنگ و معاونانشان که هر یک دارای شرایط لازم برای تصدی پست‌های کلیدیشان هستند، به چنین مهمی به راه‌های مختلف کوشش کنند تا با حضور حداکثری موسیقیدانان در گونه‌های مختلف به ویژه در موسیقی ملی و ردیف دستگاهی شاهد اتفاق‌های نیکو باشیم و اندکی کمبودهای گذشته جبران شود.

این موسیقیدان بیان کرد: اگر این دولت به جدیت سند ملی موسیقی را دنبال کند که البته نیازمند اصلاحات است، قطعا بسیاری از چالش‌های موسیقایی در کلان کشور رو به بهبود خواهد رفت. عزم و جزم ملی با نگاه کلان نیازمند وفاق ملی است تا در رفع موانع فرهنگی، سیاسی و اجتماعی با خِرَد جمعی و نگاه ویژه مدیران بالادستی نظارتی، امنیتی و برنامه‌ریزی در کنار حمایت‌های قوه مقننه و قوه قضاییه شاهد شرایط بهتری در دولت چهاردهم باشیم که بنا دارد به هر شکل به حفظ و بقای نظام بپردازد.

تبدیل دفتر موسیقی به مرکز

مهدوی درباره انتظارات و درخواست‌های هنرمندان موسیقی از دولت اظهارداشت: برای اداره امور موسیقی کشور، در وهله نخست نام «دفتر» موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید تبدیل به «مرکز» شود. عنوان دفتر موسیقی شایسته عالی مقامان، عالیجنابان، استعدادهای جوان و نخبه موسیقی در کشور نیست، مراکز تجسمی و نمایشی چه جایگاهی بالاتر از موسیقی دارند که عنوان مرکز به آنها اطلاق می‌شود اما موسیقی با توجه به تمام حساسیت‌هایی که برایش مترتب است باید در حد یک دفتر با حدود اختیارات و بودجه‌های کم قلمداد شود…؟!

دولت برای لغو خودسرانه کنسرت‌های موسیقی تدابیر لازم را بیندیشد
 رضا مهدوی کارشناس و پژوهشگر موسیقی

وی با تاکید بر اینکه روند دریافت مجوز نیازمند بازنگری‌ جدی است، گفت: متاسفانه هنرمندان موسیقی به خصوص هنرمندان شناخته شده که طی سال به اجرا و تولید اثر می‌پردازند، برای دریافت مجوز؛ در روند صدور مجوز و رفتارهای ممیزی با چالش‌های مختلفی مواجه هستند. سامانه صدور مجوز تولید آثار شنیداری و کنسرت‌ها بسیار کند و دارای سختی‌هایی است که گاه هنرمندان را منصرف از اخذ مجوز می‌کند و برخی را به فضای مجازی یا رسانه‌های ماهواره‌ای سوق می‌دهد.

این مدرس دانشگاه و نوازنده سنتور افزود: در سال‌های گذشته، با مشارکت بخش خصوصی و نهادهای دولتی همچون شهرداری‌ها و معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بنیاد رودکی شاهد ساخت و ساز تالارهای معتبر ویژه کنسرت‌های موسیقی و سالن‌های چندمنظوره بوده‌ایم اما این سالن‌ها برای اجرای موسیقی استاندارد نیستند.

چالش لغو کنسرت‌های موسیقی

مهدوی، لغو کنسرت‌های موسیقی را از دیگر چالش‌های این حوزه عنوان کرد و گفت: در سال‌های اخیر شاهد لغو خودسرانه کنسرت‌های موسیقی از سوی افراد یا اماکنی هستیم که به لحاظ قانونی جایگاهی ندارند و تاکنون آسیب‌های جدی از لحاظ روحی، روانی، مادی و جایگاهی به بدنه کلان موسیقی کشور وارد کرده‌اند که دولت برای بهبود این وضعیت لازم است تدابیری را بیندیشد.

وی درباره تعدد جشنواره‌های موسیقی بیان کرد: ما نیازمند برگزاری جشنواره‌های متنوع و متعددی در حوزه موسیقی همچون سرود، جشنواره ویژه بانوان، موسیقی مقاومت، جشنواره موسیقی مردم‌وار، تلفیقی و دیگر موضوع‌های متنوع در شکل و شمایل جشنواره‌های سراسری در طول سال هستیم. این رویدادهای هنری موسیقایی نیاز حقیقی جامعه ایرانی هستند و باید احیا شوند و یا به وجود بیایند.

لازم است که اعتبارات لازم و کافی برای مهمترین جشنواره حاکمیتی همچون جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به صورت ویژه اختصاص داده شود و نه آنکه بودجه از بدنه معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اندک اندک تزریق شوداین منتقد موسیقی اظهارداشت: ایران سرزمین تنوع‌های قومیتی با نسل جوانی است که باید امکانات هنری هر روز برایش مهیاتر شود و حتی در وهله اول کشور ایران در منطقه و در وهله دوم در جهان، قطب مسابقات و جشنواره‌ها در گونه‌های موجه موسیقایی شود چرا که از جهات دانش و تجربه با دارا بودن چهره‌های نامدار پیشکسوت و جوانان نخبه می‌تواند داوری‌های ممتازی را به رُخ بکشد و ایران در اعتباربخشی و اعتباردهی سر منشأ قرار گیرد تا کمتر شاهد مهاجرت مغزهای هنری برای دریافت جوایز و اجراهای موسیقی باشیم.

مهدوی گفت: همچنین لازم است که اعتبارات لازم و کافی برای مهمترین جشنواره حاکمیتی همچون جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به صورت ویژه اختصاص داده شود و نه آنکه بودجه از بدنه معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اندک اندک تزریق شود.

این کارشناس و پژوهشگر موسیقی افزود: بخشی از این جشنواره مهم می‌تواند خروجی‌های رتبه‌دار جشنواره‌های خُرد و کلان در طول سال باشد و با بودجه مناسب و کافی برای دعوت از بزرگان، موسیقیدان ایرانی و هنرمندان شناخته شده موسیقی در بخش بین‌الملل و از پنج قاره محدودیتی نباشد تا شاهد کیفیت بالا متناسب در سطح تراز بین‌المللی باشیم.

وی درباره عملکرد دولت چهاردهم در حوزه فرهنگ و هنر تاکنون اظهارداشت: خوشبختانه رفتارهای مسئولان و سخنانی که می‌شنویم بیانگر امیدافزایی در قاطبه جماعت فنّ ِموسیقی است و اگر سخنان تبدیل به عملکردهای روشن و شفاف شود و به عبارتی جنبه کاربردی همه جانبه پیدا کند قطعا موضوعیت وفاق ملی با سرعت پیش می‌رود.

‍وی گفت: عملکرد شخص دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور خوشبختانه تاکنون اینگونه بوده به ویژه با حرکت زیبنده‌ای که با همراهی سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به منزل استاد محمدعلی موحد رفتند و با این شاعر، ادیب و عرفان‌پژوه پیشکسوت دیدار کردند، تبعات خیلی خوبی داشته و هنرمندان موسیقی هم چشم انتظار هستند تا چنین اتفاقی برای پیشکسوتان نامدار این هنر بیفتد و اینگونه هم هر چه زودتر وفاق ملی شکل می‌گیرد و بی‌مهری‌ها، کمبودها و انتقادها به تدریج در میان برخی از موسیقیدانان کاسته می‌شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.